Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
17 ianuarie 2021
1.*Cum se va face testarea pentru depistarea cazurilor de Covid-19 în școli
.....
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a oferit o serie de explicaţii pentru ProTV, privind procedura de testare în şcoli, scrie G4Media.ro.
Autoritățile iau în calcul deschiderea școlilor în 8 februarie și au anunțat o serie de măsuri, astfel ca revenirea copiilor în bănci să nu devină un risc pentru sănătatea lor. Dacă un elev dintr-o clasă este depistat pozitiv, atunci toți colegii săi vor fi testați, a anunțat ministrul Sănătății. Iar dascălii și personalul din școli sunt incluși în etapa a doua a campaniei de vaccinare anti Covid-19.

2.* Concursul pentru inspectori școlari generali și generali adjuncți va avea loc în primăvara aceasta, anunță ministrul Educației, iar cel pentru directori de școli, în vară. „Varianta de concurs din Legea lui Daniel Funeriu era mult mai bună decât ce avem astăzi”.

3.* Toate școlile trebuie să-și creeze conturi pe platforma de vaccinare, ca să-i înscrie și programeze pe profesori și pe ceilalți angajați, potrivit unei adrese către unitățile de învățământ și inspectoratele școlare, semnată de ministrul Educației, obținută de Edupedu.ro
„Fiecare unitate de învățământ va desemna o persoană responsabilă cu înregistrarea unității de învățământ preuniversitar pe platforma alocată campaniei de vaccinare, centralizarea datelor de identitate și programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva unitate. Informațiile cu privire la acțiunea de vaccinare pot fi trebuie să fie accesate pe linkul https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/”, se arată în documentul citat.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
30 decembrie
1.* Școlile trebuie să identifice și să raporteze numărul elevilor în situații de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I. Cîmpeanu: Vom stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar
.....
Ministerul Educației va dispune către toate unitățile de învățământ, prin intermediul inspectoratelor școlare, identificarea și raportarea până la 11 ianuarie 2021, a numărului elevilor aflați în situație de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I, se arată într-un comunicat de presă semnat personal de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
Astfel, se va stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar cauzat de dificultățile derulării procesului de învățământ în sistem online, a comunicat ministrul.

2.* Sondaj Salvați Copiii: 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală în ianuarie 2021, în condițiile în care 47% dintre elevi nu dețin toate resursele ca să învețe on-line
…..
Organizația Salvați Copiii România solicită deschiderea școlilor în luna ianuarie 2021, printr-un apel publicat pe pagina de Facebook. 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală…

3.* Școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, pandemia a limitat progresul școlar al acestora – raport O.F.S.T.E.D.
…..
Izolarea repetată din cauza pandemiei de coronavirus a limitat progresul elevului, impactul primei stări de urgență se resimte și acum, iar școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, se arată într-un raport al inspectoratului școlar britanic O.F.S.T.E.D. (The Office for Standards in Education, Children’s Services and Skills).

În 27 de unități de învățământ, vor fi directori noi (17) și directori adjuncți schimbați (10)

Începând de luni, la nivelul învățământului bihorean,

În 27 de unități de învățământ, vor fi directori noi (17) și directori adjuncți schimbați (10)

Începând cu data de 11 ianuarie 2021, la nivelul unor unități de învățământ preuniversitar din județul Bihor vor avea loc modificări în structurile de conducere ale acestora, din cauza expirării contractelor de management încheiate în urma concursurilor desfășurate pe parcursul anului 2016.

În cazul a 73 de unități de învățământ directorii au fost reconfirmați. Au fost numiți 17 directori noi la următoarele unități de învățământ: Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 1 Popești (Șandor Gabriela Maria Adriana), Grădinița cu Program Prelungit Nr. 45 Oradea (Caba Sanda Maria), Grădinița cu Program Prelungit Nr. 50 Oradea (Pascar Gabriela Lucia), Școala Gimnazială ,,Dimitrie Cantemir" Oradea (Codău Teodora), Școala Gimnazială ,,Octavian Goga" Oradea (Ramona Aurelia Tăutu), Palatul Copiilor Oradea (Balaj Lucia Elena), Liceul Teoretic German ,,Friederich Schiller" Oradea (Ellenes-Jakabffy Emese), Liceul Tehnologic Nr. 1 Salonta (Neaga Florica), Colegiul Național ,,Teodor Neș" Salonta (Galea Florentina), Școala Gimnazială ,,Miron Pompiliu" Ștei (Coroiu Emanuel), Școala Gimnazială ,,Nicolae Popoviciu" Beiuș (Cloanda Florina), Școala Gimnazială Nr. 1 Ciumeghiu (Cuibuș Mihaela Laura), Școala Gimnazială Nr. 1 Sârbi (Cheregi Gabriel), Școala Gimnazială Nr. 1 Chișlaz (Sîrca Gabriela Maria), Școala Gimnazială Nr. 1 Mădăras (Balaj Nicoleta), Școala Gimnazială Nr. 1 Săcădat (Rainea Roxana), Liceul Teoretic Nr. 1 Bratca (Mucha Anca Lucia).
Directorul Liceului Teoretic German ,Friederich Schiller" Oradea a numit la propunerea și cu avizul Forumului Democrat al Germanilor din județul Bihor. 
 În ce privește directorii adjuncți, dintr-un număr de 36, au fost reconfirmați 26, iar 10 au fost înlocuiți din cauza expirării contractelor de management încheiate în urma concursurilor desfășurate pe parcursul anului 2016, a pensionării (un caz), respectiv detașării a trei directori adjuncți pe funcție de director. Au fost înlocuiți directorii adjuncți de la următoarele unități de învățământ: Colegiul Național ,,Avram Iancu" Ștei (Gavriș Petru Cristian), Colegiul Național ,,Teodor Neș" Salonta (Crăciun Mihaela), Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia" Oradea (Hoduț Florentina), Colegiul Tehnic ,,Mihai Viteazul" Oradea (Runcanu Teodora Monica), Liceul Teoretic ,,Gabriel Țepelea" Borod (Suciu Ioan Nicolae), Liceul Tehnologic Nr. 1 Cadea, Liceul Teoretic ,,Petofi Sandor" Săcueni (Grama Kiss și Püsök Juliánna), Școala Gimnazială ,,Szalardi Janos" Sălard (Pop Ioan Marcel), Colegiul Național ,,Samuil Vulcan" Beiuș (Cândea Monica).
Precizare: Lista cuprinde directorii instalați. Nu a fost instalat director adjunct la Liceul Tehnologic Nr. 1 Cadea
Așadar 81,1% dintre directorii cărora le-au expirat contractul de management au fost reconfirmați și 72,2% dintre directorii adjuncți, cu mențiunea că doi dintre directorii adjuncți care au avut contractul de management expirat au fost numiți directori.
În această etapă s-a avut în vedere asigurarea continuității activității de management în contextul pandemiei, considerându-se prioritară pregătirea unităților de învățământ pentru reluarea cursurilor în oricare dintre scenariile care se vor impune.
Inspector școlar Florin Negruțiu

Trimite email

sâmbătă, 23 ianuarie 2021