Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Un zâmbet și o mângâiere…

De la Colegiul Național Octavian Goga din Marghita vine încântarea

Un zâmbet și o mângâiere…

E demnă de lăudat și merită cunoscută acțiunea de voluntariat și de suflet a dascălilor și elevilor de la Colegiul Național "Octavian Goga" din Marghita care îi vizează direct pe bătrânii din cadrul Asociației Catolice "Caritas" din localitate.

 În săptămâna premergătoare zilei de 8 Martie, directorii de proiect  (bibliotecara Elisabeta Stan și prof. Szucs Lenke), alături de colaboratorii lor, prof. Vakon Orsolya, Florea Katalin și Mariana Șumălan, au pregătit minuțios o activitate, care să aducă un zâmbet și o mângâiere bâtrânilor din cadrul Asociației "Caritas".
  Sub îndrumarea echipei de proiect, un grup de elevi de la colegiul marghitean a pregătit un dar de suflet, dorind astfel să-i ajute să uite măcar pentru o clipă de grijile bâtrâneții. Darul lor a constat din calendare de perete cu dedicații, desene și mulaje sugestive, felicitări și un tablou inedit, toate confecționate manual de cei implicați.
 În ziua de 8 Martie, întreaga echipă (profesori și elevi, însoțiți de directorul colegiului, prof. Sas Marcel) s-a deplasat la Căminul de bâtrâni. Cu sprijinul conducerii, timp de două ore, protagoniștii manifestării au bucurat sufletele bunicilor cu versuri și cântece dedicate mamei.
 O mângâiere creștinească a fost adusă de preotul reformat Szucs Laszlo, care, cu harul ce-l poartă și cu Sfânta Carte, i-a făcut să se simtă ocrotiți și binecuvântați.
 Întâlnirea, care s-a bucurat de succesul scontat, s-a încheiat cu flori și prăjituri oferite sărbătoriților, lăsându-i astfel cu o imagine frumoasă și cu un gust dulce…(S. G.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Un zâmbet și o mângâiere…

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 5 august 2020