Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Să acționăm împreună!

Este lumea noastră!

Să acționăm împreună!

Elevii clasei a IV-a de la Școala Gimnazială „Nestor Porumb" Tulca, coordonați de doamna profesor Iga Sanda Mariana, au răspuns pentru al doilea an, consecutiv, la invitația făcută de U.N.I.C.E.F. de a se alătura unei inițiative globale derulate în perioada 11- 22 noiembrie, intitulată CEA MAI MARE LECȚIE DIN LUME.

Activitățile desfășurate în Săptămâna educației globale au culminat cu această oră, realizată în data de 17 noiembrie 2020.
Gândește ambițios! Acțiune colectivă pentru limitarea impactului schimbărilor climatice - sloganul acestei activități.
În cadrul acestei ore elevii au aflat despre acțiunile pe care le putem face pentru stoparea schimbărilor climatice. Activitatea a demarat cu redarea unui videoclip impresionant prezentat de Malala Yousafzai: https://youtu.be/1TA4qFDXXh4
După vizionarea acestui videoclip le-a fost prezentată tema activițății, o temă adaptată realității - momentul critic al zilelor noastre - Cum ne debarasăm responsabil de măștile folosite?
S-a încercat  în această activitate să se explice elevilor:   
 De ce purtăm mască în timpul pandemiei de COVID-19?
 Unde și când?
 Cum să... dar și cum să...nu purtăm masca?
Ce se întâmplă cu echipamentele personale de protecție (E.P.P.) folosite sau deteriorate?
 Masca folosită e doar un alt gunoi?
Refolosibilă sau de unică folosință?
2020 - pandemie, dar și poluare
Cum rămânem prietenoși cu Planeta, în pandemie?
Deci, cum aruncăm măștile și alte E.P.P.?
Răspunsul la aceste întrebări i-a motivat pe elevi să acționeze atât în ceea ce privește sănătatea individuală, cât și cea colectivă și nu în ultimul rând SĂNĂTATEA PLANETEI PĂMÂNT .
La sfârșitul acestei activități, s-a conceput un plan pentru realizarea obiectivului: ,,Este lumea noastră!Să acționăm împreună!", iar din partea U.N.I.C.E.F., elevilor le-a fost pregătit un Quiz- https://forms.gle/fGrAr3HwpdinpZjXA, finalizat cu o tombolă cu premii.
Profesor Iga Sanda Mariana
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Să acționăm împreună!
 
Felicitări, doamnă profesor Iga Sanda Mariana!
Pentru performanța de a fi participat la Cea mai mare lecție din lume, lecția U.N.I.C.E.F.
Felicitări, dragi copii!
Nici nu știți cât de mari și de importanți ați ajuns  - ambasadori ai României la o asemenea lecție U.N.I.C.E.F., în condițiile în care mii sau zeci de mii de colegi de-ai voștri nici nu au auzit despre o asemenea lecție, care nu au internet sau mijloace cu care să se bucure de asemenea lecții!
(OviDan)

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 5 august 2021