Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Ajută un campion să devină iar campion

Paralimpicele, un vis realizabil pentru Florin Mihuț Ajută un campion să devină iar campion Florin Mihuț, un tânăr orădean de 25 de ani, vrea să reprezinte România la Paralimpicelor din 2024, care se vor desfășura la Paris. Participarea este condiționată

Ajută un campion să devină iar campion

Florin Mihuț, un tânăr orădean de 25 de ani, vrea să reprezinte România la Paralimpicelor din 2024, care se vor desfășura la Paris. Participarea este condiționată de deținerea unui handbike (o bicicletă cu trei roți cu care se pedalează cu mâinile), care costă 12.000 de euro, sumă de care Florin nu dispune.

Florin Mihuț s-a născut sănătos, dar o clipă de neatenție i-a schimbat întreaga viață. În primăvara anului 2019, după ce a luat locul I la un concurs de role desfășurat în Ungaria, a ridicat ștacheta. Se antrena pentru cel mai mare maraton de role din lume, care urma să aibă loc în august 2019, în capitala Germaniei, dar nu a reușit să mai participe. Se îndrepta spre Șinteu când a pierdut controlul motocicletei și s-a izbit de un parapet metalic.
Deși nefericitul eveniment i-a ruinat cel mai mare vis, Florin este plin de energie, râde cu poftă, glumeț și veșnic pozitiv. Atât de pozitiv încât este molipsitor. Reușește să se mențină atât de pozitiv și cu o atitudine veselă datorită activității sportive pe care o desfășoară zilnic.
„Hobby-ul meu cel mai mare este și va rămâne sportul. Acesta m-a scos din depresie. Sportul și credința. Cred că Dumnezeu m-a ajutat foarte mult. L-am simțit și în ziua accidentului. Când am căzut și m-am văzut întins pe asfalt mi-am zis: ,,Doamne, acum sunt doar în mâinile Tale”. Îmi aduc aminte de ziua aceea ca și cum ar fi fost ieri. Și acum parcă simt asfaltul cald. Atunci când pierzi tot, câștigi ceva. Câștigi o altă perspectivă. Perspectiva aceasta m-a ajutat să trec peste tot ce a însemnat depresie, durere. Cred că m-a ajutat foarte mult sportul. M-au ajutat foarte mult: Dumnezeu, sportul, dar m-au ajutat foarte mult prietenii. De obicei, aceștia dispar în situații de acest gen. Nu a fost în cazul meu”, ne-a dezvăluit Florin Mihuț.
Pentru viitor, Florin Mihuț își dorește să participe la Jocurile Paralimpice cu handbike-ul căci nu mai este posibil cu rolele. Totuși, acest handbike presupune un efort financiar de 12.000 de euro, sumă de bani de care Florin nu dispune.
„Îmi doresc un handbike-ul. Este o bicicletă specială pentru persoanele cu dizabilități și îți oferă șansa să fii din nou sportiv. Această bicicletă poate fi achiziționată din Italia. Dar sunt foarte scumpe acest tip de biciclete. Cea mai ieftină începe de la 11.000 de euro. Bicicleta pe care mi-o doresc eu este la 12.000 de euro. Nu a fost ușor să mă aflu că voi fi țintuit în scaunul cu rotile. Mi s-a spus că doar 3% sunt șansele ca să se întâmple o minune. Nu s-a terminat nimic pentru mine, lucrurile abia au început. Recunosc că dorm cu rolele lângă pat, pentru că eu cred în minuni. Dar până când Dumnezeu va face o minune, bicicleta va ține locul rolelor. Obiectivul meu, dacă aș putea obține o bicicletă, sunt Paralimpicele, în 2024, la Paris. Acolo mi-aș dori să ajung. Acesta e obiectivul meu: să ajung cât mai sus pot și să reprezint România”, a spus Florin Mihuț.
Toți cei care doresc să îl susțină pe Florin o pot face prin donații în conturile deschise pe numele său în cadrul Băncii Transilvania:
EURO-RO55BTRLEURCRT0277002801
GBP- RO13BTRLGBPCRT0277002801
RON- RO08BTRLRONCRT0277002801
Raul Debreczeni, Jurnalism, An I
https://we.tl/t-ZbQZWtiDV3
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: Ajută un campion să devină iar campion.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 5 mai 2021