Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
25 noiembrie 2020
*1. Ideea unui profesor britanic: acces universal la învățământul superior – ,,cheie” pentru combaterea dezinformării / În lumea digitală, pentru oameni e vitală ,,capacitatea de a nu fi înșelat”
.....
,,Pandemia ne scufundă în lumea virtuală mai adânc și mai rapid decât ne-am fi putut imagina cu doar un an în urmă, iar ușurința de proliferare a falsurilor devine tot mai tulburătoare”, scrie într-un articol publicat de revista de specialitate Times Higher Education profesorul Tim Blackman, vicecancelar al The Open University, mare universitate britanică având o lungă tradiție de predare la distanță. În acest context, el face trimitere la rolul educației de a preveni înșelăciunea și afirmă: ,,pentru ca învățământul superior să poată vaccina populațiile împotriva dezinformării, e nevoie să universalizăm accesul la acesta”.

*2. Avocatul Poporului cere Ministerului Educației să ia în considerare redeschiderea școlilor, conform recomandării OMS
.....
Avocatul Poporului cere Ministerului Educației să suspende educația online și să ia în considerare redeschiderea școlilor, practică la care au recurs aproape toate marile state europene. Instituția condusă de Renate Weber s-a sesizat din oficiu în legătură cu situația asigurării de laptopuri la cerere pentru profesori, pentru continuarea școlii în on-line, se arată într-un document obținut de Edupedu.ro.

*3. Cercul de informatică ,,Programare cu răbdare”, premiat la WITSA Global ICT Excellence Awards. Activitățile STEM s-au extins la nivel național cu peste 800 de copii la doi ani de la înființare
.....
La doi ani de la înființare, cercul de informatică ,,Programare cu răbdare” de la Bacău se extinde la nivel național și primește premiul World Information Technology and Services Alliance (WITSA). Cercul are acum peste 20 de centre în țară și chiar în alte țări, iar 800 de copii și tineri frecventează activitățile educative.
Premiile WITSA Global ICT Excellence Awards onorează realizările în aplicarea tehnologiei informației în întreaga lume. Câștigătorii au prezentat excelență în una din cele patru categorii: Excelența sectorului public, Excelența sectorului privat, Creșterea durabilă și Oportunitatea digitală.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
21 noiembrie 2020
*1.Estonia: Ministrul Educaţiei demisionează după ce presa a scris că își ducea copiii la școală cu șoferul și mașina de serviciu
.....
Ministrul Educaţiei din Estonia, Mailis Reps, a demisionat ,vineri, după ce presa locală a arătat că ea folosea maşina de serviciu şi şoferul pentru a-şi duce copiii la şcoală, informează dpa, citată de Agerpres.
Tabloidul Ohtuleht a scris că un şofer al ministerului a folosit de mai multe ori o maşină de serviciu pentru a duce la şcoală şi a-i aduce acasă pe copiii lui Mailis Reps.

*2.Olimpici naționali de liceu au creat un site unde îi ajută pe elevii de a VIII-a să învețe pentru Evaluarea Națională: Scopul este de a ajuta copiii cu mai puține resurse să își atingă obiectivele educaționale, în contextul pandemiei
.....
Șase olimpici au pornit un proiect inedit pentru a-i ajuta pe elevii mai mici care trebuie să susțină în vara viitoare Evaluarea Națională. „Ne dorim să ajutăm elevii de clasa a VIII-a să treacă cu bine peste această situație dificilă creată de pandemie. Oferim lecții săptămânale care urmează curricula pentru Evaluarea Națională 2021”, au explicat aceștia în descrierea de pe site-ul pentru meditații lansat de ei – matex.xyz.

*3. Tabloul dezastrului din învățământul superior: România – pe ultimele locuri din Europa la numărul de tineri cu studii superioare, rata de înscriere la universitate, personal academic – Raport Bologna 2020
.....
România se află pe ultimul loc în Europa când vine vorba despre procentul persoanelor cu studii superioare în categoria 25-34 de ani, pentru care-și propusese o creștere substanțială până în 2020, potrivit unui nou raport dat publicității săptămâna aceasta. Documentul arată că țara se află, în același timp, printre ultimele din Europa din punct de vedere al persoanelor cu studii superioare pe celelalte categorii de vârstă, în pofida unor creșteri semnificative în ultimul deceniu și jumătate. În plus, se numără printre ultimele state europene la capitole precum rata de înscriere a tinerilor în învățământul superior, în timp ce numărul de instituții de învățământ superior și cel al angajaților din mediul academic au înregistrat scăderi în ultimele două decenii, marcate de dezvoltare la nivel european.

Săptămâna Globală a Antreprenoriatului,susținută în România de Junior Achievement

În perioada 16-22 noiembrie

Săptămâna Globală a Antreprenoriatului,susținută în România de Junior Achievement

În perioada 16-22 noiembrie 2020, peste 10 milioane de persoane din 180 de țări sunt implicate în activități dedicate dezvoltării antreprenoriatului - unul dintre cele mai importante motoare de dezvoltare a economiei.

Organizații implicate în formarea pentru antreprenoriat, companii și parteneri, autorități din domeniul educației, muncii, reprezentanți ai mediului de afaceri și media sunt invitați să se alăture cu această ocazie G.E.N., platformă care pune la dispoziție resurse informaționale, instrumente practice și schimbul de experiență necesar optimizării intervențiilor în domeniu.
Anul acesta, Săptămâna Globală a Antreprenoriatului marchează patru teme distincte: educație, ecosisteme, incluziune și politici. Prin participarea la acest eveniment global organizațiile au oportunitatea de a-și prezenta programele, pentru a identifica noi potențiale colaborări și parteneriate. Activitățile planificate vor aduce în prim plan voci puternice, ambasadori și organizații partenere din cadrul G.E.N. care promovează, încurajează și susțin dezvoltarea antreprenorilor în fiecare dintre cele patru domenii considerate prioritare în acest an.
În calitate de gazda locală a Global Entrepreneurship Week, Junior Achievement România derulează în săptămâna 16-22 noiembrie, proiecte și webinarii dedicate inițiativei, oferă informații despre proiectele Global Entrepreneurship Netwok și promovează această platformă de colaborare care oferă tuturor celor implicați posibilitatea de a se conecta, a colabora și de a beneficia de resurse de documentare și dezvoltare puse la dispoziție de toate țările participante.
Pregătirea unor măsuri efective de relansare economică, resetarea modelelor de business actuale și crearea unui cadru de dezvoltare sustenabilă, implică o intervenție consistentă în educarea generațiilor tinere. Revoluția tehnologică, pe de altă parte joacă un rol important în re-crearea modelelor educaționale și economice ale viitorului, întreg mediul fiind angrenat în schimbări profunde, cu o dinamică accelerată, care presupun măsuri eficiente din partea factorilor decizionali și un efort de adaptare a membrilor societății pentru implementarea lor. 
Alătură-te comunității Global Entrepreneurial Network și susține Săptămâna Antreprenoriatului în România
Mai multe detalii despre eveniment și activitățile programate la: www.jaromania.org
Săptămâna globală a antrepenoriatului este o inițiativă globală dedicată tuturor celor care inovează și creează locuri de muncă prin lansarea unor companii start-up, care dau viață ideilor, stimulează creșterea economică și bunăstarea generală.  Activitățile organizate la nivel național și global inspiră oamenii de pretutindeni să își exploreze potențialul inovator - antreprenorial, aduc împreună potențiali antreprenori și colaboratori, parteneri, mentori sau investitori și creează cadrul necesar pentru dezbaterea oportunităților de lansarea unor noi afaceri.
Mii de start-up-uri noi prind viață urmare a workshop-urilor și concursurilor pentru proiecte, sute de universități își consolidează conexiunile care le ajută să-și fructifice cercetările, iar oamenii de știință și factorii de decizie politică se angajează în dezbateri pentru a examina politicile de bază necesare promovării și creșterii antreprenoriatului.
Mihai Cornea

Trimite email

sâmbătă, 5 decembrie 2020

Poza zilei

Revista ,,Curtea de la Argeș”, premiată cu ,,Meritul Academic”

La 10 ani de la apariție,
Revista  de cultură ,,Curtea de la Argeș" a fost premiată cu ,,Meritul Academic"
 
Domnul academician Gheorghe Păun, redactorul-șef al revistei de cultură ,,Curtea de la Argeș" ne-a dat, ieri (joi, 3 decembrie 2020), o veste de o mie de puncte:
,,De câteva ore, revista ,,Curtea de la Argeș"  este deținătoarea ,,Meritului Academic", acordat de Academia Română în cadrul Adunării Generale (online) de decernare a Premiilor Academiei, cu prilejul împlinirii a zece ani de apariție..."