Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Părintele Alexandru Ciucle trage nădejde ca anul acesta să ajungă să vadă biserica acoperită!

Cum e să slujești într-o casă părintească (donată)

Părintele Alexandru Ciucle trage nădejde ca anul acesta să ajungă să vadă biserica acoperită!

Când i-am cunoscut pe Alexandru Ciucle, pe Amalia și pe Mihai, nu puteam bănui că anul acesta, în Duminica Ortodoxiei, vom ajunge să onorăm invitația lansată de părintele Alexandru Ciucle: ,,Vă așteptăm cu drag în cea mai mică parohie ortodoxă din Bihor"!

În 20 septembrie 2009, părintele Alexandru Ciucle a fost instalat preot în Parohia Ortodoxă din Sarcău, comuna Sârbi. Ghinion! ,,Biserica a fost câștigată de greco-catolici cu un an și trei luni înainte de venirea mea aici. În 2008, greco-catolicii au primit biserica gata pictată, renovată, casa parohială, 10 hectare de teren și 11 miliarde despăgubire de la Autostradă. Noi am primit 200 de milioane cu care am făcut fundația și am ridicat pereții la noua biserică. Doamna Hirțea Eugenia ne-a donat cei 12 ari de teren pe care am ridicat biserica, iar casa părintească a pus-o la dispoziția noastră ca și casă de rugăciuni".
În atari condiții vitrege și-a început părintele Alexandru Ciucle apostolatul la Sarcău: fără biserică și fără dotările necesare slujirii preoțești; părinții săi i-au cumpărat cele dintâi veșminte preoțești, iar mai târziu de la părintele Pintea a mai primit trei rânduri de veșminte; slujitorii Bisericii cu Lună l-au ajutat cu liturghier, potir, disc, tetrapoade..., domnul Doru Lugoșan i-a donat cele două icoane mari de la intrarea în altar... Cu ajutorul prietenilor, familiei, colegilor și al credincioșilor a reușit să-și amenajeze ,,Casa Domnului", unde slujește și în prezent, împreună cu Sergiu Danciu, cantor și Gheorghe Dumitrașcu, sfăt, ajutat de doamna Eugenia Hirțea și de doamna Elena Ghiurău, o credincioasă cu voce de aur. Părintele trage nădejde ca anul acesta, cu ajutorul prietenilor cu suflet mare și cu dare de mână să ajungă să vadă biserica acoperită!
Astăzi, fiind Duminica Ortodoxiei, părintele a citit Pastorala Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, iar credincioșii prezenți la slujbă au donat care cât a putut...
Poate se vor găsi bani și din această colectă pentru a sprijini ridicarea acoperișului la noua biserică din Sarcău.
Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Părintele Alexandru Ciucle trage nădejde ca anul acesta să ajungă să vadă biserica acoperită!

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marţi, 11 mai 2021