Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Două reviste BRAVO (și patru premii)

Astăzi, la concursul cu premii

Două reviste BRAVO (și patru premii)

De pe coperta revistei BRAVO nr. 5, ne privesc drept în ochi doi dintre cei mai sexy rocheri ai trupei Jonas Brothers, iar Cristian „Oxi” Constantin, redactorul-șef al revistei BRAVO, ne lansează direct invitația la concurs: Câștigă zeci de premii și fii cel mai cool din școala ta!

 La ediția de astăzi a concursului cu premii, punem la bătaie patru reviste: două reviste BRAVO nr. 5 și un „bonus” de două reviste BRAVO GIRL nr. 4.
 Cele trei reviste BRAVO (nr. 3 și 4) de la ediția trecută a concursului au ajuns la cei mai norocoși liceeni orădeni de la Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida”: Loredana Popa și Bianca Tocai, care au câștigat câte o revistă BRAVO (nr. 3, respectiv, nr. 4), iar Cristian Popa, revista BRAVO nr. 3.
 Un număr incendiar!
 Din start, „Oxi” ne „amenință” spunându-ne că avem de-a face cu un număr incendiar. Și?
 Păi, veți afla tot ce nu știați despre cel mai căutat actor al momentului – Robert Pattinson; Kate Winslet, în stare de șoc la decernarea premiilor Oscar; băieții de la Play & Win au ajuns să aibă succes pe bandă rulantă; Dj Layla a mixat alături de Yves Larock; lady GaGa are un nou clip în care arată extrem de hot; Dan Bălan a ajuns la decernarea premiilor Grammy, dar s-a și îndrăgostit (cu semnul întrebării); dacă v-ați propus să o vedeți pe Madonna în concert la București, poftiți de vă cumpărați bilete din vreme, că trec... precum pâinea caldă. Nu e o amenințare e o realitate! Trăgând cu ochiul la duetul lui Taylor cu Miley la decernarea premiilor Grammy, Selena Gomez și-ar dori și ea să colaboreze cu vedeta country pe albumul care îi va apărea în iulie; Keo a filmat zilele trecute într-un club din Capitală două videoclipuri; sărbătorita numărului este Eva Longoria – 15.03.1975.
 BRAVO girl nr. 4    
 De sus (din dreapta), Ana-Maria Vasiliu, redactorul-șef adjunct al revistei BRAVO, ne îndeamnă să ne citim destinul în palmă! Adică, să ne uităm ce ne este scris în palme. O să spuneți că vă uitați degeaba, deși unii își mai scriu cu pixul lucruri importante pe care nu vor să le uite, nicidecum nu-și consemnează conținutul unor fițuici sau termeni importanți pentru vreun extemporal, deși se mai practică luxul pe la case mici. Ana-Maria chiar ne îndeamnă să ne citim destinul... în paginile 12-13.
 În cel de-al IV-lea album al său, spaniolul David Bisbal intenționează să îmbine stilul pop cu cel american; ca orice artist-actor care se respectă, Maite Perroni (din „Iubire cu chip rebel”) dorește ca ziariștii să aibă mai mult respect față de cei despre care scriu și să nu intre cu bocancii murdari în viețile private ale vedetelor; Enrigue Iglesias va fi tată? Katy Perry este îndrăgostită de Benji? Nick Jonas e solo? Aflați tot din BRAVO girl nr. 4...
 *Cine sunt cei trei câștigători ai ediției trecute a concursului nostru cu premii?
 *Ce ne propune Ana-Maria Vasiliu în numărul 4 al revistei BRAVO girl?
 Așteptăm răspunsurile voastre pe adresa: ovidanm@yahoo.com

Trimite email

vineri, 18 iunie 2021