Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Acces egal la educația de bază, la orice vârstă

Cărți deschise, uși deschise!

Acces egal la educația de bază, la orice vârstă

Organizația „Salvați copiii”, împreună cu partenerii săi tradiționali – Ministerul Educației Cercetării și Inovării, Inspectoratul Școlar al municipiului București, Centrul de Resurse și Asistență Educațională al municipiului București, Centrul Romilor pentru Intervenție Socială și Studii „Romani Criss”, Centrul pentru Educație și Dezvoltare Profesională „step by step”, Asociația Ovidiu Rom și Federația Sindicatelor Libere din Învățământ sunt organismele ce și-au unit eforturile în derularea acestei campanii.

 Este un eveniment desfășurat anual, la nivel mondial, de o coaliție de asociații de caritate, sindicate și grupuri de cetățeni din întreaga lume și care, începând cu anul 2001, este coordonat în România de Organizația „Salvați copiii”. Campania globală pentru educație dorește să reprezinte un factor de presiune la nivelul liderilor de opinie și autorităților, arătând că este timpul demarării de acțiuni pentru a nu se permite încă unei generații de copii și adulți să nu beneficieze de educație.
  În Grădinița nr. 45 –„Ion Creangă” din Oradea, campania a demarat prin proiectul educațional „Să iubim cartea”, ce se va derula în parteneriat cu Biblioteca „Gheorghe Șincai” (filiala Decebal), Școala cu clasele I-VIII „G. Coșbuc, Școala cu claseiel I-VIII „A. Mureșanu”, Școala cu clasele I-IV din Sărand, Grădinița nr. 30 și Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 1 Oradea.
 „Ai carte, ai parte”
  Sufletul dascălului poate fi asemuit cu un râu de dragoste, învățăminte, înțelepciune ce se revarsă necontenit asupra copilului. Pentru că nimic nu este mai de preț pe lume decât această fărâmă de viață, încredințată lui spre a fi educată. Pornind de la această cugetare, în care cred, sunt sigură că se poate pune semnul egalității între a iubi și a educa. În opinia mea, calitatea cea mai de preț a dascălului este aceea de a iubi necondiționat copilul, apoi să posede informațiile necesare și să și le îmbogățească tot timpul, să cunoască necesitățile copilului, să aibă răspunsuri la toate întrebările lui, să fie flexibil, înțelept, blând, duios.
 Dorim să facem cunoscut faptul că acest proiect am vrea să fie un semnal de alarmă pentru cei care slujesc școala și spunem deschis: cartea trebuie să stea la lumină și să ne lumineze, iar flacăra ei vie suntem datori s-o transmitem cu drag acelora care ne-au fost încredințați spre educare. (Fl. Bernad)

Trimite email

duminică, 29 martie 2020