Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Prietenia este o haină de preț

La Grădinița nr. 37 din Oradea

Prietenia este o haină de preț

Un om care are calități frumoase nu poate trăi niciodată doar el singur, așa după cum o rază de soare nu-și poate da numai sieși lumina…

 Așa au considerat și doamnele educatoare ale grupei mari de la Grădinița nr. 37 din Oradea, precum și doamna institutor Ana Muscaș, învățătorul clasei a III-a B de la Școala cu clasele I-VIII "Andrei Mureșanu", atunci când au încheiat acordul de parteneriat (coordonat de conducătorii celor două unități de învățământ, doamna Mariana Dragoș - director al Grădiniței nr. 37 și domnul profesor dr. Gheorghe-Lazăr Erdeli - directorul Școlii "Andrei Mureșanu").
 "Școala, prietena mea"
 Proiectul "Școala, prietena mea" are ca scop consolidarea relațiilor parteneriale între unitățile școlare, găsirea unor modalități viabile între educatoare și învățători pentru o bună integrare a copiilor, promovarea ofertei educaționale a școlii, reducerea impactului la cerințele școlii, antrenarea școlarilor și preșcolarilor în desfășurarea de activități comune, familiarizarea preșcolarilor cu învățătoarele și cerințele școlii.
 Din dorința de a transmite copiilor valorile prieteniei, familiarizarea cu spațiul școlii și dezvoltarea capacităților de comunicare și relaționare cu cei din jur, educatoarele Florica Bidirean și Marina Rengle, împreună cu copiii grupei mari au efectuat o vizită la școală. Școlarii i-au primit cu multă căldură pe colegii lor mai mici, i-au invitat în băncile lor și le-au dezvăluit aspecte din viața de școlar. Cadrele didactice au pus la dispoziția copiilor materiale diverse din care cei mici au confecționat împreună mărțișoare și felicitări pentru mamele lor, folosind tehnici variate de lucru. După o oră de muncă, creativitatea copiilor și-a spus cuvântul, iar lucrările minunate parcă zâmbeau sub mângâierea mâinilor și ochilor copiilor, mulțumiți de realizările lor.
 Preșcolarii s-au simțit foarte bine în vizită la școală, au avut ocazia să interacționeze cu colegii lor, școlarii, cu învățătoarea, să-și dezvolte capacități de comunicare și sociale, să lege prietenii, care sunt importante pentru integrarea lor în sistemul școlar. Ei le-au mulțumit elevilor și doamnei învățătoare pentru momentele frumoase petrecute împreună, promițând că se vor revedea. (Florica Bidirean)

Trimite email

duminică, 5 aprilie 2020