Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

”Mămico, hai să ne jucăm!”

Vineri, la Grădinița din Sânmartin

”Mămico, hai să ne jucăm!”

Sub genericul ”Mămico, hai să ne jucăm!” la Grădinița din Sânmartin (județul Bihor), s-a desfășurat vineri, 6 martie 2009, o acțiune specială, închinată zilei de 8 Martie - Ziua internațională a femeii. Activitatea face parte din proiectul multicultural ”Europa, bine te-am găsit!”, lansat de educatoarele de la Grădinița din Sânmartin, de la grupa Ursuleților (mijlocie), educatoarele institutoare Andrea Damian și Șerfezi Erika.

 Mama pe post de educatoare
 Se obișnuiește ca la Grădinița din Sânmartin, sărbătoarea de 8 Martie să fie marcată fie prin lecții demonstrative pentru părinți fie prin activități gospodărești (practice). De această dată, educatoarele s-au gândit la o acțiune inedită, invitând mămicile să se joace cu copiii în cadrul unor activități interactive (altfel spus mama a luat locul educatoarei).
 Acțiunea a urmărit să prezinte părinților activitățile din grădiniță, felul în care se comportă și se adaptează copiii cerințelor, îndeplinindu-și toate sarcinile, întărirea relațiilor de colaborare între părinți și cadrele didactice, și nu în ultimul rând, să atragă atenția părinților că jocul trebuie să fie principalul mijloc de dobândire a cunoștințelor și de formare a priceperilor și deprinderilor.
 Reacția părinților a fost una pozitivă, ei putând lesne vedea pe chipurile copiilor bucuria că au ocazia să se joace cu mămica lor, ceea ce a conferit reușită deplină activității.
 Lanțul curcubeu, activitatea practică și jocuri distractive
A venit vremea ca mămicile să fie sărbătorite prin intermediul unui moment artistic și felicitate cu un "lanț de curcubeu", chiar dacă misiunea lor nu s-a încheiat, pentru că a urmat o activitate practică. Folosind tehnicile învățate de copii, mămicile au decupat, au îndoit și au mototolit hârtia împreună cu copilașul lor, realizând astfel un ghiveci cu o zambilă. Activitatea practică a fost urmată de jocuri distractive și de mișcare (copilul și mămica au dansat cu mopul, au participat la un concurs de mâncat ciocolată, au concurat la cules de cartofi și au transportat baloane).  Împărțiți în două echipe (mămăruțe și broscuțe), mămicile și copiii s-au mobilizat exemplar pentru  a câștiga competiția. După faptă… și răsplată! Așa după cum este și firesc, întrecerile s-au încheiat cu premierea copiilor și a mămicilor. Locul I a obținut medalia de aur, locul II - medalia de argint, iar entuziasmul mămicilor a fost răsplătit cu diplome de excelență pentru Cea mai bună mămică și mulți pupici din partea copiilor. (A.D.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: ”Mămico, hai să ne jucăm!”

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 17 mai 2021