Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Pentru a stâmpăra setea de lectură, teatru și poezie

Joi, la Librăria Galaxia Gutenberg

Pentru a stâmpăra setea de lectură, teatru și poezie

La invitația părintelui Olimpiu Todorean, directorul ACEO (Asociația Caritas Eparhial Oradea), de a participa, joi (5 martie 2009), la o întâlnire cu poezia și actoria, cu poeți și actori tineri, elevii clasei a V-a A, de la Liceul Teoretic "Lucian Blaga" din Oradea au răspuns cu mult drag, împreună cu un grup de profesori la fel de doritori de o activitate specială (cu oameni speciali, între care poetul Mihai Vieru și actrița Adela Lazăr). Copiii au fost însoțiți de profesoara de română (și diriginta lor), Anda Ardelean, profesoara de religie, Mariana Man și directorul adjunct al liceului, Adriana Meșter.

 Elevii au fost foarte entuziasmați de "șezătoarea literară", mai cu seamă că unii cochetează deja cu poezia, având încercări de poezii religioase.
  După introducerea făcută de Miki într-ale versului și lecturării unui poem, Adela i-a provocat la lectură, după care a organizat un mic workshop, unde cei mici, grupați pe echipe, au pus în scenă momente în care trebuiau să-și declare prietenia. Pentru că participau pentru prima dată la un astfel de eveniment, copiii și-au făcut curaj cântând o melodie dedicată mamei. Atmosfera s-a destins, copiii au lecturat și improvizat și două ore au trecut pe nesimțite. La final, organizatorii au oferit tuturor câte un ceai, lansând invitația ca și alte clase să-și facă timp pentru un ceai "literar" la Librăria Galaxia Gutenberg din Oradea.
 "Începutul a fost promițător, sperăm ca pe viitor, prin astfel de activități să readucem în sufletul copiilor și adolescenților noștri setea de lectură, teatru și poezie, altfel spus setea de creație", după cum ne-a declarat prof. Mariana Man. (Ov.D.)

Trimite email

vineri, 7 august 2020