Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
25 noiembrie 2020
*1. Ideea unui profesor britanic: acces universal la învățământul superior – ,,cheie” pentru combaterea dezinformării / În lumea digitală, pentru oameni e vitală ,,capacitatea de a nu fi înșelat”
.....
,,Pandemia ne scufundă în lumea virtuală mai adânc și mai rapid decât ne-am fi putut imagina cu doar un an în urmă, iar ușurința de proliferare a falsurilor devine tot mai tulburătoare”, scrie într-un articol publicat de revista de specialitate Times Higher Education profesorul Tim Blackman, vicecancelar al The Open University, mare universitate britanică având o lungă tradiție de predare la distanță. În acest context, el face trimitere la rolul educației de a preveni înșelăciunea și afirmă: ,,pentru ca învățământul superior să poată vaccina populațiile împotriva dezinformării, e nevoie să universalizăm accesul la acesta”.

*2. Avocatul Poporului cere Ministerului Educației să ia în considerare redeschiderea școlilor, conform recomandării OMS
.....
Avocatul Poporului cere Ministerului Educației să suspende educația online și să ia în considerare redeschiderea școlilor, practică la care au recurs aproape toate marile state europene. Instituția condusă de Renate Weber s-a sesizat din oficiu în legătură cu situația asigurării de laptopuri la cerere pentru profesori, pentru continuarea școlii în on-line, se arată într-un document obținut de Edupedu.ro.

*3. Cercul de informatică ,,Programare cu răbdare”, premiat la WITSA Global ICT Excellence Awards. Activitățile STEM s-au extins la nivel național cu peste 800 de copii la doi ani de la înființare
.....
La doi ani de la înființare, cercul de informatică ,,Programare cu răbdare” de la Bacău se extinde la nivel național și primește premiul World Information Technology and Services Alliance (WITSA). Cercul are acum peste 20 de centre în țară și chiar în alte țări, iar 800 de copii și tineri frecventează activitățile educative.
Premiile WITSA Global ICT Excellence Awards onorează realizările în aplicarea tehnologiei informației în întreaga lume. Câștigătorii au prezentat excelență în una din cele patru categorii: Excelența sectorului public, Excelența sectorului privat, Creșterea durabilă și Oportunitatea digitală.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
21 noiembrie 2020
*1.Estonia: Ministrul Educaţiei demisionează după ce presa a scris că își ducea copiii la școală cu șoferul și mașina de serviciu
.....
Ministrul Educaţiei din Estonia, Mailis Reps, a demisionat ,vineri, după ce presa locală a arătat că ea folosea maşina de serviciu şi şoferul pentru a-şi duce copiii la şcoală, informează dpa, citată de Agerpres.
Tabloidul Ohtuleht a scris că un şofer al ministerului a folosit de mai multe ori o maşină de serviciu pentru a duce la şcoală şi a-i aduce acasă pe copiii lui Mailis Reps.

*2.Olimpici naționali de liceu au creat un site unde îi ajută pe elevii de a VIII-a să învețe pentru Evaluarea Națională: Scopul este de a ajuta copiii cu mai puține resurse să își atingă obiectivele educaționale, în contextul pandemiei
.....
Șase olimpici au pornit un proiect inedit pentru a-i ajuta pe elevii mai mici care trebuie să susțină în vara viitoare Evaluarea Națională. „Ne dorim să ajutăm elevii de clasa a VIII-a să treacă cu bine peste această situație dificilă creată de pandemie. Oferim lecții săptămânale care urmează curricula pentru Evaluarea Națională 2021”, au explicat aceștia în descrierea de pe site-ul pentru meditații lansat de ei – matex.xyz.

*3. Tabloul dezastrului din învățământul superior: România – pe ultimele locuri din Europa la numărul de tineri cu studii superioare, rata de înscriere la universitate, personal academic – Raport Bologna 2020
.....
România se află pe ultimul loc în Europa când vine vorba despre procentul persoanelor cu studii superioare în categoria 25-34 de ani, pentru care-și propusese o creștere substanțială până în 2020, potrivit unui nou raport dat publicității săptămâna aceasta. Documentul arată că țara se află, în același timp, printre ultimele din Europa din punct de vedere al persoanelor cu studii superioare pe celelalte categorii de vârstă, în pofida unor creșteri semnificative în ultimul deceniu și jumătate. În plus, se numără printre ultimele state europene la capitole precum rata de înscriere a tinerilor în învățământul superior, în timp ce numărul de instituții de învățământ superior și cel al angajaților din mediul academic au înregistrat scăderi în ultimele două decenii, marcate de dezvoltare la nivel european.

Să acționăm împreună!

Este lumea noastră!

Să acționăm împreună!

Elevii clasei a IV-a de la Școala Gimnazială „Nestor Porumb" Tulca, coordonați de doamna profesor Iga Sanda Mariana, au răspuns pentru al doilea an, consecutiv, la invitația făcută de U.N.I.C.E.F. de a se alătura unei inițiative globale derulate în perioada 11- 22 noiembrie, intitulată CEA MAI MARE LECȚIE DIN LUME.

Activitățile desfășurate în Săptămâna educației globale au culminat cu această oră, realizată în data de 17 noiembrie 2020.
Gândește ambițios! Acțiune colectivă pentru limitarea impactului schimbărilor climatice - sloganul acestei activități.
În cadrul acestei ore elevii au aflat despre acțiunile pe care le putem face pentru stoparea schimbărilor climatice. Activitatea a demarat cu redarea unui videoclip impresionant prezentat de Malala Yousafzai: https://youtu.be/1TA4qFDXXh4
După vizionarea acestui videoclip le-a fost prezentată tema activițății, o temă adaptată realității - momentul critic al zilelor noastre - Cum ne debarasăm responsabil de măștile folosite?
S-a încercat  în această activitate să se explice elevilor:   
 De ce purtăm mască în timpul pandemiei de COVID-19?
 Unde și când?
 Cum să... dar și cum să...nu purtăm masca?
Ce se întâmplă cu echipamentele personale de protecție (E.P.P.) folosite sau deteriorate?
 Masca folosită e doar un alt gunoi?
Refolosibilă sau de unică folosință?
2020 - pandemie, dar și poluare
Cum rămânem prietenoși cu Planeta, în pandemie?
Deci, cum aruncăm măștile și alte E.P.P.?
Răspunsul la aceste întrebări i-a motivat pe elevi să acționeze atât în ceea ce privește sănătatea individuală, cât și cea colectivă și nu în ultimul rând SĂNĂTATEA PLANETEI PĂMÂNT .
La sfârșitul acestei activități, s-a conceput un plan pentru realizarea obiectivului: ,,Este lumea noastră!Să acționăm împreună!", iar din partea U.N.I.C.E.F., elevilor le-a fost pregătit un Quiz- https://forms.gle/fGrAr3HwpdinpZjXA, finalizat cu o tombolă cu premii.
Profesor Iga Sanda Mariana
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Să acționăm împreună!
 
Felicitări, doamnă profesor Iga Sanda Mariana!
Pentru performanța de a fi participat la Cea mai mare lecție din lume, lecția U.N.I.C.E.F.
Felicitări, dragi copii!
Nici nu știți cât de mari și de importanți ați ajuns  - ambasadori ai României la o asemenea lecție U.N.I.C.E.F., în condițiile în care mii sau zeci de mii de colegi de-ai voștri nici nu au auzit despre o asemenea lecție, care nu au internet sau mijloace cu care să se bucure de asemenea lecții!
(OviDan)

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 5 decembrie 2020

Poza zilei

Revista ,,Curtea de la Argeș”, premiată cu ,,Meritul Academic”

La 10 ani de la apariție,
Revista  de cultură ,,Curtea de la Argeș" a fost premiată cu ,,Meritul Academic"
 
Domnul academician Gheorghe Păun, redactorul-șef al revistei de cultură ,,Curtea de la Argeș" ne-a dat, ieri (joi, 3 decembrie 2020), o veste de o mie de puncte:
,,De câteva ore, revista ,,Curtea de la Argeș"  este deținătoarea ,,Meritului Academic", acordat de Academia Română în cadrul Adunării Generale (online) de decernare a Premiilor Academiei, cu prilejul împlinirii a zece ani de apariție..."