Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
10 ianuarie 2022
1.Testele de salivă pentru elevi nu ajung în școli prea curând, contestația depusă abia azi la licitație are 10 zile termen pentru rezolvare / Ovidiu Zară, Consiliul de Soluționare a Contestațiilor: Mai poate exista o întârziere și după aceea, decizia C.N.S.C. va putea fi și ea contestată

Testele de salivă destinate elevilor nu vor ajunge mai devreme de două săptămâni în școli din cauza contestației la procedura de licitație. Procedura prevede că, după ce contestația a fost înaintată, Oficiul Național pentru Achiziții Publice (O.N.A.C.) are la dispoziție maximum cinci zile să pună la dispoziția Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (C.N.S.C.) pentru depunerea dosarului cu toate informațiile necesare rezolvării contestației. Apoi, C.N.S.C. are la dispoziție 10 zile pentru comunicarea unei decizii, însă probabil că nu va dura 10 zile ci mai puțin, având în vedere situația urgentă din sistemul de învățământ, a explicat pentru Edupedu.ro Ovidiu Zară, purtătoruld e cuvânt al instituției.

8 ianuarie 2022
2.Experimente virtuale de Chimie și Biologie și învățarea digitală a ortogramelor, lecțiile create de profesorii Florin Viu și Ramona Drăguț, premiate în Concursul #Digitaliada: „Încrederea în puterile mele de-a face ceva pentru elevii mei a fost un mare câștig”

„Câștigarea unui premiu, știind că materialul a fost jurizat de profesori de prestigiu și cu experiență, înseamnă încredere. Capeți încredere în munca ta, vezi că poți face lucruri de valoare care să-i ajute pe elevi”. Mărturia vine de la învățătoarea Ramona Drăguț, câștigătoare la concursul #Digitaliada de anul trecut cu proiectul „Scriem corect”. Premiant de asemenea anii trecuți și participant acum din nou la ediția 6, Florin Viu, profesor de Chimie și Biologie a povestit pe larg pentru Edupedu.ro cum a început primele experimente virtuale pentru copii, cum s-a dezvoltat relația cu elevii în orele în care digitalul a fost parte, precum și transferul la Casa Corpului Didactic, unde tocmai a promovat examenul de metodiști pentru dezvoltarea de resurse educaționale. „La Casa Corpului Didactic tot în urma performanțelor obținute la concursul #Digitaliada am venit”, a explicat profesorul.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 decembrie 2021

1.Toți viitorii directori de școli care au optat pentru mai multe posturi la concursul din București, obligați să meargă fizic luni, la ora 14, la Liceul Jean Monnet, de către inspectoratul școlar. Asta deși Ministerul Educației permite ca întâlnirea să aibă loc on-line în plină pandemie

Toți viitorii directori de școli care au optat pentru mai multe posturi la concursul din București sunt obligați să meargă fizic, luni, 13 decembrie 2021, la ora 14.00, la Liceul Jean Monnet, de către inspectoratul școlar, pentru a-și alege școala pe care vor să o conducă. Instituția ignoră astfel posibilitatea ca ședința să aibă loc on-line, posibilitate comunicată și întărită chiar de Ministerul Educației printr-o adresă trimisă inspectoratelor școlare tot vineri.
Ședința de alegere a școlii pentru candidații la concursul de directori are loc în timp ce elevii Liceului „Jean Monnet” sunt la cursuri, tot cu prezență fizică, iar procedura internă a unității de învățământ prevede că toate persoanele care nu sunt angajate ale unității sunt considerate persoane străine, legitimate la punctul de pază, trecute în registru, iar paznicul păstrează cartea de identitate a persoanelor pe toată perioada vizitei acestora...
Potrivit procedurii operaționale nr. 28625/10.12.2021 privind organizarea și desfășurarea ședinței cu prezență în care sunt exprimate opțiunile candidaților care au fost declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ emisă vineri de Inspectoratul Școlar al Municipiului București, luni, 13 decembrie 2021, are loc ședința cu prezență fizică pentru exprimarea opțiunilor candidaților care au fost declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ.

O cană de fericire - XII

Laborator de viitor II

O cană de fericire - XII

Vă invităm să sărbătoriți alături de noi cea de-a XII-a ediție a proiectului nostru preferat, care se va desfășura într-un mod inedit anul acesta!

Din cauza situației actuale, a trebui să ne adaptăm și am pornit proiectul doar în varianta online, oferindu-vă tuturor posibilitatea de a contribui la cauza de anul acesta într-un mod simplu, direct, la noi pe site https://rotaractcluboradea.ro/
Chiar și în ciuda faptului că nu am avut posibilitatea să începem proiectul așa cum v-am obișnuit, la începutul lunii decembrie, reușim, totuși, să ne întâlnim și în acest an, în două weekend-uri! De 12 ani, comunitatea orădeană ni s-a alăturat în a aduce bucurie celor care aveau cea mai mare nevoie de ea! Începuturile au fost timide, acum 12 ani nici prin cap nu ne trecea că vom ajunge să înfăptuim atât de multe lucruri frumoase împreună! Ediția aceasta este una specială pentru că ne întoarcem la rădăcini, Căsuța Fericii fiind amplasată în locația ei originală, pe strada Republicii, lângă Grupul statuar al poeților maghiari Holnaposok (vizavi de D.M.-ul de pe Republicii)!
Evenimentul, iniţiat în anul 2009 de către o echipă de voluntari rotaractieni, a devenit o tradiție în peisajul orădean, reușind anual să identifice și să susțină grupuri defavorizate din comunitatea bihoreană, axându-se cu preponderență pe copii, demonstrând puterea şi dorinţa de implicare a comunităţii orădene în susţinerea cauzelor caritabile. Sub deviza „Împreună suntem mai puternici", de-a lungul a 12 ani, membrii clubului Rotaract au reușit să ajute nu mai puțin de 600 de copii și tineri cu nevoi diferite.
Anul acesta, proiectul nostru își dorește să continue dezvoltarea durabilă a tinerei comunități orădene, pe care am început-o în 2018. Conștienți fiind de lacunele sistemului educațional, ne dorim să sprijin viitorul societății prin facilitarea accesului elevilor și studenților la un mediu eficient și echitabil de învățământ. În contextul actual, sistemul de învățământ este considerat a fi nerelevant, inechitabil, ineficient și slab calitativ.
Așadar, marea încercare a zilelor noastre este ca educația să devină interactivă și ca elevii să învețe și practic, nu doar în teorie. Ne-am dori ca orele de biologie, chimie, fizică, informatică sau de altă specialitate să se desfășoare în condiții excelente, iar profesorul să aibă la îndemână toate materialele necesare și să predea într-un mediu propice învățării.
Scopul principal al proiectului anul acesta este de a face posibil visul unor liceeni și de a aduce un laborator din liceul lor în secolul XXI!
Vă așteptăm pe site-ul nostru oficial - https://rotaractcluboradea.ro/  - unde veți găsi o sumedenie de lucruri interesante, de la cănile preferate, la tricouri, hoodies sau chiar măști personalizate, toate pregătite și împachetate cu dibăcie și dăruire de către voluntarii noștri, pentru a putea fi puse direct sub brad! Și ne vedem și live la Căsuța Fericirii, în următoarele două weekend-uri: 18 - 20 și 25 - 27 decembrie!
Roxana Vidican
Vedeți mai multe poze in Galeria foto: O cană de fericire - XII.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 19 ianuarie 2022