Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Alege! Este dreptul tău – ediția a VII-a

Vineri, etapa județeană a concursului

Alege! Este dreptul tău – ediția a VII-a

Ieri (vineri, 13 martie 2009), Colegiul Economic “Partenie Cosma” din Oradea a găzduit cea de-a VII-a ediție a concursului național pe teme de protecția consumatorilor, intitulat "Alege ! Este dreptul tău".

Concursul, organizat de Ministerul Educației, Cercetării și Inovării și Autoritatea națională pentru Protecția Consumatorilor (prin I.S.J. și O.P.C.), urmărește educarea și conștientizarea tânărului consumator asupra drepturilor și intereselor sale legitime.
 La etapa județeană a concursului, au participat nouă concurenți din trei licee din Oradea, Ștei și Salonta (trei elevi de la Colegiul Național “Avram Iancu” din Ștei, îndrumați de prof. Alina Laza, doi de la Grupul Școlar Agricol din Salonta, însoțiți de prof. Florica Anton, și patru de la colegiul gazdă, elevi pregătiți de prof. Alice Scarlat, Răzvan Vonea și Ileana Popa.
 Competiția a constat în două probe: un eseu și un test grilă, iar juriul a fost alcătuit din reprezentanți ai Oficiului pentru Protecția Consumatorilor (O.P.C.) – Traian Bejan (director adjunct) și Adela Baziliu Anghel, precum și prof. Florin Negruțiu – reprezentantul Inspectoratului Școlar. Toți concurenții s-au descurcat bine, demonstrând membrilor juriului faptul că își cunosc drepturile și interesele legitime de consumatori, iar unii și-au demonstrat măiestria și în prezentările power point. Membrii juriului au pus întrebări pentru a se convinge în ce măsură informațiile dobândite de concurenți sunt operaționale, și cât de bine stăpânesc limbajul de specialitate.
 Daniela Fildan și Crina Abrudan ne vor reprezenta la etapa națională
 La ora adevărului, toți concurenții au fost premiați cu diplome și premii din partea O.P.C. de către reprezentanții O.P.C., și cu atenții din partea gazdelor, înmânate de prof. Ioan Corba, directorul colegiului.
 La clasele IX – X
 Premiul I – Daniela Fildan (C.E. “Partenie Cosma”), premiul II – Cătălina Sbârcea (C.E. “Partenie Cosma”), premiul III – Simona Tocuț (C.N. “Avram Iancu” Ștei), mențiuni – Bianca Toșa (Gr. Șc. Agricol Salonta) și Raluca Ghinga (C.N. “Avram Iancu” Ștei).
 La clasele XI – XII
 Premiul I – Crina Abrudan (C.E. “Partenie Cosma”), premiul II – Anamaria David (C.E. “Partenie Cosma”) și Coroiu Anca (C.N. “Avram Iancu” Ștei), premiul III – Medana Bondar (de la Gr. Șc. Agricol Salonta) (Ov.D.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Alege! Este dreptul tău – ediția a VII-a.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 12 august 2020