Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„EcoWeb” – o resursă națională pentru educația ecologică

Agenția națională pentru Protecția Mediului lansează proiectul

„EcoWeb” – o resursă națională pentru educația ecologică

Agenția națională pentru Protecția Mediului (ANPM) anunță lansarea oficială a proiectului EcoWeb. Proiectul are ca scop promovarea activităților de educație ecologică pe teritoriul României și îmbunățirea colaborării dintre autoritățile publice de mediu și școli, precum și organizațiile non-guvernamentale ce activează în acest domeniu.

 Proiectul EcoWeb își propune să întărească relația dintre organizațiile guvernamentale din România și instituțiile societății civile prin realizarea și promovarea unei baze de date privind educația ecologică la nivel național.   Prin realizarea acestui instrument educațional, proiectul răspunde câtorva necesități urgente cu care se confruntă societatea românească: necesitatea privind dialogul și colaborarea între instituțiile guvernamentale și societatea civilă, precum și necesitatea privind creșterea conștientizării și a educației în ceea ce privește problemele de mediu cu care se confruntă România.
 “Un mediu curat și sănătos depinde de comportamentul și conștiința fiecărei persoane. Proiectul EcoWeb va împărtăși tinerilor lecții privind protecția mediului și va permite creșterea unei noi generații de cetățeni responsabili în ceea ce privește mediul înconjurator”, a spus președintele ANPM, Mihail Fâcă.
 “Proiectul EcoWeb ilustrează una din numeroasele modalități de colaborare dintre Corpul Păcii România și ANPM în vederea atingerii scopurilor comune”, precizează Ken Goodson – director Corpul Păcii România.
Prin îmbinarea  resurselor și experienței ambelor organizații, vom putea să punem la dispoziția tuturor celor interesați materiale privind educația ecologică și să precizăm contribuția școlilor, organizațiilor non-guvernamentale și a diferitelor persoane în domeniul educației ecologice”.
 Proiectul EcoWeb are trei obiective principale și anume: crearea unui website cu materiale educaționale privind mediul, accesibil publicului, evidențierea contribuțiilor depuse de diferite persoane sau organizații implicate în procesul de educație ecologică și crearea unei rețele de comunicare și colaborare între organizațiile non-guvernamentale, școli și autoritățile publice.
 Tuturor celor care trimit planuri de lecții le va fi recunoscută contribuția prin postarea materialelor concepute pe pagina de internet a proiectului, iar cei care trimit mai mult de cinci planuri vor fi menționați pe site sub numele de “parteneri în proiect”.
 Mai multe informații privind proiectul pot fi găsite pe pagina de internet: www.anpm.ro.
 Termenul limită pentru transmiterea planurilor de lecții este 17 aprilie 2009, iar website-ul va  fi disponibil pentru public în mai 2009.
  Proiectul EcoWeb este finanțat de Agenția națională pentru Protecția Mediului în parteneriat cu Corpul Păcii și Agenția Statelor Unite ale Americii pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Corpul Păcii este o agenție guvernamentală a Statelor Unite ale Americii, creată de președintele John F. Kennedy în vederea promovării păcii la nivel mondial, dezvoltarea comunităților și a prieteniilor inter-culturale. Astăzi, Corpul Pacii are un număr de 146 voluntari americani, care lucrează în școli, instituții guvernamentale și organizații non-guvernamentale în 39 dintre județele României. (Ioana LASCU)

Trimite email

luni, 3 august 2020