Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
7 noiembrie 2023

Prima de carieră didactică – informații importante, detalii utile / Cum pot cadrele didactice să obțină rapid creditele profesionale transferabile pentru educație nonformală (P)

Prima de Carieră Didactică a fost oferită în timpul grevei profesorilor ca o soluție pentru cheltuielile legate de activitatea pe care cadrele didactice o desfășoară, dar informațiile oferite până acum nu sunt foarte bine organizate și nu există un rezumat util.
Nu este foarte clar, de exemplu, de ce s-a oferit pe un card diferit de cel de salariu, cum se utilizează cardul primit, de ce sunt atât de mulți furnizori acceptați (deși activitatea lor n-are nicio legătură cu restricțiile privind cheltuirea sumelor de către profesori).
În acest material veți afla:
De unde vin banii;
De ce s-a utilizat un card separat;
De ce sunt atât de mulți furnizori în lista care acceptă cardul;
Care sunt regulile cu privire la cheltuirea banilor;
Care sunt cheltuielile sigur eligibile;
Care sunt beneficiile acestei prime;
Ce cursuri se pot achiziționa.
Răspunsurile au fost elaborate de echipa Docentix https://www.docentix.com/ – (The e-Learning Company este una dintre firmele afiliate care oferă exclusiv cursuri online în limba română).

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
17 octombrie 2023

Conferință pentru profesori și învățători la Cluj – Universitatea Babeș-Bolyai – FSEGA, pe 19 octombrie: Școala de Bani începe școala – discutăm despre educație financiară într-un context transdisciplinar / Înscrieri deschise pentru cadrele didactice

Conferința Școala de bani începe școala...

A treia conferință regională din seria „Școala de bani începe școala: resurse educaționale transdisciplinare de educație financiară”, este organizată pe 19 octombrie 2023, de la ora 13.30, la UBB – Aula FSEGA, de Edupedu.ro cu sprijinul Școala de Bani – BCR, alături de partenerul instituțional Universitatea Babeș-Bolyai – FSEGA (Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor). Înscrierile sunt deschise pentru participanți, prin completarea acestui formular.
Noțiunile de educație financiară, dar și mai important, cum să le aplice și să afle despre bani în cât mai multe contexte, în cât mai multe și variate împrejurări, exact ca în viață, sunt foarte importante pentru elevi. Care este valoarea banilor, cum să-și gestioneze veniturile și cheltuielile, cum să economisească și să investească, cum să împrumute bani în mod responsabil și cum să se protejeze de fraude financiare, toate aceste chestiuni trebuie să găsească răspunsuri și explicații și de la oamenii care aduc cunoașterea în viața lor, de la cadrele didactice.
Se organizează în total o serie de patru conferințe regionale. Prima dintre ele a avut loc la Timișoara, la Universitatea de Vest, pe 21 septembrie 2023, iar cea de-a doua la București, pe 19 octombrie, la Academia de Studii Economice din Bucureșt, care a fost și partener instituțional alături de Inspectoratul Școlar al Municipiului București. În cadrul acestor evenimente, peste 250 de profesori participanți au interacționat și în cadrul unui atelier de educație financiară și au avut ocazia de a discuta cu experții și organizatorii din proiect. La final, s-au acordat diplome de participare semnate atât de reprezentanții Școala de Bani, cât și de partenerii din inspectoratele școlare și universități. Seria de conferințe regionale se încheie la Iași, pe 16 noiembrie. Înscrierile sunt deschise pentru participanți atât pentru evenimentul de la Cluj-Napoca cât și pentru cel de la Iași, prin completarea acestui formular.
Școala de Bani și BCR au lansat în 2022 proiectul LifeLab, care, după ce a fost pilotat în două școli din sistemul de învățământ preuniversitar, urmează să fie extins la nivel național. Primul an de LifeLab a însemnat peste 50 de profesori, 1.200 de elevi, 15 cursuri de pregătire pentru profesori și 100 de materiale educaționale dezvoltate de profesorii LifeLab. La sfârșitul programului, cunoștințele de educație financiară ale elevilor s-au îmbunătățit considerabil: de la 46% la 65% (pentru elevii din ciclul gimnazial) și de la 40% la 55% (pentru elevii din ciclul liceal). Totodată, 93% dintre elevi și-au exprimat dorința să învețe cât mai multe noțiuni financiare practice și aplicabile.
Pentru profesori sunt esențiale formarea, sprijinul și resursele, în orice demers didactic. LifeLab a pregătit resurse multiple. În plus, Școala de Bani a susținut CCD Prahova pentru a implementa un program de formare gratuit, acreditat de Ministerul Educației.
Participarea este gratuită, dar locurile sunt limitate, se acordă diplome de participare. Sunt invitați să participe în principal profesorii din mediul preuniversitar, pentru care au fost create resursele educaționale cu o abordare transdisciplinară, prin care noțiunile de educație financiară pot fi introduse în predarea mai multor materii, pe toate ciclurile de învățare din preuniversitar: preșcolar, primar, gimnazial și liceal.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
27 septembrie

Ai peste 16 ani, ești la liceu și ești creativ?
Înscrie-te până pe 31 octombrie la competiția de inovație Solve for Tomorrow / Poți participa individual sau cu prietenii și colegii, în echipe, iar cei selectați vor beneficia de sesiuni de mentorat, workshop-uri și ateliere pentru a-și pune în practică proiectele (P)…

187 de ani de la înființarea Poliției Române

25 martie - Ziua Poliției Române

187 de ani de la înființarea Poliției Române

Poliția Română aniversează la data de 25 martie 187 de ani de la înființare. A devenit deja o tradiție, ca în contextul aniversării Zilei Poliției Române, oamenii legii să se afle alături de cetățeni pentru a sărbători.

 Programul manifestărilor, în municipiul Oradea
 *Miercuri (25 martie 2009), la ora 9.00 - Ședință festivă publică
 În cadrul festivității de aniversare a Zilei Poliței Române care se va desfășura la Filarmonica de Stat (începând cu ora 9.00), 194 de polițiști – 128 agenți și 66 de ofițeri - vor fi avansați în gradul profesional următor, din care 13 înainte de termen (cinci ofițeri și nouă agenți).
 *La ora 13.00 -  „Polițistul, prietenul copiilor” - exerciții demonstrative ale luptătorilor din cadrul Detașamentului Poliției de Intervenție Rapidă, prezentarea tehnicii și autovehiculelor din dotarea Poliției Bihor – pe platoul mare din cadrul Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu”: *demonstrații de arte marțiale ale luptătorilor D.P.I.R. *prezentarea tehnicii din dotare și a modalităților de intervenție în cazul comiterii unei infracțiuni *exercițiu demonstrativ - intervenție pentru reținerea unui grup de infractori, D.P.I.R. Bihor *prezentarea laboratorului mobil de criminalistică, exercițiu demonstrativ de cercetare în cazul unei infracțiuni (accident rutier, ridicarea unor urme papilare etc.) realizate de specialiști din cadrul Serviciului Criminalistic al I.P.J. Bihor *prezentarea tehnicii din dotarea Serviciului Poliției Rutiere și Compartimentului Poliției de Proximitate (vor fi prezente trei autoturisme) *totodată, la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” va fi amplasat un punct documentar de informare, unde vor fi distribuite pliante, broșuri și alte materiale de promovare a profesiei de polițist.
 *La ora 14.00„Școala fără violență”concurs cu tematică preventivă cu participarea a 50 de instituții de învățământ bihorene – la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din municipiul Oradea.
 La concurs participă 200 de elevi din cadrul a 50 de instituții de învățământ din județul Bihor, în grupuri de câte patru elevi din clasele V – VIII și IX - XII.
Elevii vor avea de parcurs două probe: cea teoretică constă într-un chestionar cu 10 întrebări cu tematică preventivă, iar la proba practică, concurenții vor realiza câte o scenetă cu un mesaj nonviolent.
 Toți participanții vor fi răsplătiți cu premii, diplome și alte recompense.
 *La ora 14.00Mini turneu de fotbalpe terenurile 5X5 din cartierul Ioșia, lângă Sala Sporturilor.
  La toate evenimentele menite să evidențieze și să certifice valoarea celor care au contribuit la palmaresul Inspectoratului de Poliție al județului Bihor vor participa și colaboratorii constanți ai I.P.J. Bihor din cadrul polițiilor europene, respectiv din partea Căpităniei de Poliție a județului Hajdu Bihar – Ungaria ne va onora cu prezența dl. locotenent colonel Fekete Csaba, șeful instituției, iar din partea Căpităniei de Poliție Berettyóújfalu va participa dl. locotenent colonel Lingvai Csaba, șeful Căpităniei.
 De asemenea, vor fi alături de polițiștii bihoreni și dl. Joop Siemers și d-na Marieke van der Vooren, din partea Centrului Olandez de Cooperare Polițienească Internațională.
 Manifestările se vor încheia, seara, cu cea de-a IV-a ediție a Balului polițiștilor bihoreni. (Biroul de presă al I.P.J. Bihor)

Trimite email
Monday, 11 December 2023