Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

,,Toamnă, bine ai venit!”... la noi în clasă

Primul nostru proiect educativ - ,,Agora”

,,Toamnă, bine ai venit!”... la noi în clasă

Vineri, 25 septembrie 2020 la Școala Gimnazială Internaţională ,,Agora" Oradea, clasa pregătitoare a fost implicată într-un proiect educativ cu tema ,,Toamnă, bine ai venit!" derulat în cadrul disciplinei Abilităţi vizuale și arte plastice.

Datorită  faptului că toamna ne oferă o varietate de culori pastelate, proiectul a fost realizat din materiale naturale, cu deosebire frunze, culese din curtea şcolii. 
Lecţia a început cu o ghicitoare ,,Au plecat spre ţări cu soare /Păsările călătoare,/Căci la noi e frig şi plouă./Vântul bate cu putere/Frunzele-au căzut şi ele./În cămară adunate/Stau la sfat fructele coapte/Nu este greu de ghicit/ Ce anotimp a sosit?"/(Toamna). Astfel s-a realizat trecerea dintr-un cadru de toamnă în clasă.
Elevii au răspuns la întrebări referitoare la anotimpul autumnal, care se mai numeşte şi anotimpul schimbărilor; frunzele copacilor sunt galbene, arămii şi chiar uscate, iar bunicii fac dulceaţă de mere sau pere; din struguri se face mustul şi vinul. Iarba se îngălbenește, păsările călătoare pleacă în ţările calde, ziua se micşorează, iar noaptea creşte.
Pe tot parcursul derulării proiectului, elevii au dat dovadă de creativitate, iar la final, pe fişa de lucru (și de evaluare) au aplicat frunze arămii, galbene şi ruginii,  coama leului, acele ariciului, penele bufniţei... Fiecare elev şi-a prezentat lucrarea, descriind animalul şi culorile frunzelor, s-au făcut aprecieri individuale, iar drept recompensă, fiecare elev a fost răsplătit cu câte o diplomă de merit şi un măr roşu. Elevii Popa Radu şi Șandor Maria au recitat şi o poezie despre toamna: ,,A pornit toamna la drum,/ Lângă şcoală s-a oprit,/ Bate-n poartă şi întreabă:/ În ce clasă am venit?/ Noi răspundem cu mândrie:/ E clasa cu... HĂRNICIE"!
Protagoniștii primului nostru proiect au fost, dorim să se știe: Andronie Sebastian, Bungău Șerban, Danșe Cristian, Popa Radu, Șandor Maria și Șimon David. În realizarea proiectului, am fost sprijiniți de doamna  director Laura Pașca.
Prof. coordonator Anca Cristina Robu
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: ,,Toamnă, bine ai venit!”... la noi în clasă.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 12:07:02 Ora de vară a Europei de Est