Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

”La Tour Eiffel dans tous ses états”

La Lic. Ped. „I. Vulcan” din Oradea

”La Tour Eiffel dans tous ses états”

Vineri, 20 martie 2009, a fost marcată cu aceeași bucurie Ziua mondială a francofoniei. Evenimentul este sărbătorit cu tot fastul, an de an, la Liceul Pedagogic „Iosif Vulcan” din Oradea, tonul fiind dat de dl profesor de limba franceză, Gheorghe Tileagă. Fiecare ediție aduce însă un suflu nou. De această dată, manifestarea s-a desfășurat sub egida ”La Tour Eiffel dans tous ses états” (altfel spus „Turnul Eiffel în toate ipostazele sale”).

 Coordonatorul de proiect (dl prof. Gheorghe Tileagă) a propus spectatorilor un program diversificat, variind de la expoziții de desene, la vizionarea filmului ”Ratatouille” și la gastronomia cu iz franțuzesc...
 În cadrul expoziției de desene, organizate de dna prof. Kosa Andrea, autorii au reușit să surprindă într-un mod original diferite fațete ale turnului Eiffel. Gastronomia franțuzească a fost cea care a atras privirile curioșilor și a pus la grea încercare glandele salivare ale privitorilor. Elevele claselor a XII-a A (Luminița Chirodea, Florina Drugaș, Diana Sabău și Anda Sava) ne-au lăsat ca la dentist cu tarta lorenă și prăjitura cu struguri din care s-a înfruptat la final distinsul auditoriu.
 Totul s-a desfășurat într-un climat optim, muzica franțuzească întregind atmosfera de bon-ton, și trimițând invitații spre momente de reverie, Raul și Alexandru (din clasa a IX-a A) au fost responsabili cu ... asistența tehnică.
Î ncă o dată, Ziua mondială a francofoniei a găsit Pedagogicul în sărbătoare, participanții simțindu-se ca pe Champs-Elysee, pentru că din fiecare parte „răsărea”  câteun turn Eiffel original. În atari condiții, cred că și Gustave Eiffel ar fi fost încântat de operele „constructorilor” noștri și de ce nu și de gastronomia care îți exploata din greu toate simțurile! (Eliza VAȘ)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: ”La Tour Eiffel dans tous ses états”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 16 octombrie 2019