Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
25 oct. 2020
1.Numărul cazurilor de infectare la copii și tineri cu vârsta 0-19 ani înregistrate în ultimele 40 de zile, de la începutul școlii până acum, l-a depășit pe cel înregistrat de la începutul pandemiei până la 14 septembrie.
.....
Pe 23 octombrie 2020, vineri, a fost înregistrat un număr de 344 de cazuri de infectare cu Sars-CoV-2 la grupa de vârstă 0-19 ani, potrivit datelazi.ro. Astfel numărul cazurilor înregistrate de la începutul cursurilor în școli și a activităților în grădinițe, adică din data de 14 septembrie până acum, a depășit pentru prima dată pe cel al cazurilor înregistrate de la începutul pandemiei până la începutul anului școlar.
2. Modelul danez de învățământ, prin ochii unei profesoare din România. Cum e școala în Danemarca pe timp de pandemie. Prezență fizică la ore aproape pentru toată lumea și fără mască în sala de clasă
…..
Profesoara Laura Dachin este stabilită de ani de zile în Danemarca, unde a înființat trei școli românești. Aici vin zeci de copii ai comunității de români din Danemarca. Pentru a nu-i rupe complet de România, părinții îi trimit să învețe limba, să studieze obiceiurile, istoria sau geografia României. „E o punte de legătură și pot să facă comparații. Poate că unii se vor întoarce în România”, povestește profesoara.
3. OFICIAL Pentru toți profesorii din preuniversitar anul acesta școlar nu se fac decât cursuri de formare continuă în sistem online, iar evaluarea finală va fi tot on-line pe bază de portofoliu / Furnizorii trebuie să obțină avizul Comisiei Speciale de Acreditare din minister
.....
În anul școlar 2020-2021 nu se desfășoară activități de formare continuă în sistem față-în-față sau blended-learning, ci doar în sistem online, asta prevede ordinul nr. 5.767 din 15 octombrie 2020 privind acreditarea, organizarea și desfășurarea programelor de formare continuă destinate personalului didactic din învățământul preuniversitar în anul școlar 2020-2021, publicat vineri în Monitorul Oficial.
4. Răzvan Cherecheș, profesor în sănătate publică: Școlile trebuie să poată funcționa on-site cât mai mult. Ministerul Educației să reducă la 15 numărul de elevi din clasă și să introducă sisteme de ventilație cu schimb mare de aer
…..
Școlile vor funcționa tot anul viitor intermitent când în sistem hibrid, când complet online, pentru că și dacă vaccinul va fi disponibil în primăvară, el va fi distribuit și administrat populației de-a lungul anului. Avertismentul vine de la Răzvan Cherecheș, profesor și cercetător la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, unde conduce departamentul de sănătate publică.
5. VIDEO Monica Anisie: Programa va fi adaptată pentru învățarea online și vom anunța cum se va face evaluarea online / În privința olimpiadelor școlare, Ministerul analizează dacă se vor desfășura digital sau dacă se vor anula
.....
Ministerul Educației va modifica programa școlară, ,,pentru învățarea în sistem online”. ,,În curând vom ieși să spunem cum anume se va desfășura activitatea de predare-învățare și evaluare în sistem online. Asta înseamnă de fapt adaptarea programei. Există această posibilitate și am experimentat în primăvară această adaptare a programei pentru examenele naționale, când am modificat programa pentru examen”, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie, la emisiunea “Viitor cu clasă” moderată de Roxana Hulpe la Știrile Pro TV.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
1. Remus Pricopie, rectorul SNSPA, un nou atac la universitarii-politiceni: E un ,,Bamboo universitar” în beneficiul educației?
-----------
Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, lansează un nou atac la adresa rectorilor-politicieni și a universitarilor influenți și conectați politic. Într-un editorial publicat în Adevărul, intitulat ,,Menirea educației” și în care face…
***
2. EXCLUSIV Op Ed / Copiii trebuie să se întoarcă la școală, dar nu este o opțiune ca lucrurile să rămână neschimbate – comisarul european pentru parteneriate internaţionale, Jutta Urpilainen, şi Henrietta Fore, directoarea UNICEF
-------
Editorial semnat de comisarul pentru parteneriate internaţionale, Jutta Urpilainen, şi de Henrietta Fore, directoarea executivă UNICEF „Un copil, un profesor, o carte, un stilou pot schimba lumea”. Aceste cuvinte rostite…
***
3. Peste 60 de universități din Marea Britanie participă la târgul virtual de studii organizat de British Council pentru studenții europeni
--------
Elevii și studenții vor avea oportunitatea de a intra în legătură cu peste 60 de universități britanice, prin întâlniri online directe cu reprezentanții acestora în cadrul târgului Study UK Europe:…
***
4. Ce se întâmplă cu școlile și after school-urile, dacă Bucureștiul intră în roșu? Monica Anisie: Toate școlile și grădinițele rămân închise pentru 14 zile, cu ore în online
-------
Bucureștiul este la limită să intre în scenariul roșu, după un record de infectări ziua trecută (777) și o rată a incidenței comunicate cu întârziere de 5 ore. Deși încă…

A doua noapte albă pentru tinerii orădeni

Noaptea din 4/5 mai

A doua noapte albă pentru tinerii orădeni

Direcția Județeană pentru Tineret Bihor vă invită să petreceți o noapte albă, în 4/5 mai, optând pentru una sau mai multe activități cuprinse într-un program deosebit de bogat și diversificat.
Alegerea îți aparține! Decizia e numai a ta!

PROGRAMUL NOAPÞII ALBE

20.00- 23.00 Concert D-Side la Clubul Blue Angel

20.00 -  2.00 - Escaladă pe un perete, urmată de concurs cu premii ( Parcul din fața statuii lui Mihai Eminescu, în centrul orașului). Activitatea este organizată în parteneriat cu Corpul Român Salva Speo CORSA. Vor avea loc demonstrații, urmate de concursuri pe categorii de vârstă.

20.15 - 21.15 - Cinemateca pentru tineret, proiecții de filme de animație la sala Teatrului  de Stat pentru Copii și Tineret "Arcadia".

21.30 -- 22.45 - Cinemateca pentru tineret, proiecții de spoturi publicitare, sala "Arcadia". Proiecția este realizată în parteneriat cu Agenția de Publicitate Utopium.

22.55 -  4.00 - Cinemateca pentru tineret, proiecții de filme de scurtmetraj, proiecții de filme de animație, sala "Arcadia".

20.00 - 2.00 - “Enter AIESEC, Enter the World , stand de prezentare a 15 țări din lume, proiecții de imagini,  concomitent,  concurs cu premii, sub Pasajul Vulturul Negru din centrul orașului. Þările vor fi prezentate  prin obiecte  specifice (drapelul fiecărei țări, preparate culinare specifice, tricouri personalizate și afișe cu fiecare țară prezentată, obiecte de decorațiuni specifice, CD-uri cu prezentările țărilor) și un concurs cu premii, concurs în cadrul căruia participanții vor trebui să răspundă unor întrebări legate de cultura și istoria țărilor prezentate. Activitatea este realizată în parteneriat cu AIESEC Oradea.

20.00 - 1.00 - Maraton de fotbal pentru elevi și studenți, Baza sportivă a Hotelului de tineret Felix al Direcției Județene pentru Tineret Bihor, aflat în strada Mihai Eminescu, nr.11, în curtea Inspectoratului Școlar, în spatele acestuia. Activitatea este organizată în parteneriat cu Uniunea Studenților Maghiari din Bihor.

20.00 - 4.00 - Acces gratuit la internet în cadrul Centrului de tineret Oradea, aflat sub Pasajul Vulturul Negru.

20.00 - 2.00 - AVENTURA NOPÞII ALBE. Sub Pasajul Vulturul Negru din centrul orașului.
Vrei să scapi de monotonia zilnică? Să faci puțină mișcare? Să te joci? Să-ți faci prieteni noi? Să înveți lucruri noi? Să-ți dezvolți spiritul de echipă și mai ales să te distrezi?CERCETAȘII ROMÂNIEI sunt alături de tine, vino să petrecem împreună o noapte albă de neuitat!!! 20.00 - 21.30 - Mulaje-măști de față, jocuri cercetășești, Twister; de ce să practic sport extrem și nu alt sport? proiecții din câmpurile cercetășești.
21.30 - 23.30 Tag-o-War, Faci ce vrei, dar știi ce faci? Capture the flag, Mind games, prim-ajutor, proiecții din campurile cercetășești.
23.45 - 2.00 Tresure Hunting (City challenge),  faci ce vrei, dar știi ce faci?


20.00 - 2.00 - LES FRANCOFANS. Pasajul Vulturul Negru. Stand al Asociației Studenților Francofoni (proiecții de imagini din Franța, improvizații ale unor studenți de la actorie  etc.)
20.00 - 2.00 - Medica 2007. Stand al ASMO (distribuire de pliante, proiecții, prezentarea  Medical Adventure School in Holiday (MASH).


23.00 - 4.00 - Concurs karaoke la  Club Ever Green.

24.00 - 4.00 - Concurs de gătit bogracs, la Baza sportivă a Hotelului de tineret Felix al Direcției Județene pentru Tineret Bihor, aflat în strada Mihai Eminescu, nr.11, în curtea Inspectoratului Școlar, în spatele acestuia.
 14.00 - 15.00 - „Un pedagog de școală nouă”, spectacol la Teatrul de Stat pentru Copii și Tineret "Arcadia", Asociația culturală E.T.C. și Penitenciarul Oradea prezintă trupa de teatru
Descuiații.
Daniela BĂLTĂÞESCU


 

Trimite email

joi, 29 octombrie 2020

Poza zilei

Câștigă o tabletă Smart!

La împlinirea a 20 de ani de activitate,
Universitatea Agora din Oradea organizează un concurs pentru elevii claselor a XII-a
Dacă ești elev în clasa a XII-a și dorești să câștigi o tabletă Smart, urmează cei trei pași:
1. Cere o recomandare dirigintelui tău.
2. Redactează un eseu-prezentare cu titlul ,,Dăruiește învățătură"!
3. Scanează sau fotografiază recomandarea și eseul și trimite-le pe adresa de email: agora20@univagora.ro.
Fii conectat! Fii învățat!
Și tu ai dreptul la educație!