Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Harnică, precum furnica

În vizită la locul de muncă al părinților

Harnică, precum furnica

Să-nvățăm de la furnici/ De când suntem foarte mici,/ Cea mai sfântă să ne fie:/ Lecția de harnicie.
Copiii grupei mari de la Grădinița nr. 37 din Oradea, îndrumați de doamnele educatoare Marina Rengle și Florica Bidirean, au fost în vizită la SC AREAS 51 SRL Oradea, fabrică de tricotat.

 Prin această acțiune, s-a urmărit explorarea unor noi surse de informație pentru o mai bună cunoaștere a lumii înconjurătoare. Astfel, copiii și-au îmbogățit cunoștințele legate de materialele folosite într-o fabrică de tricotaje (fire de PNA, lână, tricotaje, mașinile cu ajutorul cărora se realizează puloverele, mașini de tricotat, mașini de cusut, mașini de croit etc). Sub ochii lor, firele trecute prin mașina de tricotat s-au transformat în bucăți mari de tricot, care apoi prelucrate la mașinile de cusut, au devenit haine bune de îmbrăcat.
 Curioși, copiii au adresat întrebări și au dedus că pentru toate activitățile pe care mamele lor le desfășoară, atât acasă, cât și la locul de muncă, ele trebuie iubite și respectate. Au mai înțeles că trebuie să aibă grijă de toate lucrurile din jurul lor pentru că toate implică multă trudă din parte celor care le creează.
 La reușita activității și-au adus contribuția sponsorii D.C. și D.A., cărora le mulțumim, făcând astfel posibilă această nouă experiență valoroasă. (Florica B.)

Trimite email

duminică, 5 aprilie 2020