Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Natura, prietena mea”

Proiect educațional la Școala din Rieni

„Natura, prietena mea”

La nivelul ciclului primar al Școlii cu clasele I-VIII din Rieni, se desfășoară proiectul educațional, intitulat „Natura, prietena mea”, coordonat de învățătoarea Violeta Deliman, în colaborare cu înv. Viorica Laza și Liliana Balint – directorul școlii. În implementarea acestui proiect educațional, s-a pornit de la considerentul că „pentru a fi prietenul naturii trebuie să ai o gândire și un comportament ecologic”.

 Așadar, proiectul urmărește formarea la copii a unui comportament ecologic adecvat prin derularea unor acțiuni concrete de protejare a mediului înconjurător. Cunoscând aspecte ale poluarii mediului înconjurător, se va acționa pentru formarea unei atitudini de respect și adoptarea unui comportament eco-civic față de natură, desfășurarea de activități practic-gospodărești, formarea de priceperi și deprinderi de protejare a naturii, adoptarea unui comportament dezaprobator față de cei care încalcă normele de protecție a naturii...
 Trăim într-un mediu curat – păstrăm curățenia!
 Luni, 23 martie 2009, echipa de proiect și elevii grupului țintă au început curățenia de primăvară (sub titlul: „Trăim într-un mediu curat – păstrăm curățenia!”).
„În acțiunea lor de protejare a naturii și de grijă pentru un mediu mai curat, ei au adunat gunoaiele din curtea școlii și din împrejurimi.
 În acțiunile următoare, ei intenționează să strângă gunoaiele de pe malul Crișului Negru, să planteze flori în grădinița din fața școlii, să vopsească gardul grădiniței de flori, mergând chiar mai departe și desfășurând acțiuni de igienizare pe raza localității Rieni”, după cum aveam să aflăm de la înv. Violeta Deliman - coordonatorul de proiect. (Ov. Dan)

Trimite email

duminic, 16 iunie 2019