Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Înger de Crăciun

Proiectul „Gaudio Magia”

Înger de Crăciun

În România peste 700.000 de copii trăiesc în condiții de sărăcie extremă, peste 52.000 de copii abandonați, orfani sau victime ale abuzurilor se află în sistemul de protecție a copilului.

Evenimentele provocate de pandemia Covid-19 au schimbat rutinele zilnice ale multor copii și părinți. Dar oare ce impact are pandemia sau care sunt efectele măsurilor de siguranță, asupra copiilor aflați în centre de plasament?
Proiectul „Gaudio Magia" inspiră și unește an de an, oameni deosebiți care se străduiesc să pregătească și să ofere cadouri frumoase, pline de suflet și dragoste, pentru copii care provin din medii dezavantajate (centre de plasament) și familiilor defavorizate. Este vorba despre empatie, altruism și compasiune.
Proiectul ar aduce beneficii unui număr de aproximativ 300 de copii (la trei centre de plasament, unui centru școlar educație incluzivă + filialele județene și căsuțelor aflate în subordinea D.G.A.S.P.C. Bihor) printr-un cadou, o mică bucurie închisă într-o cutie fermecată.
Formele prin care puteți susține campania ,,Gaudio Magia" în perioada 26 octombrie - 11 decembrie 2020
Varianta 1: Într-o cutie frumos împachetată, puneți lucruri de care știți că orice copil s-ar bucura sau de care v-ați fi bucurat chiar și dumneavoastră dacă erați în locul lor (ex. Jucării, produse de igienă, îmbrăcăminte, dulciuri, rechizite școlare etc).
Varianta 2: Bunuri materiale, de exemplu bunuri alimentare: dulciuri, făină, ulei, orez, zahăr, paste făinoase, conserve (doar lucruri neperisabile)
cosmetice/sanitare: măști de unică folosință, dezinfectant mâini, șampon, gel de duș, săpun lichid, deodorante și antiperspirante, piepteni și perii de păr, unghiere, set manichiură etc; de curățenie: praf de spălat, limpezitor, dezinfectant universal etc.
Varianta 3: financiară, valoarea nominală a sponsorizării va fi fixată de către sponsor/donator. (P.J. - contract de sponsorizare; asociația este înregistrată la Registrul Entităților/Unităților de cult)
*Microîntreprinderile care efectuează sponsorizări pentru susținerea entităților nonprofit și a unităților de cult, care la data încheierii contractului sunt înscrise în Registrul entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale, scad sumele aferente din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor până la nivelul valorii reprezentând 20% din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor datorat pentru trimestrul în care au înregistrat cheltuielile respective.
Banca Transilvania Oradea - Asociația Gaudiopolis
- Cont RON: RO19 BTRL RONC RT04 5331 3101
- Cont EURO: RO66 BTRL EURC RT04 5331 3101
- paypal.me/gaudiopolis
Punctele de colectare:
1. Gelateria Fan Ice - Calea Republicii nr.26; L - V 8.00 - 16.00
2. Trioda - str. Primăriei nr. 48; L - V 9.00 - 17.00
3. Asociația Gaudiopolis - Bulevardul Decebal nr. 4 (programare telefonică în prealabil 0740293945) L - S 10.00 - 20.00
Date limită:
26 octombrie - 11 decembrie, colectarea donațiilor
11 - 17 decembrie, sortarea donațiilor
18 - 22 decembrie, caravana Gaudipolis pornește la drum cu donațiile.
Rebeca Opriș,
Jurnalism, anul III
 
Felicitări, Rebeca! (Ovi)

Trimite email
sâmbătă, 13 aprilie 2024, 12:57:30 Ora de vară a Europei de Est