Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Fundamentele Poliției locale

Studenții Universității ,,Agora” învață meseria de la practicieni

Fundamentele Poliției locale

Colonel în rezervă lector univ. Florian Mateaș, fost comisar-șef și profesor, timp de 12 ani, la Academia de Poliție, predă (de opt ani) la Universitatea ,,Agora", Fundamentele Poliției locale la studenții Facultății de Științe Juridice și Administrative, anul I, programul de studii Poliție locală, fiind și îndrumător de stagiu la anul II.

De când cu pandemia, cursurile, seminariile, verificările și examenele se desfășoară în sistem online. Studenții sunt încurajați să se angajeze, să lucreze și sprijiniți în acest sens și de orar. ,,Studenții mei lucrează în procent de peste 80 la sută, cu toate acestea, au o prezență bună și foarte bună la cursuri și seminarii; lunea, cu anul I Poliție locală, desfășurăm cursuri și seminarii în sistem hibrid, atât față-n față, cât și în sistem online. Fiindcă unii au lucrat și sâmbăta și duminica, lunea, patronii îi lasă să vină la Universitate, la cele patru ore de curs și patru ore de seminar. Prelegerile și seminariile desfășurate în sistem tradițional, față-n față, au o mai mare eficiență, rezultatele vorbesc de la sine. Am studenți buni și foarte buni, conștiincioși, respectuoși și responsabili", ține să ne asigure domnul colonel.
Miercurea, de la 12.00 și joia de la 16.00, orele se țin doar on-line, dar ,,toți studenții au prelegerile mele atât în format doc, cât și pdf și chiar în PowerPoint (povestite, vorbite) pentru a putea fi mai ușor audiate și la orice oră"...
,,Omul sfințește locul"
Interlocutorul nostru are câteva principii și convingeri la care ține cu sfințenie: ,,Ca profesor, dar nu numai, în orice meserie, trebuie să te dăruiești, să faci bine și să lași în urmă lucruri care să-ți facă cinste, fapte de care să fii mândru și peste ani. Vorba aceea: ,,Omul sfințește locul", iar eu culeg roade, cu mândrie, și acum, de pe vremea când am fost profesor la Academia de Poliție".
Vorbind despre actualii studenți agoriști din anul I de la Poliție locală, consultând registrul de prezență și verificări, a ținut să evidențieze câteva nume, studenți de 9 și 10, cu o prezență excelentă, atât față în față, cât și on-line: Reștea Marian (care a intrat și la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu"), în 4 mai va începe școala, iar pe 11 iunie urmează să depună jurământul; Blagoiescu Bogdan Marinel, deși participă în sistem online, are numai 9 și 10, precum și o prezență foarte bună; Duma Cristian Vlăduț, Domuța Emanuela, Meza Claudiu Dumitru, Mico Melissa (cea mai tânără..., doar 18 ani), Vincze-Pal Kriszta, care se pregătește pentru Academia de Poliție, Trifa Georgiana, Uță Cătălin, studenți de 9 și 10, Maghiari Petru-Nicolae, la fel; domnul Maghiari este și cadru activ, polițist local.
Cea mai mare mândria a mea, de dată recentă, ține tot de perioada în care am fost profesor la Academia de Poliție. Aflu că un fost student de-al meu, Florin Coșman, a ajuns director în grupul de control al ministrului de Interne; sau un alt exemplu, și mai tare: o fostă studentă, Nemes Katalin-Dalma, din Covasna, ajungând să lucreze ca ofițer în afară, la Bruxelles, cunoscând șapte limbi străine, a ajuns ofițer al O.N.U. Am fost deosebit de încântat să o văd alături de președintele Donald Trump, când Donald Trump a vorbit la O.N.U.", ne-a mărturisit, cu mândrie, domnul colonel în rezervă lector univ. Florian Mateaș.
De, ca profesor culegi roade mereu. Nici nu știi când, de unde și de la cine!
Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze (36 de poze) în Galeria foto: Fundamentele Poliției locale.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 29 septembrie 2021