Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Te Deum înaintea începerii cursurilor din noul an școlar

Astăzi (duminică), la Biserica Sf. Apostol Andrei din Oradea

Te Deum înaintea începerii cursurilor din noul an școlar

Astăzi (13 sept. 2020), la Biserica Sf. Apostol Andrei din Oradea, în cadrul cuvântului de învățătură, părintele dr. Ion Alexandru Mizgan s-a referit, printre altele și la modelele pe care le punem în fața copiilor noștri, subliniind faptul că ,,avem datoria să ne luptăm pentru viața morală a copiilor noștri", iar în încheiere, ne-a pus la suflet câteva sfaturi ale Sfântului Ioan Gură de Aur pentru copii și părinți.

Apoi, în cadrul slujbei Te Deum pentru începerea cursurilor din noul an școlar, cursuri care încep mâine, 14 septembrie, vă redăm un fragment din rugăciunea rostită de părintele vicar Vasile Bota:
,,Tu, Doamne, Cel ce dintru înălțimea Cerului Tău Duhovnicesc îi vezi acum pe tinerii aceștia în fața cărților deschise și în așteptarea dascălilor lor, Tu Însuți, Dumnezeule, binecuvântează-le începutul anului școlar, întărește-le voința și luminează-le mintea spre dobândirea cunoștințelor celor folositoare și spre descoperirea adevărului Tău. Păzește-i de cursele rătăcirilor pierzătoare de suflet, înalță-i deasupra grijilor mărunte. Dăruiește-le râvnă învățăturii și cuprinderea cunoașterii, înzestrându-i cu voința de a sluji biserica, patria și neamul, prin comoara sufletului lor. Deprinde-i cu bucuria de a-Ți rosti numele și de a-și pune nădejdea în ajutorul și binecuvântarea Ta. Că Tu ești Dumnezeul nostru și Ție, slavă înălțăm, Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor, Amin"!
Mult succes în noul an școlar, elevilor și dascălilor lor!
Ovidiu Dan

Trimite email

vineri, 18 septembrie 2020

Poza zilei

Câștigă o tabletă Smart!

La împlinirea a 20 de ani de activitate,
Universitatea Agora din Oradea organizează un concurs pentru elevii claselor a XII-a
Dacă ești elev în clasa a XII-a și dorești să câștigi o tabletă Smart, urmează cei trei pași:
1. Cere o recomandare dirigintelui tău.
2. Redactează un eseu-prezentare cu titlul ,,Dăruiește învățătură"!
3. Scanează sau fotografiază recomandarea și eseul și trimite-le pe adresa de email: agora20@univagora.ro.
Fii conectat! Fii învățat!
Și tu ai dreptul la educație!