Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Florile îmi sunt surori

O vizită la serele ”Dacardi”

Florile îmi sunt surori

Copiii manifestă o mare curiozitate pentru tot ce îi înconjoară, iar prin activitățile de cunoaștere a mediului, în grădiniță, li se satisfac multe dintre curiozitățile care îi încearcă.

 Educația ecologică are semnificația deprinderii unui anumit mod de a înțelege relația dintre om și natură. La vârsta preșcolară, copiii sunt mai sensibili, așa încât, educația ecologică se realizează la nivelul afectiv. Datoria noastră, a oamenilor mari, este să îi sprijinim să ajungă să cunoască, să iubească și să ocrotească natura. Ideea că planeta Pământ reprezintă o valoare sacră, inestimabilă și ne aparține tuturor, ne determină pe noi, cadrele didactice, să dezvoltăm cât mai timpuriu cultura ecologică în rândul copiilor. Educația pentru mediu se bazează pe tehnica activității concrete, practice, pe teren.
 Aceste considerente le-au determinat și pe doamnele educatoare Marina Rengle și Florica Bidirean, de la Grădinița nr. 37 din Oradea, să organizeze o excursie la serele ”Dacardi” de pe Calea Sântandreiului. La intrarea în seră, copiii au fost impresionați de multitudinea și diversitatea florilor existente. Doamna inginer horticol, care ne-a primit cu bunăvoință, a răspuns cu multă amabilitate întrebărilor copiilor legate de îngrijirea plantelor. Ei au observat și admirat cu multa plăcere plantele din seră, iar gazda noastră le-a explicat cum trebuie să îngrijim plantele pentru ca ele să trăiască cât mai mult. Copiii s-au simtit foarte bine în preajma florilor, fiind atrași de coloritul, parfumul și gingășia lor.
 Prin această activitate, s-a urmărit lărgirea orizontului de cunoaștere al copiilor, înțelegerea importanței florilor și plantelor în general, în viața noastră.
Înainte de plecare, copiii au cumpărat din micile lor economii câte o floare pentru mamele lor.
 Patronii firmei le-au lansat copiilor invitația de a reveni și cu alte ocazii, însoțiți de părinții lor. (Fl. B.)

Trimite email

marţi, 7 aprilie 2020