Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
17 ianuarie 2021
1.*Cum se va face testarea pentru depistarea cazurilor de Covid-19 în școli
.....
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a oferit o serie de explicaţii pentru ProTV, privind procedura de testare în şcoli, scrie G4Media.ro.
Autoritățile iau în calcul deschiderea școlilor în 8 februarie și au anunțat o serie de măsuri, astfel ca revenirea copiilor în bănci să nu devină un risc pentru sănătatea lor. Dacă un elev dintr-o clasă este depistat pozitiv, atunci toți colegii săi vor fi testați, a anunțat ministrul Sănătății. Iar dascălii și personalul din școli sunt incluși în etapa a doua a campaniei de vaccinare anti Covid-19.

2.* Concursul pentru inspectori școlari generali și generali adjuncți va avea loc în primăvara aceasta, anunță ministrul Educației, iar cel pentru directori de școli, în vară. „Varianta de concurs din Legea lui Daniel Funeriu era mult mai bună decât ce avem astăzi”.

3.* Toate școlile trebuie să-și creeze conturi pe platforma de vaccinare, ca să-i înscrie și programeze pe profesori și pe ceilalți angajați, potrivit unei adrese către unitățile de învățământ și inspectoratele școlare, semnată de ministrul Educației, obținută de Edupedu.ro
„Fiecare unitate de învățământ va desemna o persoană responsabilă cu înregistrarea unității de învățământ preuniversitar pe platforma alocată campaniei de vaccinare, centralizarea datelor de identitate și programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva unitate. Informațiile cu privire la acțiunea de vaccinare pot fi trebuie să fie accesate pe linkul https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/”, se arată în documentul citat.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
30 decembrie
1.* Școlile trebuie să identifice și să raporteze numărul elevilor în situații de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I. Cîmpeanu: Vom stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar
.....
Ministerul Educației va dispune către toate unitățile de învățământ, prin intermediul inspectoratelor școlare, identificarea și raportarea până la 11 ianuarie 2021, a numărului elevilor aflați în situație de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I, se arată într-un comunicat de presă semnat personal de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
Astfel, se va stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar cauzat de dificultățile derulării procesului de învățământ în sistem online, a comunicat ministrul.

2.* Sondaj Salvați Copiii: 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală în ianuarie 2021, în condițiile în care 47% dintre elevi nu dețin toate resursele ca să învețe on-line
…..
Organizația Salvați Copiii România solicită deschiderea școlilor în luna ianuarie 2021, printr-un apel publicat pe pagina de Facebook. 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală…

3.* Școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, pandemia a limitat progresul școlar al acestora – raport O.F.S.T.E.D.
…..
Izolarea repetată din cauza pandemiei de coronavirus a limitat progresul elevului, impactul primei stări de urgență se resimte și acum, iar școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, se arată într-un raport al inspectoratului școlar britanic O.F.S.T.E.D. (The Office for Standards in Education, Children’s Services and Skills).

Plătești on-line impozitele și participi la tombolă

Ca și în anii trecuți

Plătești on-line impozitele și participi la tombolă

Campania ..PLĂTEȘTE IMPOZITUL ON-LINE ȘI CÂȘTIGĂ O ZI DE DISTRACȚIE LA AQUAPARK NYMPHAEA", ajunsă la a V-a ediție, continuă și în anul 2021.

Primăria Oradea va premia și anul acesta persoanele și firmele care vor plăti on-line taxele și impozitele datorate pe anul 2021 până la data de 31 martie, acordând săptămânal prin tragere la sorți un voucher, constând într-un bilet de familie pentru o zi la Aquapark Nymphaea.
Premiile asigură accesul în aquapark unei familii formate din doi adulţi şi doi copii cu vârsta sub 18 ani, pentru întreaga zi. Alte cheltuieli din incinta aquapark-ului vor fi suportate de câștigători.
Campania se desfășoară în perioada 13 ianuarie - 31 martie 2021. Prima extragere va avea loc în data de 22 ianuarie 2021.
Condiţii de participare
La această campanie vor participa persoanele fizice și juridice care în perioada 13 ianuarie - 31 martie 2021 își plătesc on-line, prin portalul www.oradea.ro sau prin aplicația pentru dispozitive mobile Plata impozite MobilePay din Google Play Store, impozitele pe clădire, teren și/sau auto datorate către bugetul local pentru anul în curs.
La această promoție pot participa toate persoanele fizice, juridice şi fizice autorizate care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:
1.Au vârsta minimă de 18 ani împliniți la data de începere a promoției, adică până la data 13.01.2021 - pentru persoanele fizice;
2.Plătesc în perioada 13 ianuarie - 31 martie 2021, impozitele datorate bugetului local în anul 2020, on-line prin portalul www.oradea.ro secțiunea plăți online sau prin aplicația pentru dispozitive mobile Plata impozite MobilePay.
3.Plătesc integral impozitele și taxele datorate pentru anul 2021.
4. Fiecare persoană participă o singură dată la tragerea la sorți, în săptămâna în care a efectuat plata integrală, indiferent de numărul de tranzacţii online (plăţi) efectuate. 
5.Nu se iau în considerare plățile efectuate prin alte mijloace sau instrumente decât cele efectuate on-line prin portalul www.oradea.ro și prin aplicația pentru dispozitive mobile Plata impozite MobilePay
Corespunzător perioadei campaniei 13.01.2021 - 31.03.2021 vor fi acordate 11 premii.
Tragerile la sorți și desemnarea premiilor vor fi organizate astfel:

Perioada de campanie

Data tragere la sorți

13 - 20 ianuarie 2021

26 ianuarie 2021

21 - 27 ianuarie 2021

2 februarie 2021

28 ianuarie - 3 februarie 2021

9 februarie 2021

4 - 10 februarie 2021

16 februarie 2021

11 - 17 februarie 2021

23 februarie 2021

18 - 24 februarie 2021

2 martie 2021

25 februarie - 3 martie 2021

9 martie 2021

4 martie - 10 martie 2021

16 martie 2021

11 martie - 17 martie 2021

23 martie 2021

18 martie - 24 martie 2021

30 martie 2021

24 martie - 31 martie 2021

6 aprilie 2021

Eventuale plăți efectuate înainte de data de 13 ianuarie se vor include în tragerea la sorți din data de 26 ianuarie 2021.
Premiile vor fi suportate din sponsorizări primite cu această destinație.
Desemnarea câştigătorilor
Toți participanții la campanie care îndeplinesc condițiile de acces vor participa automat la tragerea la sorți pentru premiile puse în joc. Se vor extrage doi câștigători de rezervă pentru fiecare câștigător săptămânal. În cazul în care câștigătorii desemnați prin tragere la sorți nu acceptă/revendică premiul din diferite motive, premiul se va acorda primului câștigător de rezervă.
Câștigătorii vor fi anunțați prin comunicat de presă, prin intermediul paginii de facebook a Primăriei Oradea și prin adresă transmisă la domiciliul indicat în baza de date fiscală a Direcției Economice.
Acordarea premiilor
Premiile vor fi acordate pe bază de voucher de acces la Aquapark Oradea. Câștigătorii vor putea primi/revendica voucherele în termen de 30 de zile de la data extragerii și anunțării câștigătorului pentru fiecare premiu săptămânal. Voucherele sunt valabile și vor putea fi folosite pe parcursului anul 2020.
Bonificaţii fiscale pentru plata integrală a impozitelor locale cu anticipaţie până la data de 31 martie
Bonificaţiile fiscale pentru plata cu anticipaţie până la data de 31 martie a impozitelor locale datorate pentru întregul an de către contribuabili se stabilesc după cum urmează:
A. În cazul achitării la Primărie - sala ghișeelor, poștă, C.E.C., prin P.O.S., ordin de plată, internet banking :
- 4% în cazul impozitului pe clădiri persoane fizice și juridice;
- 4% în cazul impozitului pe teren persoane fizice și juridice;
- 4% în cazul impozitului pe mijloacele de transport persoane fizice și juridice;
B. În cazul achitării online prin intermediul site-urilor www.oradea.ro, www.ghiseul.ro și aplicația „Plata Impozite MobilePay":
- 8% în cazul impozitului pe clădiri persoane fizice și juridice;
- 8% în cazul impozitului pe teren persoane fizice și juridice;
- 8% în cazul impozitului pe mijloacele de transport persoane fizice și juridice. (B.P.).

Trimite email

marţi, 26 ianuarie 2021