Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Eu voi fi mâine școlar

Activități comune cu școlarii

Eu voi fi mâine școlar

Copiii din grupele mari pregătitoare de la Grădinița nr. 2 Oradea - structură a Grădiniței nr. 56 „Lotus” din Oradea (îndrumați de educatoarele Imre Doina și Calma Maria) și școlarii clasei I B de la Liceul Teologic Greco-Catolic (inst.Iohana Păscar și înv. Maria Brisc) derulează împreună proiectul educațional „Eu voi fi mâine școlar”

 Partenerii de proiect își propun să  desfășoare activități comune pentru ca adaptarea viitorului școlar să fie optimă, să se familiarizeze cu activitățile micilor școlari și nu în ultimul rând, prin acest proiect se urmărește socializarea copiilor.
 De când au aflat că vom merge în vizită la școală, preșcolarii s-au pus pe treabă. S-au gândit ce cadouri să ducă școlarilor (unii au propus desene, alții bomboane, alții flori). Până la urmă au cumpărat bomboane și au confecționat flori. Și-au procurat primele legitimații de călătorie pentru că începând cu această ieșire s-a deschis ,,sezonul plimbărilor”.
 Ziua cea mare a sosit... vineri, 27 martie 2009, când preșcolarii i-au vizitat pe școlarii clasei I B. Manifestarea a început cu ,,Întâlnirea de dimineață”. Copiii au citit ghicitoarea, au cântat și au recitat versuri despre primăvară, au discutat despre anotimpuri și au ajuns la evenimentul din luna septembrie, când preșcolarii vor deveni școlari. O școlăriță ne-a prezentat ghiozdanul ei, după care Iohana și ,,trupa ei” i-au învățat pe preșcolari cântecul ,,Zăpă”, un cântec foarte îndrăgit de aceștia.
În replică, oaspeții au „defilat” cu Ioana, proaspăt selectată pentru ,,Mamaia copiilor” și ,,Cerbul copiilor”. Momentul artistic s-a încheiat cu dulciuri și suc.
  Fetița cu ... „chibriturile”
 Școlarii le-au prezentat apoi sectoarele existente în sala lor de clasă, o sala modernă, foarte bine dotată, după care au povestit despre ce le place lor să facă la școală și în timpul liber.
 Inst. Dana Lukacs, directoarea grădiniței coordonatoare, a avut plăcuta surpriză să fie recunoscută de fetița de la care directoarea achiziționase la întâlnirea anterioară două calendare cu desene realizate de ea. „Calendarele au ajuns pe biroul meu. Privindu-le, îmi amintesc zilnic de această fetiță cu ochi surâzători, plini de încântare!”, ne-a mărturisit directoarea.
 Surprizele s-au ținut lanț în acea zi binecuvântată, deoarece gazdele le-au pregătit viitorilor școlari și alte surprize - niște fișe pe care aceștia să le lucreze la grădiniță și pe care să le expună în grădiniță.
 Poza de „familie” au făcut-o partenerii de proiect în curte, unde s-au despărțit ca niște buni prieteni, până la următoarea întâlnire, prilejuită de sărbătorirea Zilei mondiale a poeziei. (Dana & Ovi)

Trimite email

joi, 9 aprilie 2020