Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Variante de subiecte pentru probele orale ale bacalaureatului

De azi, pe Internet

Variante de subiecte pentru probele orale ale bacalaureatului

27.04.2007
MECT a publicat astăzi pe Internet variante de subiecte pentru probele orale.

Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului a publicat, astăzi, 27 aprilie 2007, la ora 12.00, la adresa http://www.subiecte2007.edu.ro/, listele cu subiecte și instrucțiunile de realizare a biletelor pentru probele orale (proba B) ale examenului de Bacalaureat 2007.
Tot astăzi au fost făcute publice instrucțiunile cu privire la criteriile de apreciere ale răspunsurilor elevilor și a modului de evaluare a răspunsurilor candidaților. Textele la prima vedere care vin în completarea modelelor publicate pentru biletele de examen vor fi transmise centrelor de examen cu maximum 48 de ore înainte de probă.
Au fost elaborate subiecte pentru limba și literatura română, limba și literatura maternă (croată, germană, maghiară, sârbă, slovacă, turcă și ucraineană) și limbi moderne (engleză, franceză, germană, greacă, italiană, rusă și spaniolă), în conformitate cu programele de examen.
După publicare, CNCEIP va elabora un documentar asupra întregii concepții a site-ului http://www.subiecte2007.edu.ro/ pentru a explica structura și caracterul multilingvistic al examenului național de Bacalaureat. Acesta va fi depus la organismele europene competente, întrucât întreaga construcție îndeplinește condițiile necesare obținerii unei diplome de excelență în domeniul educației și multilingvismului din partea Consiliului Europei.
Actualmente, pe acest site sunt publicate variante de subiecte în 17 limbi: limba română, 7 limbi materne (croată, maghiară, germană, sârbă, slovacă, turcă și ucrainiană), 9 limbi moderne (franceză, engleză, germană, spaniolă, italiană, portugheză, greacă, rusă, japoneză) și o limbă clasică - latina. Menționăm că dintre cele 17 limbi în care sunt realizate subiectele, 10 sunt vorbite în Uniunea Europeană. (Biroul de presă)


Trimite email

luni, 30 martie 2020