Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

În situații dificile, este important să găsim soluții și nu vinovați

Cu școala în plină pandemie

În situații dificile, este important să găsim soluții și nu vinovați

Pentru că de câteva luni viața ni s-a schimbat într-un fel în care poate nici nu ne-am fi imaginat, suntem cu toții bulversați și trăim diferite stări pe care uneori poate ne este mai greu să le gestionăm, uităm scopul pentru care suntem pe Pământ și anume să iubim. Indiferent de ce ne înconjoară, de ce ni se întâmplă, e important și vital să iubim!

Multe articole apar despre școală și educație și din păcate în multe citim mai multe lucruri negative decât pozitive și de aceea am dori să vă prezentăm și părți pozitive, reale, din două școli bihorene.
La Liceul Teoretic ,,Petofi Sandor" din Săcueni, în clasa a II-a A, elevii de doar 8 anișori vin zilnic la școală, bine pregătiți, cu dorința de a fi împreună în sala de clasă, alături de colegi și doamna învățătoare. Copiii mei, cum îi alint, pentru că sunt ai mei, zilnic, patru ore, niciodată nu se plâng de mască; acești copii care știu că pe primul loc este sănătatea lor, sunt bine educați încă de acasă, școala venind în completare; cu acești copii totul se desfășoară atât de armonios. De ce? Pentru că au înțeles că în situații dificile, este important să găsim soluții și nu vinovați, să fim uniți și să căutăm partea bună care e mereu acolo, doar trebuie să ne deschidem inimile cel puțin cât ne deschidem și ochii.
Iubirea nu este condiționată de nimic, nici de mască, nici de distanță!
La Școala Gimnazială ,,Dr. Balasi Jozsef" din Curtuișeni, structura Vășad, în clasa a IV-a, avem elevi și din familii greu încercate, majoritatea de etnie romă, dar frecventează școala cu interes, respectând toate regulile de sănătate, purtând masca zilnic, 4-5 ore, fără să se plângă că nu pot respira sau cât de greu ar fi să se concentreze la ore din cauza măștilor...
Dacă la Săcueni, avem o susținere de 100% din partea părinților în ceea ce privește educația copilului, la Curtuișeni, efortul substanțial este depus de doamna învățătoare, în ceea ce privește educația, însă cel mai important lucru este că toți acești copii înțeleg importanța respectării unor reguli, prin exemplul pe care îl au în față, înțeleg că iubirea nu este condiționată de nimic, nici de mască, nici de distanță. Ei au înțeles că putem să ne manifestăm dragostea și de la o distanță de un metru, că putem să fim extraordinari și frumoși chiar dacă purtăm mască.
Cum au reușit să înțeleagă?
În primul rând cu ajutorul părinților, acasă, prin educația și explicațiile primite, apoi prin exemplul primit de la școală, prin activitățile creative prin care li s-a arătat că o mască nu îi încurcă nici la joacă, nici la învățat, nici la alte activități grozave făcute cu drag împreună!
Ceea ce dorim să subliniem este că școala are o importanță deosebită în dezvoltarea copilului și este important să luptăm împreună în a menține școlile deschise, iar acest lucru se poate doar respectând niște reguli simple, care țin doar de obișnuință.
Școlile noastre (și suntem convinse că nu doar ale noastre) oferă siguranță, oferă sprijin, oferă dezinfectant, oferă condiții ca fiecare elev să se simtă în siguranță cât timp se află la școală, iar elevii vin zilnic cu dorința de cunoaștere și cu speranța că vor veni și mâine, și poimâine...
Haideți, deci, să ne îndreptăm ochii și mintea spre informații de ordin pozitiv, să învățăm să trăim iubind cu adevărat, să ne manifestăm prin și cu respect, pentru noi, dar mai ales pentru copiii noștri!
Prof. Ghiță Brigitta & Onilă Alina

Trimite email

sâmbătă, 8 mai 2021