Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

„Pensionarea este rodul dulce al muncii de o viață și înțelepciunea unui nou început”

La Școala Gimnazială ,,Dacia”, în 31 august 2020

„Pensionarea este rodul dulce al muncii de o viață și înțelepciunea unui nou început”

După 26 de ani la cârma unei instituții mult râvnite de mulți, Școala Gimnazială „Dacia", cel care a fost un manager desăvârșit (născut pentru a conduce), recunoscut printre managerii de top ai municipiului Oradea, dar și la nivel național, unde a obținut diverse distincții, fiind unul căruia i-a plăcut să lucreze așa ceva, mai mult decât orice altceva (ca să-l cităm), domnul director, profesor dr. Hava Florian, își lasă aici o parte din „sufletul și viața sa", la școala sa dragă, la Școala Gimnazială ,,Dacia", cu care se confundă, cu care a rezonat mai bine de un sfert de veac.

 Cine dorea să cunoască un OM care se dedica trup și suflet școlii, putea să vină dimineața la intrarea în școală, fiindcă în mod sigur îl întâlnea pe domnul director Florian Hava (dacă nu era trimis într-o inspecție sau într-o altă misiune), dumnealui fiind foarte matinal și punctual zi de zi, primind și oferind salutul de binețe atât din partea colegilor, părinților, dar și a elevilor, pe care îi iubea sincer, emoția și trăirea fiind reciproce.
Punctualitatea, rigoarea didactică, competența, motivația, programul respectat cu strictețe, în primul rând de către dânsul, statura impunătoare, dublată de o voce calmă și caldă, îi dădeau o prestanță și autoritate pe care nu oricine și le poate câștiga. Omul ,,metronom", care a promovat „eficiența, calitatea și performanța", atât la nivelul cadrelor didactice, dar mai ales în rândurile elevilor, a ajuns, iată, în 31 august 2020, într-o zi superbă, la sfârșitul carierei didactice, de care „nu-și dă seama cum a trecut", fiindcă atunci când ai multe proiecte pe cap și ajungi să le vezi finalizate, parcă nu mai observi caruselul timpului cum se învârte.
Pe 31 august 2020, noi, colegii, îl așteptam la o întâlnire specială, pe care i-am pregătit-o într-o sală mare, multifuncțională, sala de sport „Dr. ing. Mircea Nistreanu", care s-a născut printr-un proiect tot în mandatul său, datorită vocației și veleităților sale de manager, proiect despre care ne povestește cu mare drag, simțindu-se mândru, și mulțumind distinsului dr. ing. Mircea Nistreanu pentru anvergura sălii.
Însoțit de cele două colege, directori, prof. Diana Simina, director adjunct și prof. Diana Carmen Cosman, noul director numit, cărora urma să le încredințeze, de acum, cârma Școlii  Gimnaziale „Dacia", domnul profesor dr. Florian Hava s-a trezit vădit ,,încurcat" de situație, de atmosfera specială creată și de Gaudeamusul care a pornit instantaneu să răsune, rezonând cu sufletele noastre. Eram așa emoționați, ca elevii domnului Trandafir..., iar la auzul clopoțelului, din piepturile emoționate s-a revărsat un cântec atât de drag. Emoția s-a transmis mai departe, iar cei care au intrat au fost plăcut surprinși, încercând să intre în jocul nostru, care a adus un ropot de aplauze.
Prima persoană care a luat cuvântul a fost sărbătoritul nostru, care a vorbit despre tot ce i s-a întâmplat frumos în cei 26 de ani, alături de un colectiv minunat și bine sudat care a ținut ștacheta sus mereu (bine-ar fi ca aceasta să rămână tot așa). A fost o onoare să ai un astfel de colectiv performant, ghidat de un model pretențios în sensul frumos și bun, colegii adaptându-se cerințelor, din mers. S-au rememorat anii frumoși cu activitățile și proiectele la care au lucrat cu toții împreună pentru o imagine pozitivă a școlii.
Cele două distinse doamne director au adresat cuvinte de apreciere și mulțumire celui care le-a fost mentor, îndrumător, coleg, sfătuitor și manager model. Drept recunoștință pentru anii în care am fost îndrumați cu toții de către cel care ne-a fost director, coleg și prieten, colectivul de profesori al Școlii Gimnaziale „Dacia" i-a oferit un coș cu 26 de trandafiri roșii (numărul anilor în care a fost manager al acestei școli) și unul alb (pentru încă cele cinci luni de directorat) și o plachetă pe care scrie: „Domnului Director, prof. dr. Florian Hava, pentru o carieră deosebită și o muncă de o viață, în care ați excelat prin inteligență, înțelepciune și înalt profesionalism! Vă dorim o viață lungă și frumoasă, cu multă sănătate și cu bucurii! Cu drag și respect, Colectivul Școlii Gimnaziale „Dacia" 31.09.2020".
S-au vizionat apoi secvențe din viața de manager în diverse locații, unde împreună cu elevii și colegii au muncit, sărbătorit și s-au bucurat.
De asemenea, d-na prof. Anca Fetea a ținut să-i mulțumească și să-l felicite pentru întreaga activitate în care a fost (citez): „un om deosebit, un manager desăvârșit, care a știut să gestioneze întotdeauna orice situație delicată, cu multă răbdare, înțelegere atunci când au avut nevoie - domnul director va rămâne un exemplu, un model, de atitudine, comportament, determinare, ambiție, perseverență, o personalitate, iar pentru toți colegii va rămâne „DOMNUL  DIRECTOR".
Printre colegii care au ținut să fie prezenți la acest moment solemn au fost și câteva colege din rândurile pensionarilor, colega prof. Rodica Ochiș îi apreciază munca perseverentă și îi urează bun venit în rândurile lor.
Tot cuvinte de mulțumire și de apreciere pentru toată munca depusă pentru copiii noștri și pentru toate proiectele derulate sau în curs, au fost adresate și de către subsemnata, care, cu respect și multă considerație, aduc mulțumiri din partea foștilor elevi și a părinților pe care îi reprezint, la acest eveniment însemnat din viața școlii.
Imaginile derulate pe acorduri de muzică au avut un rol rememorativ prin care s-au trecut în revistă acele perioade foarte frumoase din activitatea domnului director și a întregului colectiv, revăzându-se colegi, elevi și personalități marcante, ce au trecut prin Școala „Dacia", ceea ce aduceau ropote de aplauze și momente de bună dispoziție la revederea pozelor.
Când aproape totul a fost spus și văzut din cariera didactică, pentru a rămâne cu un gust dulce în ultima zi de vară, colegii au început să cânte „La mulți ani!" aducându-i-se un tort aspectuos pe care erau scrise diverse mesaje de felicitare, mulțumiri și prețuire, transmise de aceștia printre care și aceste două mesaje: „Pentru munca de o viață și îndrumarea prin „EFICIENȚĂ, CALITATE, PERFORMANȚĂ", „Pensionarea este rodul dulce al muncii de o viață și înțelepciunea unui nou început" - Oradea, 31 august 2020.
Pentru că surprinderea acestei zile a fost mare din ambele părți, am aflat că domnul director a pregătit școala pentru începutul unui nou an școlar cu un nou cabinet de informatică, utilat cu mobilier și cu tot ce are nevoie viitorul manager al instituției pentru a-și desfășura orele în cele mai bune condiții, recunoscându-i-se valoarea și strădania colegei, viitor manager, de a sluji tuturor încă din perioada pandemiei. La acesta se mai adaugă un alt teren de sport multifuncțional și, de asemenea, este în amenajare curtea interioară a școlii.
Acestea fiind spuse și scrise, au urmat urările de sănătate, pozele și felicitările, iar ca ziua să fie cât mai reușită și dulce s-au servit felii de tort și fructe gustoase.
A consemnat pentru eternitate,
prof. de sprijin Maria Serafim
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: „Pensionarea este rodul dulce al muncii de o viață și înțelepciunea unui nou început”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 8 mai 2021