Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Se distribuie produsele alimentare și de igienă prin programul POAD

Între 22 februarie și 15 martie

Se distribuie produsele alimentare și de igienă prin programul POAD

În vederea aplicării OUG 84/2020 pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării Programului operaţional Ajutorarea persoanelor defavorizate - POAD, Direcţia de Asistenţă Socială Oradea aduce la cunoştinţa cetăţenilor municipiului Oradea că, în conformitate cu Ordinul Prefectului judeţului Bihor nr. 101/18.02.2021, în perioada 22.02.2021 - 15.03.2021 se va efectua distribuirea pachetelor cu produse alimentare şi de igienă la depozitul din Oradea, str. Alexandru Cazaban nr. 60 (fosta spălătorie a ştrandului Ioşia).

Ridicarea ajutoarelor alimentare distribuite sub formă de pachete de alimente, precum şi a produselor de igienă se face personal în baza prezentării actului de identitate valabil, verificării identităţii persoanei pe listă şi a semnării de primire a pachetului de alimente, precum şi a produselor de igienă de către destinatarii finali.
Pentru beneficiarii minori, pachetele vor fi ridicate de către părinți sau reprezentanții legali ai beneficiarilor, în baza prezentării actelor de identitate atât ale minorilor cât și a celor care ridică pachetele pentru aceștia.
Categorii de beneficiari:
a) familiile şi persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;
b) familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
c) persoanele/familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, persoane dependente şi în alte situaţii asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate, precum şi persoanele care locuiesc în aşezările informale.
Acordarea de sprijin categoriilor de persoane prevăzute la lit. c) se realizează numai în cazul în care există stocuri de alimente şi produse de igienă după epuizarea distribuirii către categoriile prevăzute la lit. a) şi b)Persoanele care se încadrează în mai multe categorii dintre cele prevăzute mai sus beneficiază de pachetele cu alimente şi produsele de igienă aferente unei singure categorii din care fac parte la data acordării ajutoarelor alimentare şi/sau asistenţei materiale de bază.
 Fiecare beneficiar va primi câte 1 cutie cu produse de igienă constând în:

 

PRODUS

CANTITATE/1 CUTIE /BENEFICIAR 

1.

 Periuţă de dinţi

 5 buc.

2.

 Pastă de dinţi 75ml

 4 buc.

3.

 Săpun lichid 500 ml

 1 buc.

4. 

 Şampon copii 800 ml

 1 buc.

5.

 Şampon adulţi 500 ml

  1 buc.

6.

 Detergent de rufe granule pentru rufe colorate 900 g

 1 buc.

7.

 Detergent de rufe granule pentru rufe albe 1800 g

 1 buc.

 

 TOTAL

 APROX. 5 KG

 

Şi 1 cutie cu produse alimentare constând în

 

PRODUS

AMBALARE 

NUMĂR AMBALAJE 

GREUTATE (KG SAU LITRI) 

 1.

 Făină albă de grâu

 Pungă de 1 kg

 5

 5,00

 2.

 Mălai

 Pungă de 1 kg

 4

 4,00

 3.

 Paste făinoase

 Pungă de 400 g

 2

 0,80

 4.

 Ulei

 Sticlă de plastic de 1 l

 4

 4,00

 5.

 Zahăr

 Pungă de 1 kg

 2

 2,00

 6.

 Orez

 Pungă de 1 kg

 4

 4,00

 7.

 Conservă carne de vită

 Cutie metalică de 300 g

 5

 1,50

 8.

 Conservă carne de porc

 Cutie metalică de 300 g

 3

 0,90

 9.

 Conservă pateu de ficat de porc

 Cutie metalică de 200 g
 

 5

 1,00

 10.

 Compot de fructe

Borcan sticlă sau cutie metalică 720 ml

 2

 1,44 

 11.

 Gem de fructe

 360 g

 1

 0,36

 12.

 Gem de fructe dietetic

 360 g

 1

 0,36

 

 Total unități de ambalaj

 

38

 25,36

 

 Programul de distribuie a produselor
 Distribuirea produselor POAD se va face în zilele lucrătoare între orele 08.00 - 16.00
Mijloace de transport în comun (staţia ce mai apropiată de depozit)
Autobuzele de pe liniile OTL 14, 19, 21N, 33 - staţia din faţa blocului CARPO (blocul pensionarilor)
 Observaţii
- Având în vedere că greutatea cutiilor corespunzătoare unei porţii (1 cutie cu produse igienice + 1 cutie cu produse alimentare) depăşeşte 30 kg, rugăm beneficiarii să vină bine pregătiţi pentru a le transporta (să aducă trolere, cărucioare, sacoşe rezistente).
În depozit va intra pe rând, câte o persoană, respectând distanţarea fizică de 1,5 - 2 metri
Accesul în depozit se va face numai cu purtarea corectă a măştii de protecţie.
Responsabil cu presa,
Govor Consuella

Trimite email

joi, 5 august 2021