Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
17 ianuarie 2021
1.*Cum se va face testarea pentru depistarea cazurilor de Covid-19 în școli
.....
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a oferit o serie de explicaţii pentru ProTV, privind procedura de testare în şcoli, scrie G4Media.ro.
Autoritățile iau în calcul deschiderea școlilor în 8 februarie și au anunțat o serie de măsuri, astfel ca revenirea copiilor în bănci să nu devină un risc pentru sănătatea lor. Dacă un elev dintr-o clasă este depistat pozitiv, atunci toți colegii săi vor fi testați, a anunțat ministrul Sănătății. Iar dascălii și personalul din școli sunt incluși în etapa a doua a campaniei de vaccinare anti Covid-19.

2.* Concursul pentru inspectori școlari generali și generali adjuncți va avea loc în primăvara aceasta, anunță ministrul Educației, iar cel pentru directori de școli, în vară. „Varianta de concurs din Legea lui Daniel Funeriu era mult mai bună decât ce avem astăzi”.

3.* Toate școlile trebuie să-și creeze conturi pe platforma de vaccinare, ca să-i înscrie și programeze pe profesori și pe ceilalți angajați, potrivit unei adrese către unitățile de învățământ și inspectoratele școlare, semnată de ministrul Educației, obținută de Edupedu.ro
„Fiecare unitate de învățământ va desemna o persoană responsabilă cu înregistrarea unității de învățământ preuniversitar pe platforma alocată campaniei de vaccinare, centralizarea datelor de identitate și programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva unitate. Informațiile cu privire la acțiunea de vaccinare pot fi trebuie să fie accesate pe linkul https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/”, se arată în documentul citat.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
30 decembrie
1.* Școlile trebuie să identifice și să raporteze numărul elevilor în situații de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I. Cîmpeanu: Vom stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar
.....
Ministerul Educației va dispune către toate unitățile de învățământ, prin intermediul inspectoratelor școlare, identificarea și raportarea până la 11 ianuarie 2021, a numărului elevilor aflați în situație de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I, se arată într-un comunicat de presă semnat personal de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
Astfel, se va stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar cauzat de dificultățile derulării procesului de învățământ în sistem online, a comunicat ministrul.

2.* Sondaj Salvați Copiii: 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală în ianuarie 2021, în condițiile în care 47% dintre elevi nu dețin toate resursele ca să învețe on-line
…..
Organizația Salvați Copiii România solicită deschiderea școlilor în luna ianuarie 2021, printr-un apel publicat pe pagina de Facebook. 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală…

3.* Școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, pandemia a limitat progresul școlar al acestora – raport O.F.S.T.E.D.
…..
Izolarea repetată din cauza pandemiei de coronavirus a limitat progresul elevului, impactul primei stări de urgență se resimte și acum, iar școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, se arată într-un raport al inspectoratului școlar britanic O.F.S.T.E.D. (The Office for Standards in Education, Children’s Services and Skills).

187 de ani de la înființarea Poliției Române

25 martie - Ziua Poliției Române

187 de ani de la înființarea Poliției Române

Poliția Română aniversează la data de 25 martie 187 de ani de la înființare. A devenit deja o tradiție, ca în contextul aniversării Zilei Poliției Române, oamenii legii să se afle alături de cetățeni pentru a sărbători.

 Programul manifestărilor, în municipiul Oradea
 *Miercuri (25 martie 2009), la ora 9.00 - Ședință festivă publică
 În cadrul festivității de aniversare a Zilei Poliței Române care se va desfășura la Filarmonica de Stat (începând cu ora 9.00), 194 de polițiști – 128 agenți și 66 de ofițeri - vor fi avansați în gradul profesional următor, din care 13 înainte de termen (cinci ofițeri și nouă agenți).
 *La ora 13.00 -  „Polițistul, prietenul copiilor” - exerciții demonstrative ale luptătorilor din cadrul Detașamentului Poliției de Intervenție Rapidă, prezentarea tehnicii și autovehiculelor din dotarea Poliției Bihor – pe platoul mare din cadrul Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu”: *demonstrații de arte marțiale ale luptătorilor D.P.I.R. *prezentarea tehnicii din dotare și a modalităților de intervenție în cazul comiterii unei infracțiuni *exercițiu demonstrativ - intervenție pentru reținerea unui grup de infractori, D.P.I.R. Bihor *prezentarea laboratorului mobil de criminalistică, exercițiu demonstrativ de cercetare în cazul unei infracțiuni (accident rutier, ridicarea unor urme papilare etc.) realizate de specialiști din cadrul Serviciului Criminalistic al I.P.J. Bihor *prezentarea tehnicii din dotarea Serviciului Poliției Rutiere și Compartimentului Poliției de Proximitate (vor fi prezente trei autoturisme) *totodată, la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” va fi amplasat un punct documentar de informare, unde vor fi distribuite pliante, broșuri și alte materiale de promovare a profesiei de polițist.
 *La ora 14.00„Școala fără violență”concurs cu tematică preventivă cu participarea a 50 de instituții de învățământ bihorene – la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din municipiul Oradea.
 La concurs participă 200 de elevi din cadrul a 50 de instituții de învățământ din județul Bihor, în grupuri de câte patru elevi din clasele V – VIII și IX - XII.
Elevii vor avea de parcurs două probe: cea teoretică constă într-un chestionar cu 10 întrebări cu tematică preventivă, iar la proba practică, concurenții vor realiza câte o scenetă cu un mesaj nonviolent.
 Toți participanții vor fi răsplătiți cu premii, diplome și alte recompense.
 *La ora 14.00Mini turneu de fotbalpe terenurile 5X5 din cartierul Ioșia, lângă Sala Sporturilor.
  La toate evenimentele menite să evidențieze și să certifice valoarea celor care au contribuit la palmaresul Inspectoratului de Poliție al județului Bihor vor participa și colaboratorii constanți ai I.P.J. Bihor din cadrul polițiilor europene, respectiv din partea Căpităniei de Poliție a județului Hajdu Bihar – Ungaria ne va onora cu prezența dl. locotenent colonel Fekete Csaba, șeful instituției, iar din partea Căpităniei de Poliție Berettyóújfalu va participa dl. locotenent colonel Lingvai Csaba, șeful Căpităniei.
 De asemenea, vor fi alături de polițiștii bihoreni și dl. Joop Siemers și d-na Marieke van der Vooren, din partea Centrului Olandez de Cooperare Polițienească Internațională.
 Manifestările se vor încheia, seara, cu cea de-a IV-a ediție a Balului polițiștilor bihoreni. (Biroul de presă al I.P.J. Bihor)

Trimite email

vineri, 22 ianuarie 2021