Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
17 ianuarie 2021
1.*Cum se va face testarea pentru depistarea cazurilor de Covid-19 în școli
.....
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a oferit o serie de explicaţii pentru ProTV, privind procedura de testare în şcoli, scrie G4Media.ro.
Autoritățile iau în calcul deschiderea școlilor în 8 februarie și au anunțat o serie de măsuri, astfel ca revenirea copiilor în bănci să nu devină un risc pentru sănătatea lor. Dacă un elev dintr-o clasă este depistat pozitiv, atunci toți colegii săi vor fi testați, a anunțat ministrul Sănătății. Iar dascălii și personalul din școli sunt incluși în etapa a doua a campaniei de vaccinare anti Covid-19.

2.* Concursul pentru inspectori școlari generali și generali adjuncți va avea loc în primăvara aceasta, anunță ministrul Educației, iar cel pentru directori de școli, în vară. „Varianta de concurs din Legea lui Daniel Funeriu era mult mai bună decât ce avem astăzi”.

3.* Toate școlile trebuie să-și creeze conturi pe platforma de vaccinare, ca să-i înscrie și programeze pe profesori și pe ceilalți angajați, potrivit unei adrese către unitățile de învățământ și inspectoratele școlare, semnată de ministrul Educației, obținută de Edupedu.ro
„Fiecare unitate de învățământ va desemna o persoană responsabilă cu înregistrarea unității de învățământ preuniversitar pe platforma alocată campaniei de vaccinare, centralizarea datelor de identitate și programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva unitate. Informațiile cu privire la acțiunea de vaccinare pot fi trebuie să fie accesate pe linkul https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/”, se arată în documentul citat.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
30 decembrie
1.* Școlile trebuie să identifice și să raporteze numărul elevilor în situații de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I. Cîmpeanu: Vom stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar
.....
Ministerul Educației va dispune către toate unitățile de învățământ, prin intermediul inspectoratelor școlare, identificarea și raportarea până la 11 ianuarie 2021, a numărului elevilor aflați în situație de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I, se arată într-un comunicat de presă semnat personal de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
Astfel, se va stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar cauzat de dificultățile derulării procesului de învățământ în sistem online, a comunicat ministrul.

2.* Sondaj Salvați Copiii: 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală în ianuarie 2021, în condițiile în care 47% dintre elevi nu dețin toate resursele ca să învețe on-line
…..
Organizația Salvați Copiii România solicită deschiderea școlilor în luna ianuarie 2021, printr-un apel publicat pe pagina de Facebook. 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală…

3.* Școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, pandemia a limitat progresul școlar al acestora – raport O.F.S.T.E.D.
…..
Izolarea repetată din cauza pandemiei de coronavirus a limitat progresul elevului, impactul primei stări de urgență se resimte și acum, iar școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, se arată într-un raport al inspectoratului școlar britanic O.F.S.T.E.D. (The Office for Standards in Education, Children’s Services and Skills).

Diaconul Daniel Bota a fost hirotonit preot de către preasfințitul părinte episcop Sofronie Drincec

Astăzi, la Biserica Sf. Apostol Andrei din Oradea

Diaconul Daniel Bota a fost hirotonit preot de către preasfințitul părinte episcop Sofronie Drincec

Astăzi, 10 ianuarie 2021, la Biserica Sf. Apostol Andrei din Oradea, preasfințitul părinte episcop Sofronie Drincec a săvârșit Sfânta Liturghie dimpreună cu un sobor de preoți, consilieri, diaconi și arhidiaconi (între care: preacuviosul arhimandrit Ioachim, vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, părintele arhimandrit Pantelimon de la Mănăstirea Rohia, părintele consilier Călinescu Cătălin, părintele Ioniță Călin din Aleșd, părintele Marius Bota din localitatea Gelu, județul Satu Mare, părintele vicar Vasile Bota, patru arhidiaconi...), după care, preasfințitul părinte episcop Sofronie a hirotonit în treapta preoției pe diaconul Daniel Bota.

,,Pocăiți-vă că s-a apropiat Împărăția Cerurilor"
În cuvântul de învățătură, preasfințitul părinte episcop Sofronie s-a referit la semnificația zilei, prima duminică după Botezul Domnului, ,,care marchează începutul propovăduirii Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Lumina lumii, prin îndemnul ,,Pocăiți-vă că s-a apropiat Împărăția Cerurilor", săvârșind minuni cum nimeni altul nu mai săvârșise până atunci". Pe lângă întoarcerea la pocăință, întoarcerea la Dumnezeu, preasfințitul părinte episcop a vorbit și despre ,,adevărata globalizare, nu cea economică, ci cea duhovnicească, cea după voia lui Dumnezeu".
Despre slujirea preoțească
În cuvântul său, părintele paroh, părintele vicar Vasile Bota a mulțumit preasfințitului părinte episcop Sofronie și soborului prezent la Sfânta Liturghie și la slujba de hirotonie, apoi plin de bucurie duhovnicească și emoții sfinte s-a adresat (părintește) iubitului părinte Daniel, căutând să-i pună la suflet câteva cuvinte (mesaje) de duh.
,,Ne aflăm învăluiți încă de lumină și de har, de marile sărbători ale bisericii pe care le-am trăit cu mare bucurie duhovnicească (sărbătoarea Nașterii Domnului, sărbătoarea Tăierii împrejur și sărbătoarea Botezului Domnului) în care Dumnezeu și-a arătat iubirea milostivă față de oameni...
Dragă părinte Daniel,
Slujirea preoțească este o chemare sfântă; este jertfă, iar ceea ce caracterizează slujba preoțească este credința și dăruirea... Slujba preoțească înseamnă propovăduirea cuvântului lui Dumnezeu. Preoția înseamnă să te jertfești slujind lui Dumnezeu și slujind oamenilor... Să fii blând și înțelept... Preotul trebuie să fie iertător și rugător...", a spus părintele vicar Vasile Bota.
Aflați mult mai multe ascultând cele 43,26 de minute de înregistrări pe care vi le-am pregătim, și pozele de la evenimentul de astăzi.
Accesați link-ul:

https://youtu.be/LoZk1IW6aWc

 

Ovidiu Dan

Trimite email

sâmbătă, 23 ianuarie 2021