Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Domnul ing. Ilie Bolojan a depus jurământul de președinte

Ceremonia de constituire a Consiliului Județean Bihor,

Domnul ing. Ilie Bolojan a depus jurământul de președinte

Prefectul Dumitru Țiplea coordonează, începând de ieri, 19 octombrie și până în 27 octombrie, ceremoniile de constituire ale consiliilor locale în cele 101 unități administrativ-teritoriale ale județului Bihor.

Prima ceremonie deschisă de prefect luni, la ora 10.00, a fost cea a Consiliului Local Oradea, iar la ora 13.00, a urmat ceremonia de constituire a Consiliului Județean Bihor, în cadrul căreia Ilie Bolojan a depus jurământul de președinte.
În premieră, în administrația locală din România, pentru a efectua toate constituirile într-un termen de doar două săptămâni, prefectul Dumitru Țiplea va participa în regim de videoconferință la o parte din ceremoniile din județ, la care însă vor fi prezenți fizic reprezentanții acestuia.
În conformitate cu prevederile în vigoare, constituirea consiliilor locale se efectuează în termen de 60 de zile de la data desfășurării alegerilor. Ceremonia de constituire se desfășoară în prezența prefectului sau a reprezentanților acestuia, iar in cadrul ședinței consilierii și primarii validați dau citire și semnează, cu mâna pe Constituția României și pe Biblie, jurămintele de credință. Prefectul trebuie, de asemenea, să se asigure că este întrunit cvorumul și că simbolurile naționale - imnul și tricolorul - sunt prezentate în cadrul ceremoniei. În urma ședinței prefectul declară legal constituit consiliul, urmând ca în termen de trei zile să emită un ordin privind constatarea îndeplinirii condițiilor legale de constituire.
Reamintim că în județul Bihor, prin Ordinul Prefectului nr. 308/2020, s-a stabilit la 1.293 numărul de consilieri pentru consiliile locale comunale, orăşeneşti, municipale și județean din Bihor.
În deschiderea ceremoniei, prefectul Dumitru Țiplea va adresa aleșilor locali următorul mesaj:
,,Stimați aleși locali, stimați cetățeni, 
trecem printr-o perioadă dificilă, iar alegerile locale au fost atipice, cu măsuri de precauție sporite. Prin implicarea tuturor celor responsabili cu coordonarea crizei sanitare, la acest scrutin în județul Bihor nu am avut incidente grave.
Vă felicit pentru îndeplinirea obiectivelor electorale și, în același timp, vă atrag atenția că sunteți într-o postură specială: ați fost investiți cu încrederea oamenilor. De voi depinde viitorul comunității în care trăiți, dezvoltarea acesteia și creșterea nivelului de trai, în voi au încredere cetățenii. În calitate de lideri, gândirea și acțiunile voastre trebuie să fie îndreptate spre interesul și binele acestora. Trebuie să conștientizați importanța funcției pe care o ocupați în structura de administrare a Statului Român și că faceți parte din forța de dezvoltare a acestei țări. Actualul guvern își dă interesul pentru a gestiona cât mai bine criza sanitară și pentru a moderniza România, dar aceste obiective nu se pot atinge fără dorința voastră de a pune în aplicare o politică eficientă și corectă, în interesul cetățeanului.
Mentalitatea că administrația este ineficientă și se ,,hrănește" din banul public este larg răspândită, iar acum avem oportunitatea de a schimba această percepție prin implicarea asiduă și onestă în proiectele pentru dezvoltarea satelor și orașelor noastre. Vă asigur că veți găsi în mine un sprijin în rezolvarea problemelor pe care le veți întâmpina, dar, în același timp, vă aduc în vedere că legea va fi respectată și aplicată tuturor, indiferent de apartenența și susținerea politică. 
Acest moment solemn trebuie să vă trezească simțul răspunderii și asumării, să întărească recunoștința și loialitatea față de cetățeni. Nu uitați importanța acestui jurământ și faptul că sunteți angajați ai cetățenilor, pentru care trebuie să vă dați toată străduința și priceperea, și să contribuiți la dezvoltarea comunităților pe care le reprezentați. 
Vă doresc mandate fără evenimente și pline de proiecte încununate cu succes.
Doamne, ajută!"
Cancelaria Prefectului
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Domnul ing. Ilie Bolojan a depus jurământul de președinte.

Trimite email
miercuri, 24 aprilie 2024, 03:36:51 Ora de vară a Europei de Est