Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
25 noiembrie 2020
*1. Ideea unui profesor britanic: acces universal la învățământul superior – ,,cheie” pentru combaterea dezinformării / În lumea digitală, pentru oameni e vitală ,,capacitatea de a nu fi înșelat”
.....
,,Pandemia ne scufundă în lumea virtuală mai adânc și mai rapid decât ne-am fi putut imagina cu doar un an în urmă, iar ușurința de proliferare a falsurilor devine tot mai tulburătoare”, scrie într-un articol publicat de revista de specialitate Times Higher Education profesorul Tim Blackman, vicecancelar al The Open University, mare universitate britanică având o lungă tradiție de predare la distanță. În acest context, el face trimitere la rolul educației de a preveni înșelăciunea și afirmă: ,,pentru ca învățământul superior să poată vaccina populațiile împotriva dezinformării, e nevoie să universalizăm accesul la acesta”.

*2. Avocatul Poporului cere Ministerului Educației să ia în considerare redeschiderea școlilor, conform recomandării OMS
.....
Avocatul Poporului cere Ministerului Educației să suspende educația online și să ia în considerare redeschiderea școlilor, practică la care au recurs aproape toate marile state europene. Instituția condusă de Renate Weber s-a sesizat din oficiu în legătură cu situația asigurării de laptopuri la cerere pentru profesori, pentru continuarea școlii în on-line, se arată într-un document obținut de Edupedu.ro.

*3. Cercul de informatică ,,Programare cu răbdare”, premiat la WITSA Global ICT Excellence Awards. Activitățile STEM s-au extins la nivel național cu peste 800 de copii la doi ani de la înființare
.....
La doi ani de la înființare, cercul de informatică ,,Programare cu răbdare” de la Bacău se extinde la nivel național și primește premiul World Information Technology and Services Alliance (WITSA). Cercul are acum peste 20 de centre în țară și chiar în alte țări, iar 800 de copii și tineri frecventează activitățile educative.
Premiile WITSA Global ICT Excellence Awards onorează realizările în aplicarea tehnologiei informației în întreaga lume. Câștigătorii au prezentat excelență în una din cele patru categorii: Excelența sectorului public, Excelența sectorului privat, Creșterea durabilă și Oportunitatea digitală.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
21 noiembrie 2020
*1.Estonia: Ministrul Educaţiei demisionează după ce presa a scris că își ducea copiii la școală cu șoferul și mașina de serviciu
.....
Ministrul Educaţiei din Estonia, Mailis Reps, a demisionat ,vineri, după ce presa locală a arătat că ea folosea maşina de serviciu şi şoferul pentru a-şi duce copiii la şcoală, informează dpa, citată de Agerpres.
Tabloidul Ohtuleht a scris că un şofer al ministerului a folosit de mai multe ori o maşină de serviciu pentru a duce la şcoală şi a-i aduce acasă pe copiii lui Mailis Reps.

*2.Olimpici naționali de liceu au creat un site unde îi ajută pe elevii de a VIII-a să învețe pentru Evaluarea Națională: Scopul este de a ajuta copiii cu mai puține resurse să își atingă obiectivele educaționale, în contextul pandemiei
.....
Șase olimpici au pornit un proiect inedit pentru a-i ajuta pe elevii mai mici care trebuie să susțină în vara viitoare Evaluarea Națională. „Ne dorim să ajutăm elevii de clasa a VIII-a să treacă cu bine peste această situație dificilă creată de pandemie. Oferim lecții săptămânale care urmează curricula pentru Evaluarea Națională 2021”, au explicat aceștia în descrierea de pe site-ul pentru meditații lansat de ei – matex.xyz.

*3. Tabloul dezastrului din învățământul superior: România – pe ultimele locuri din Europa la numărul de tineri cu studii superioare, rata de înscriere la universitate, personal academic – Raport Bologna 2020
.....
România se află pe ultimul loc în Europa când vine vorba despre procentul persoanelor cu studii superioare în categoria 25-34 de ani, pentru care-și propusese o creștere substanțială până în 2020, potrivit unui nou raport dat publicității săptămâna aceasta. Documentul arată că țara se află, în același timp, printre ultimele din Europa din punct de vedere al persoanelor cu studii superioare pe celelalte categorii de vârstă, în pofida unor creșteri semnificative în ultimul deceniu și jumătate. În plus, se numără printre ultimele state europene la capitole precum rata de înscriere a tinerilor în învățământul superior, în timp ce numărul de instituții de învățământ superior și cel al angajaților din mediul academic au înregistrat scăderi în ultimele două decenii, marcate de dezvoltare la nivel european.

Proiectul Acțiunea climatică

În perioada 28 septembrie - 8 noiembrie, am derulat

Proiectul Acțiunea climatică

În perioada 28 septembrie - 8 noiembrie 2020, s-a derulat Proiectul Acțiunea Climatică, care a fost lansat în anul 2017.

Elevii clasei a doua B de la Liceul Teoretic ,,Lucian Blaga" din Oradea, coordonați de doamna profesor Virginia - Silvia Hadade, au desfășurat diverse activități alături de alți peste două milioane de elevi din peste 100 de țări de pe fiecare continent. Ei au explorat, au discutat, au creat și au făcut schimb de cunoștințe pe anumite subiecte prin postare săptămânală a videourilor, a fotografiilor cu activitățile desfășurate, a diverselor prezentări realizate de profesori din întreaga lume, pe site-ul proiectului. În acest fel ei au împărtășit experiențe și descoperiri cu referire la cauzele locale ale schimbărilor climatice, efectele acesteia, au gândit măsuri și au găsit soluții pentru stoparea lor. Atunci când vizionează videourile altor elevi, ei dobândesc o înțelegere mai profundă despre schimbările climatice și problemele mediului înconjurător existente în lume.
Proiectul a permis elevilor să interacționeze în mod virtual, iar cu ajutorul webinariilor experții le-au împărtășit participanților la proiect, experiența lor în această direcție. Pe parcursul ultimilor ani Rick Davis (șeful Misiunii Mars, NASA), exploratorii Céline Cousteau, Matt Larsen-Daw (Managerul în domeniul educației pentru WWF - Regatul Unit) și mulți alții au participat la aceste webinarii. 
Proiectul este susținut de către Ministerul Educației din 15 țări. El este desfășurat în parteneriat cu WWF și este susținut de către Jane Goodall, Prințesa Esmeralda, Kumi Naidoo și președintele Irlandei, pentru a numi doar câteva dintre numele notorii. 
Acesta urmărește să ajute elevii să învețe de la semenii lor din alte țări, să dea posibilitate profesorilor de a împărtăși cele mai bune practici și griji în ceea ce privește încălzirea globală, efectele acesteia prin intermediul platformei proiectului, de a transmite mesaje pe Marte și de a planta ,,copacul global". (V.H.)
Felicitări, Silvia!
Arată-ne ce mai fac copiii tăi, ce mai desenează...
Că toți au amuțit din toate părțile și din toate școlile. Vrem să-i vedem cântând, jucându-se, sărbătorind, fie și on-line, în fața calculatorului sau telefonului, dar să-i vedem. Ne e dor de ei. Cu siguranță, că și lor le e dor de școală și de Silvia, care îi iubește în singurătate! Cu siguranță, tânjesc și ar mai vrea la ora de sport, de muzică... S-au săturat de atâta izolare!
Se mai joacă acești copii? Unde? Când? Cu cine? Spune-le să ne scrie și să ne trimită poze! Să-i vedem, să-i auzim! Vin sărbătorile, frumoasele sărbători de Crăciun. Vor colinda? Unde? Pe cine? Dar mai întâi vrem să ne spună ce le-a adus Moș Nicolae! Îi așteptăm! Să ne bucurăm împreună!
Stimați părinți și dragi prieteni profesori,
Lăsați copiii să vină, să se prezinte pe OviDan!
De 14 ani, aici e lumea lor! Îi vrem fericiți! Măcar ei!
Veniți, dragi copii! Vrem să vă vedem bucuroși! Lăsați necazurile și supărările, dorim să vă știm voioși. Voi nu aveți nicio vină că trăim aceste vremuri...! Zburdați! Fiți fericiți că sunteți sănătoși, voi, și cei dragi!
Ovi Dan
Vedeți mai multe poze (15 poze) în Galeria foto: Proiectul Acțiunea climatică.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 5 decembrie 2020

Poza zilei

Revista ,,Curtea de la Argeș”, premiată cu ,,Meritul Academic”

La 10 ani de la apariție,
Revista  de cultură ,,Curtea de la Argeș" a fost premiată cu ,,Meritul Academic"
 
Domnul academician Gheorghe Păun, redactorul-șef al revistei de cultură ,,Curtea de la Argeș" ne-a dat, ieri (joi, 3 decembrie 2020), o veste de o mie de puncte:
,,De câteva ore, revista ,,Curtea de la Argeș"  este deținătoarea ,,Meritului Academic", acordat de Academia Română în cadrul Adunării Generale (online) de decernare a Premiilor Academiei, cu prilejul împlinirii a zece ani de apariție..."