Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Editura Didactică și Pedagogică (E.D.P.) a acordat ​5.000 de licențe 3D gratuite cadrelor didactice din țara noastră

În premieră în România,

Editura Didactică și Pedagogică (E.D.P.) a acordat ​5.000 de licențe 3D gratuite cadrelor didactice din țara noastră

Editura Didactică și Pedagogică (E.D.P.) a acordat, în premieră, primele 5.000 de licențe 3D gratuite, profesorilor din România. Cadrele didactice calificate în utilizarea manualelor 3D de la E.D.P. au primit codul de activare pentru conturile individuale de pe platforma MozaBook, care pun la dispoziție, în premieră în țara noastră, manualele Editurii Didactice și Pedagogice, îmbogățite cu elemente 3D, pentru un proces de învățare interactiv și interesant, în clasă și la distanță, atât pentru profesori, cât și pentru elevi.

Simultan cu codul de activare, profesorii au primit și instrucțiunile de utilizare a platformei, care îi vor ajuta să împărtășească împreună cu elevii, o experiență unică la clasă, într-un an școlar atipic, cu multe provocări.
Având în vedere demersurile Ministerului Educației și Cercetării privind digitalizarea în ritm susținut a învățământului românesc, de pregătire a alternativelor educaționale, în contextul pandemic COVID-19, proiectul implementării manualelor 3D, unic în România, oferit de E.D.P., va transforma experiența de la clasă într-un eveniment didactic multimedia, de care vor beneficia atât profesorii, cât și elevii, la distanță sau la școală. Prin intermediul tehnologiei educaționale 3D, fiecare profesor deținător al licenței  își poate personaliza în mod original manualele Editurii Didactice și Pedagogice, cu resursele spectaculoase inserate pe platforma mozaBook, dar și cu propriile resurse, având la dispoziție o bibliotecă virtuală cu peste 1.200 de animații 3D în premieră în România, sute de videoclipuri educaționale, instrumente și jocuri educaționale în limba română.
Popularizarea instrumentarului educațional 3D în România a debutat odată cu webinarul din data de 26 mai 2020, la  care s-au înscris peste 10.000 de participanți. Potrivit acordului de exclusivitate semnat în 2019, între Editura Didactică și Pedagogică și compania Mozaik Education a fost organizat - împreună cu EduMagic Solutions și Mozaik Education, cu sprijinul Ministerului Educației și Cercetării și cu participarea efectivă a doamnei ministru Monica Cristina Anisie -, evenimentul „Folosește manuale 3D și instrumente interactive pentru a susține lecții la distanță", la care au participat peste 7.500 de cadre didactice. 
Resursele educaționale 3D de la EDP pot fi accesate de toate cadrele didactice din învățământul preșcolar, primar, gimnazial și liceu. (B.C.)

Trimite email

sâmbătă, 8 mai 2021