Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Elevii se pot pregăti de pe telefon prin programul Gata de Bac 2021

Meditațiile se mută on-line anul acesta:

Elevii se pot pregăti de pe telefon prin programul Gata de Bac 2021

Elevii care se pregătesc pentru susținerea examenului de Bacalaureat anul aceasta au o nouă direcție de sprijin de la Digital Nation.

GATA DE BAC este platforma de meditații online unde elevii de clasa a 12-a se pot pregăti într-un mod antrenant pentru examen, alături de profesori de specialitate. Programul de antrenament pentru BAC durează trei luni, are un cost total de 199 de lei pregătire per materie, iar sesiunile de meditații online încep pe 15 martie 2021. Cei dornici să se antreneze pentru examen se pot înscrie pe profesorinonline.ro/bac până pe 20 mai 2021.
Formatul programului de antrenament GATA DE BAC a fost dezvoltat ca să asigure un ritm alert de pregătire, permițându-i în schimb elevului să se bucure de un program flexibil și de acces de oriunde printr-un dispozitiv conectat la internet. În cadrul acestui program, elevii parcurg 28 de sesiuni de meditații online per materie, pe parcursul a trei luni de pregătire, participând la două sesiuni video pe săptămână, unul de explicare a materiei și altul de verificare.
Sesiunile de meditații sunt disponibile atât Live cât și în format înregistrat, astfel că ele pot fi parcurse și revăzute ulterior. Pentru sesiunile de verificare, elevii au alături o echipă distinctă de profesori îndrumători, disponibili să le răspundă online la orice întrebări sau să le ofere clarificări suplimentare. Într-un ritm alert și structurat, care cuprinde toată programa de BAC, participanții la program parcurgând în cursul a maximum trei luni toată materia și toate tipurile de exerciții care se dau la fiecare probă de examen, alocând în medie cinci ore pe săptămână studiului și rezolvării tuturor subiectelor din variantele de BAC 2021.
Meditațiile GATA DE BAC sunt disponibile pentru Matematică (fiecare specializare - M1 / M2 / M3 / M4) și Limba și Literatura Română, urmând ca alte materii suplimentare să fie introduse în săptămânile viitoare. Peste 25 de profesori de specialitate din țară vor participa la formarea și îndrumarea elevilor pentru examenul de BAC în calitate de profesori antrenori, toți dascăli cu experiență dovedită și în folosirea instrumentelor digitale.
,,Vom petrece împreună, până aproape de data BAC-ului, patru ore de pregătire / săptămână.
Vom acoperi toată materia din Variantele de Bac. Vei descoperi că matematica nu înseamnă doar formule, definiții, reguli și teoreme pe care să le memorezi. Vei putea să îți sporești încrederea în tine. Vei avea mai mult curaj să te exprimi. Îți vei dezvolta abilitățile de viață", povestește Florin Teodor Stoica, prof de Mate și coach în cadrul programului.
Pregătirea online prin platforma GATA DE BAC include și o serie de ședințe de Dezvoltare Personală în care elevii sunt ajutați să descopere care sunt abilitățile lor forte și ce direcții profesionale să exploreze. Atelierele de dezvoltare personală și orientare profesională sunt susținute de Armina Sîrbu, arhitectul de învățare care a dezvoltat programul Profesor în online.
GATA DE BAC este noua direcție de sprijinire a învățământului românesc propusă de Digital Nation, după ce în 2020 organizația a ajutat 20% din profesorii din România să se familiarizeze cu instrumentele digitale și cu predarea online. Echipa din spatele proiectului Profesor în online și-a propus acum să îi ajute pe cei care dau bacalaureatul anul acesta să treacă peste examen ușor, cu mai puține griji, și să ofere totodată o alternativă accesibilă în pregătirea pentru BAC pentru elevii care nu își permit sesiuni de meditații clasice sau care nu mai au acces la o astfel de pregătire, în contextul restricțiilor cauzate de pandemie. Totul desfășurat pe platforme online cu care cei tineri sunt obișnuiți deja, accesibile și de pe telefonul mobil. Mai multe detalii pe profesorinonline.ro/bac
___
DIGITAL NATION lucrează de peste 7 ani la digitalizarea forţei de muncă româneşti.
Eforturile organizaţiei se îndreaptă către toate categoriile de public dornice de specializare sau reconversie în zona digitală. În cadrul programelor sale, Digital Nation îmbină metodologia RDEM (Remote Digital Education Model) şi DigComp (EU Digital Skill Framework) pentru a pregăti noua generaţie de tineri, afaceri şi specialişti calificaţi digital, recunoscuţi pe piaţa economică europeană. Mai multe detalii pe digitalnation.ro

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 11:37:09 Ora de vară a Europei de Est