Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
17 ianuarie 2021
1.*Cum se va face testarea pentru depistarea cazurilor de Covid-19 în școli
.....
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a oferit o serie de explicaţii pentru ProTV, privind procedura de testare în şcoli, scrie G4Media.ro.
Autoritățile iau în calcul deschiderea școlilor în 8 februarie și au anunțat o serie de măsuri, astfel ca revenirea copiilor în bănci să nu devină un risc pentru sănătatea lor. Dacă un elev dintr-o clasă este depistat pozitiv, atunci toți colegii săi vor fi testați, a anunțat ministrul Sănătății. Iar dascălii și personalul din școli sunt incluși în etapa a doua a campaniei de vaccinare anti Covid-19.

2.* Concursul pentru inspectori școlari generali și generali adjuncți va avea loc în primăvara aceasta, anunță ministrul Educației, iar cel pentru directori de școli, în vară. „Varianta de concurs din Legea lui Daniel Funeriu era mult mai bună decât ce avem astăzi”.

3.* Toate școlile trebuie să-și creeze conturi pe platforma de vaccinare, ca să-i înscrie și programeze pe profesori și pe ceilalți angajați, potrivit unei adrese către unitățile de învățământ și inspectoratele școlare, semnată de ministrul Educației, obținută de Edupedu.ro
„Fiecare unitate de învățământ va desemna o persoană responsabilă cu înregistrarea unității de învățământ preuniversitar pe platforma alocată campaniei de vaccinare, centralizarea datelor de identitate și programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva unitate. Informațiile cu privire la acțiunea de vaccinare pot fi trebuie să fie accesate pe linkul https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/”, se arată în documentul citat.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
30 decembrie
1.* Școlile trebuie să identifice și să raporteze numărul elevilor în situații de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I. Cîmpeanu: Vom stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar
.....
Ministerul Educației va dispune către toate unitățile de învățământ, prin intermediul inspectoratelor școlare, identificarea și raportarea până la 11 ianuarie 2021, a numărului elevilor aflați în situație de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I, se arată într-un comunicat de presă semnat personal de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
Astfel, se va stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar cauzat de dificultățile derulării procesului de învățământ în sistem online, a comunicat ministrul.

2.* Sondaj Salvați Copiii: 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală în ianuarie 2021, în condițiile în care 47% dintre elevi nu dețin toate resursele ca să învețe on-line
…..
Organizația Salvați Copiii România solicită deschiderea școlilor în luna ianuarie 2021, printr-un apel publicat pe pagina de Facebook. 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală…

3.* Școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, pandemia a limitat progresul școlar al acestora – raport O.F.S.T.E.D.
…..
Izolarea repetată din cauza pandemiei de coronavirus a limitat progresul elevului, impactul primei stări de urgență se resimte și acum, iar școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, se arată într-un raport al inspectoratului școlar britanic O.F.S.T.E.D. (The Office for Standards in Education, Children’s Services and Skills).

Politica A.C.E.O. de protecție a copilului și a persoanei adulte vulnerabile

Asociația Caritas Eparhial Oradea

Politica A.C.E.O. de protecție a copilului și a persoanei adulte vulnerabile

Asociația Caritas Eparhial Oradea (A.C.E.O.) a elaborat foarte atent politicile de protecție a persoanei asistate. Deoarece lucrează cu minori și colaborează și cu voluntari minori, asociația și-a dezvoltat politica și procedurile de siguranță a copiilor și a persoanelor adulte vulnerabile. Documentul conține principalele principii și valori în baza cărora Asociația Caritas Eparhial Oradea oferă servicii.

Pe lângă definirea politicii de protecție a A.C.E.O., documentul mai cuprinde: rolul asociației în implementarea politicii de protecție a persoanei beneficiare; viziunea organizației cu privire la protecția persoanei; declarația A.C.E.O. cu privire la protecția copilului și a persoanelor vulnerabile; obiectivele politicii de protecție și principiile de protecție a copilului susținute de politica organizației. De asemenea, un alt capitol este dedicat implementării, evaluării și monitorizării planului.
Documentul mai conține detalii cu privire la evaluarea riscurilor și măsurile luate de asociație iar o altă parte a acestuia descrie modul de raportare a situațiilor de abuz și neglijare.
Documentul de politică conține mai multe anexe, inclusiv: Planul de implementare; Codul de conduită pentru angajați în ceea ce privește protecția și siguranța beneficiarilor; Declarația de angajament; Ghidul pentru voluntari, stagiari și vizitatori; Forme de acord pentru beneficiari (și acord parental); Certificatul de participare la sesiunile de instruire; Declarația de imparțialitate a membrilor Comitetului de Monitorizare; Formularul de raportare a cazurilor de încălcare a drepturilor copilului, fișe pentru înregistrarea cazului suspectat de abuz, neglijare, exploatare sau trafic de copii; diverse formulare de instruire pentru părinți, personal, voluntari; fișe de informații pentru diferitele categorii de beneficiari.
Pentru 2021, asociația își propune organizarea unei serii de cursuri de instruire atât pentru angajați cât și pentru voluntari și colaboratori, cursuri prin care aceștia să-și însușească și să aplice în activitatea lor de zi cu zi toate prevederile setului de politici de protecție.
Acesta va fi un prim pas în prevenirea oricărui abuz față de beneficiari, ca parte a angajamentului organizației de a respecta în totalitate valorile si principiile ce stau la baza activității sale.
Adela Popa Ghițulescu,
director executiv

Trimite email

sâmbătă, 23 ianuarie 2021