Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Intrarea Domnului în Ierusalim sau Duminica Floriilor

Florii binecuvântate!

Intrarea Domnului în Ierusalim sau Duminica Floriilor

Bunul Dumnezeu a rânduit să avem parte, astăzi, duminică, 25 aprilie 2021, de Florii binecuvântate!
Soare, flori multe și prieteni dragi, mulți și fericiți, astăzi, peste tot, pentru că bunul Dumnezeu ne iubește atât de mult!
Bucurii duhovnicești, la Biserica Ortodoxă Sfântul Apostol Andrei din Oradea, plină, și jos și sus, astăzi, de Sfintele Florii!

În cuvântul de învățătură, părintele vicar Vasile Bota a făcut o radiografiere a stării de fapt, subliniind cele trebuincioase pentru un bun creștin în această perioadă pentru a primi cu sufletul deschis Jertfa și Sfânta Înviere a Mântuitorului nostru Iisus Hristos.
,,Am ajuns, din mila lui Dumnezeu, să sărbătorim și anul acesta, praznicul Intrării în Ierusalim a Mântuitorului nostru Iisus Hristos, sărbătoare numită în popor sărbătoarea Floriilor. Această sărbătoare încheie perioada celor 40 de zile ale sfântului și marelui Post al Sfintelor Paști și ne introduce într-o săptămână specială, Săptămâna Mare sau Săptămâna Sfintelor Pătimiri...
Sărbătoarea Intrării Mântuitorului nostru în Ierusalim a fost precedată de două evenimente: Învierea lui Lazăr, fratele celor două surori, Marta și Maria, prietenul Domnului. Putem vorbi despre a treia înviere din morți pe care Mântuitorul o săvârșește în timpul activității Sale... După această înviere, Marta și Maria au oferit o cină Mântuitorului și Sfinților Apostoli, cina din Betania, ca un semn de mulțumire și recunoștință față de Hristos Domnul. La această cină, la care a participat și Lazăr cel înviat a patra zi (...), Maria, care știm că era foarte evlavioasă, a săvârșit un gest de smerită prețuire față de Domnul: i-a turnat pe picioare mir de mare preț și a șters picioarele cu părul ei... ,,Gestul Marie a fost pentru îngroparea mea", spune Domnul.
Iubiți credincioși, Hristos Domnul a intrat în Ierusalim biruitor. A mers spre patima sa cea de bunăvoie. El nu a fost obligat. A mers, și-a asumat această moarte nevinovată, ca Fiu al lui Dumnezeu, pentru păcatele noastre, pentru mântuirea noastră... ,,El a luat asupră-și durerile noastre, și cu suferințele noastre s-a-mpovărat".
Hristos și-a asumat patimile sale"...
Părintele ne-a citit din prorocul Isaia, Capitolul 53, cu 800 de ani înainte de evenimentele care s-au petrecut cu Hristos Domnul.
În continuare, părintele vicar Vasile Bota a vorbit despre slujbele speciale (deniile) din Săptămâna Patimilor.
După sfințirea ramurilor înfrunzite, credincioșii, cu ramuri înfrunzite în mâini, au înconjurat de trei ori biserica în procesiune.
Să ne bucurăm și să ne veselim de Sfintele Florii, felicitându-i pe toți sărbătoriții zilei!
Moise-Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze (71 de poze) în Galeria foto: Intrarea Domnului în Ierusalim sau Duminica Floriilor.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marţi, 11 mai 2021