Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Sărbătoarea Paștelui la Grădinița Americano-Română ,,Crinul” Oradea

Am avut invitați speciali

Sărbătoarea Paștelui la Grădinița Americano-Română ,,Crinul” Oradea

În copilărie, Paştele a însemnat mai mult obiceiul de a ciocni ouă roşii, venirea iepurasului și mersul la biserică în Ziua de Paști.

Dincolo de ouă roşii şi iepuraşi de ciocolată, Paştele este cea mai importantă sărbătoare creştină, care a adus omenirii speranţa mântuirii şi a vieţii veşnice, prin sacrificiul lui Iisus Hristos, Învierea fiind singura minune care se arată tuturor credincioşilor.
Încă din perioada preșcolarității, dorim să insuflăm copiilor semnificația sărbătorii Paștelui, a Învierii lui Iisus Hristos, a cunoașterii și păstrării tradițiilor românești.
De aceea în preajma sărbătorii Sfinte, preșcolarii Grădiniței Americano - Române ,,Crinul", alături de doamna director Claudia Morar și cadrele didactice de la grupele mici: Dande Alexandra, Muț Lorena, Lucaci Carmen, Avram Aneta și Bocioc Teodora, grupa mijlocie: Zsurzs Daniela și Toth Beatrice, grupa mare: Muscaș Lidia și Roșca Ioana, profesorul de limba engleză și germană, Kramer Gabriel, au desfășurat o activitate specifică de Paști, unde cei mai de seamă invitați au fost Mielușelul Pascal și iepurașii Iepu și Rilă.
Ziua a debutat cu atelierele de Paști, unde cei mici au vopsit ouă, au realizat decorațiuni de Paști, au învățat despre semnificația sărbătorii Paștelui, despre tradițiile pascale, despre Săptâmâna Mare, despre pregătirea sufletului pentru primirea Luminii Învierii, au recitat   poezii specifice de Paști, ,,În ziua de Paști", de Elena Farago și au cântat cântece în limba engleză, ,,God loved the world, that he gave his son!", alături de profesorul de limbi străine.
Apoi cei mici au fost invitați la ,,Cursa iepurașilor", alături de prietenii lor, Mielușelul Pascal, iepurasii Iepu și Rilă, care i-au ajutat în realizarea ștafetelor și i-au însoțit pe traseul motric aplicativ. Distractiv a fost și concursul ,,Cine mănâncă primul morcovelul?" sau ,,Cine a adunat mai multe ouă roșii în coș?"
A fost o zi plină de zâmbete, voie bună, copiii au fost fericiți alături de animăluțele care au venit în vizită și astfel au marcat momentul în cadrul decorului de Paști, prin fotografii haioase. Nu au uitat nici să îl hrănească pe micuțul Pascal cu lapte călduț, iar iepurașilor să le dea morcoveii cei mai delicioși.
Ziua s-a încheiat cu venirea Iepurașului cu daruri pentru cei mici, care și-a făcut intrarea pe ritmul cântecului ,,The bunny song", invitându-i să danseze cu el.
Bucuria celor mici a fost și bucuria noastră, trăită prin sufletul copilăriei. Cu toții ne vom aminti cu drag de sărbătoarea Paștelui de la grădiniță, de prietenii speciali, mascotele Paștelui, mai ales când vom răsfoi albumul cu poze peste ani!
Noi, echipa grădiniței, vă dorim sărbători fericite, alături de cei dragi sufletului dvs. Lumina Învierii Mântuitorului să vă aducă lumină în case și în suflete, umplându-le cu pace, iubire și fericire!
Hristos a Înviat!
Prof. Roșca Ioana
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Sărbătoarea Paștelui la Grădinița Americano-Română ,,Crinul” Oradea.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marţi, 11 mai 2021