Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Strângerea de fonduri pentru susținerea ,,aproapelui” nostru

Colectă specială

Strângerea de fonduri pentru susținerea ,,aproapelui” nostru

Întotdeauna vor fi săraci în țară: ,,să-ți deschizi mâna față de fratele tău, față de sărac și față de cel lipsit din țara ta". (Deut.15:11)
+ Virgil Bercea
episcop

Dragi credincioși,
Realitatea zilelor noastre înseamnă spaimă, nesiguranță, îndoială, panică, izolare, dezechilibru, deznădejde - în condițiile în care fiecare dintre noi are în sinea lui gândul că iminența unui pericol major se poate năpusti asupra fiecăruia dintre noi, un pericol ce pare să nu poată fi controlat, amânat sau anulat.
Cu toate acestea, oferind beneficiarilor noștri zilnic, hrana caldă pregătită special pentru ei, regăsim în privirile lor o sclipire de speranță, poate chiar aceea pe care o aveau când au trecut prima dată pragul cantinei sociale sau poate o altă speranță, pe care cred că - la sfârșitul zilei - o formulăm diferit, în contextul rugăciunii - rostită sau șoptită - care ne împreunează mâinile, seara, înainte de a adormi și care ne liniștește tumultul sufletului.
Privirile lor ne transmit un mare ,,Mulțumesc!", iar zâmbetele primite ne șterg oboseala din corp; sunt rostite cuvinte care ne motivează eforturile și străduința de a nu-i abandona, de a nu-i neglija, de a nu-i uita pe ei, care au trăit nu doar o dată aceste stări de neglijare, de abandon, de nepăsare, de ,,uitare".
De aceea, cu ajutorul neprețuit al dumneavoastră, cât va fi cu putință, ne vom bucura de zâmbetele lor, puține dar atât de senine, care poartă semne ale altor timpuri grele (frig, foame, singurătate, boală), iar satisfacția noastră când îi vedem recunoscători prin gesturi, vorbe și expresivitatea chipurilor va fi nemăsurabilă.
Dragi credincioși,
Colecta specială din anul acesta are ca scop strângerea de fonduri pentru susținerea ,,aproapelui" nostru: 62 de copii și 35 de adulți vor servi, poate, unica lor masă pe zi, 32 de vârstnici vor fi ajutați cu alimentele de bază și 100 de familii vor primi un pachet cu alimente.
Prin urmare, tasul din data de 15 noiembrie 2020 va fi predat, de fiecare parohie, Asociației Caritas Eparhial Oradea, în vederea susținerii semenilor noștri.
În numele acestora, invocăm binecuvântarea Cerului asupra voastră și familiilor voastre.
Pr. Olimpiu Todorean
președinte
______________________________________
Donații se pot face cu cardul pe www.caritaseparhial.ro sau în contul:
RO27 BTRL 0050 1205 7261 6902 Banca Transilvania
ASOCIAȚIA CARITAS EPARHIAL ORADEA
RO 17085486

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 12:10:27 Ora de vară a Europei de Est