Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Înger de Crăciun

Proiectul „Gaudio Magia”

Înger de Crăciun

În România peste 700.000 de copii trăiesc în condiții de sărăcie extremă, peste 52.000 de copii abandonați, orfani sau victime ale abuzurilor se află în sistemul de protecție a copilului.

Evenimentele provocate de pandemia Covid-19 au schimbat rutinele zilnice ale multor copii și părinți. Dar oare ce impact are pandemia sau care sunt efectele măsurilor de siguranță, asupra copiilor aflați în centre de plasament?
Proiectul „Gaudio Magia" inspiră și unește an de an, oameni deosebiți care se străduiesc să pregătească și să ofere cadouri frumoase, pline de suflet și dragoste, pentru copii care provin din medii dezavantajate (centre de plasament) și familiilor defavorizate. Este vorba despre empatie, altruism și compasiune.
Proiectul ar aduce beneficii unui număr de aproximativ 300 de copii (la trei centre de plasament, unui centru școlar educație incluzivă + filialele județene și căsuțelor aflate în subordinea D.G.A.S.P.C. Bihor) printr-un cadou, o mică bucurie închisă într-o cutie fermecată.
Formele prin care puteți susține campania ,,Gaudio Magia" în perioada 26 octombrie - 11 decembrie 2020
Varianta 1: Într-o cutie frumos împachetată, puneți lucruri de care știți că orice copil s-ar bucura sau de care v-ați fi bucurat chiar și dumneavoastră dacă erați în locul lor (ex. Jucării, produse de igienă, îmbrăcăminte, dulciuri, rechizite școlare etc).
Varianta 2: Bunuri materiale, de exemplu bunuri alimentare: dulciuri, făină, ulei, orez, zahăr, paste făinoase, conserve (doar lucruri neperisabile)
cosmetice/sanitare: măști de unică folosință, dezinfectant mâini, șampon, gel de duș, săpun lichid, deodorante și antiperspirante, piepteni și perii de păr, unghiere, set manichiură etc; de curățenie: praf de spălat, limpezitor, dezinfectant universal etc.
Varianta 3: financiară, valoarea nominală a sponsorizării va fi fixată de către sponsor/donator. (P.J. - contract de sponsorizare; asociația este înregistrată la Registrul Entităților/Unităților de cult)
*Microîntreprinderile care efectuează sponsorizări pentru susținerea entităților nonprofit și a unităților de cult, care la data încheierii contractului sunt înscrise în Registrul entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale, scad sumele aferente din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor până la nivelul valorii reprezentând 20% din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor datorat pentru trimestrul în care au înregistrat cheltuielile respective.
Banca Transilvania Oradea - Asociația Gaudiopolis
- Cont RON: RO19 BTRL RONC RT04 5331 3101
- Cont EURO: RO66 BTRL EURC RT04 5331 3101
- paypal.me/gaudiopolis
Punctele de colectare:
1. Gelateria Fan Ice - Calea Republicii nr.26; L - V 8.00 - 16.00
2. Trioda - str. Primăriei nr. 48; L - V 9.00 - 17.00
3. Asociația Gaudiopolis - Bulevardul Decebal nr. 4 (programare telefonică în prealabil 0740293945) L - S 10.00 - 20.00
Date limită:
26 octombrie - 11 decembrie, colectarea donațiilor
11 - 17 decembrie, sortarea donațiilor
18 - 22 decembrie, caravana Gaudipolis pornește la drum cu donațiile.
Rebeca Opriș,
Jurnalism, anul III
 
Felicitări, Rebeca! (Ovi)

Trimite email

miercuri, 5 mai 2021