Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Certificarea Microsoft Windows Collaboration Displays

Seria ViewBoard IFP70 de la ViewSonic primește

Certificarea Microsoft Windows Collaboration Displays

ViewSonicCorp., unul dintre liderii globali pe piața soluțiilor de afișare, a anunțat că a primit certificarea Windows Collaboration Displays (WCD) din partea Microsoft pentru gama sa de display-uri interactive ViewBoard IFP70. Printre display-urile cu certificare WCD, seria IFP70 este singura cu dimensiuni de până la 86 de inches.

De asemenea, seria ViewBoard IFP70 este recunoscută ca fiind soluția ideală cu un singur cablu prin USB-C. Aceste modele oferă o experiență superioară de atingere și scriere, calitate video înaltă pentru conferințe, precum și certificare Microsoft Azure IoT, contribuind astfel la integrarea locului de muncă.
Monica Sun, director al Large Format Display Business Unit din cadrul ViewSonic spune: „ViewBoard IFP70 reprezintă gama de soluții pentru colaborare de la ViewSonic special concepută pentru a oferi companiilor echipament de conferință ușor de folosit. Suntem fericiți că a fost recunoscută de Microsoft cu certificarea Windows Collaboration Display și credem că  aceasta va duce la un nivel de colaborare avansată, precum și la eficiență și productivitate sporite."
O soluție cu certificare WCD pentru îmbunătățirea eficienței și a productivității
Seria ViewBoard IFP70 folosește un singur cablu USB-C care suportă flux audio-video, transfer de date, Ethernet și alimentare, astfel asigurând începerea rapidă și facilă a oricărei întâlniri de afaceri sau prezentări. Totodată, are funcționalitate Windows Ink pentru Microsoft 365 și permite luarea de notițe în timpul prezentărilor. Ajustați grosimea scrisului în funcție de presiunea apăsării pe ecran cu pixul inteligent inclus. Acesta funcționează nu doar pentru notițe, ci și pentru prezentare.
Seria ViewBoard IFP70 are încorporate funcții avansate pentru conferințe precum o cameră cu lentilă wide, microfon cu șase senzori și difuzoare stereo. Pe lângă acestea, Viewboard poate să comute automat între funcțiile unui PC extern și cele ale IFP70, totul în timp ce rulează Microsoft Windows și programele de conferință.
Pentru seria ViewBoard IFP70, certificarea Microsoft Azure IoT înseamnă îmbunătățirea locului de muncă prin intermediul multitudinii de capabilități precum senzorii integrați care pot măsura participanții, temperatura camerei, umiditatea și lumina ambientală. Aceste informații ajută managerii să ia decizii mai bune atât pentru optimizarea spațiilor de lucru pentru angajați, cât și în economisirea energiei, având posibilitatea să investigheze consumul de energie și distribuția costurilor.
Mai mult decât WCD - o experiență avansată Bring Your Own Device (BYOD)
ViewSonic oferă unelte avansate de afișare wireless (WPD - wireless presentation display) pentru a face prezentările, întâlnirile și atelierele mai interactive cu ajutorul puterii BYOD. Prin intermediul myViewBoard Display, orice utilizator neinițiat poate distribui conținut de pe dispozitivul său prin wireless fără a fi nevoie de niciun adaptor. Mai mult, aplicația ViewBoard Cast are funcții de colaborare și distribuire complete care ajută într-o varietate de situații de la locul de muncă.
myViewBoard Manager permite gestionarea eficientă de la distanță a mai multor ecrane din spații comune sau diferite. Cu ajutorul Manager, administratorii IT pot porni, opri, reporni și ajusta volumul dispozitivelor ViewSonic. Administratorii pot acum controla echipamentele de la distanță, pot chiar și să transmită conținut și transmisiuni de urgență, totul dintr-un singur panou de comandă. Un avantaj în plus al soluțiilor WPD este că pot fi grupate și actualizate de la distanță, acest lucru facilitând instalarea de programe pe mai multe grupuri de dispozitive în același timp.

Trimite email

vineri, 7 mai 2021