Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Fundamentele Poliției locale

Studenții Universității ,,Agora” învață meseria de la practicieni

Fundamentele Poliției locale

Colonel în rezervă lector univ. Florian Mateaș, fost comisar-șef și profesor, timp de 12 ani, la Academia de Poliție, predă (de opt ani) la Universitatea ,,Agora", Fundamentele Poliției locale la studenții Facultății de Științe Juridice și Administrative, anul I, programul de studii Poliție locală, fiind și îndrumător de stagiu la anul II.

De când cu pandemia, cursurile, seminariile, verificările și examenele se desfășoară în sistem online. Studenții sunt încurajați să se angajeze, să lucreze și sprijiniți în acest sens și de orar. ,,Studenții mei lucrează în procent de peste 80 la sută, cu toate acestea, au o prezență bună și foarte bună la cursuri și seminarii; lunea, cu anul I Poliție locală, desfășurăm cursuri și seminarii în sistem hibrid, atât față-n față, cât și în sistem online. Fiindcă unii au lucrat și sâmbăta și duminica, lunea, patronii îi lasă să vină la Universitate, la cele patru ore de curs și patru ore de seminar. Prelegerile și seminariile desfășurate în sistem tradițional, față-n față, au o mai mare eficiență, rezultatele vorbesc de la sine. Am studenți buni și foarte buni, conștiincioși, respectuoși și responsabili", ține să ne asigure domnul colonel.
Miercurea, de la 12.00 și joia de la 16.00, orele se țin doar on-line, dar ,,toți studenții au prelegerile mele atât în format doc, cât și pdf și chiar în PowerPoint (povestite, vorbite) pentru a putea fi mai ușor audiate și la orice oră"...
,,Omul sfințește locul"
Interlocutorul nostru are câteva principii și convingeri la care ține cu sfințenie: ,,Ca profesor, dar nu numai, în orice meserie, trebuie să te dăruiești, să faci bine și să lași în urmă lucruri care să-ți facă cinste, fapte de care să fii mândru și peste ani. Vorba aceea: ,,Omul sfințește locul", iar eu culeg roade, cu mândrie, și acum, de pe vremea când am fost profesor la Academia de Poliție".
Vorbind despre actualii studenți agoriști din anul I de la Poliție locală, consultând registrul de prezență și verificări, a ținut să evidențieze câteva nume, studenți de 9 și 10, cu o prezență excelentă, atât față în față, cât și on-line: Reștea Marian (care a intrat și la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu"), în 4 mai va începe școala, iar pe 11 iunie urmează să depună jurământul; Blagoiescu Bogdan Marinel, deși participă în sistem online, are numai 9 și 10, precum și o prezență foarte bună; Duma Cristian Vlăduț, Domuța Emanuela, Meza Claudiu Dumitru, Mico Melissa (cea mai tânără..., doar 18 ani), Vincze-Pal Kriszta, care se pregătește pentru Academia de Poliție, Trifa Georgiana, Uță Cătălin, studenți de 9 și 10, Maghiari Petru-Nicolae, la fel; domnul Maghiari este și cadru activ, polițist local.
Cea mai mare mândria a mea, de dată recentă, ține tot de perioada în care am fost profesor la Academia de Poliție. Aflu că un fost student de-al meu, Florin Coșman, a ajuns director în grupul de control al ministrului de Interne; sau un alt exemplu, și mai tare: o fostă studentă, Nemes Katalin-Dalma, din Covasna, ajungând să lucreze ca ofițer în afară, la Bruxelles, cunoscând șapte limbi străine, a ajuns ofițer al O.N.U. Am fost deosebit de încântat să o văd alături de președintele Donald Trump, când Donald Trump a vorbit la O.N.U.", ne-a mărturisit, cu mândrie, domnul colonel în rezervă lector univ. Florian Mateaș.
De, ca profesor culegi roade mereu. Nici nu știi când, de unde și de la cine!
Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze (36 de poze) în Galeria foto: Fundamentele Poliției locale.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marţi, 11 mai 2021