Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

E sport (și muzică) la ,,Agora”!

Dacă e vineri ...

E sport (și muzică) la ,,Agora”!

În fiecare zi de vineri, studenții de la Universitatea ,,Agora" sunt provocați la câte două ore de mișcare, atât în sala de sport a Universității, cât și pe teren, în aer liber, după cum e vremea, după cum sunt vremurile și incidența... orădeană!

Mișcarea este principalul ,,medicament" natural al acestei perioade de pandemie nedreaptă și nefericită, pentru a crește rezistența organismului la viruși și bacterii și pentru a îmbunătăți sistemul imunitar. Fitness, zumba, pilates, fotbal, baschet... sunt formele de mișcare pe care fiecare student le poate face la ,,Agora", în fiecare zi de vineri, ținem să subliniem acest lucru. Dorim astfel să pornim ,,motoarele" pentru a ne bine dispune în vederea unui weekend promițător...
Bogdan, Erik, F. Cristian și Nora Kor (anul I Poliție Locală) sunt patru dintre studenții dornici de mișcare (și muzică). Ei susțin că ora de sport e foarte importantă pentru dezvoltarea armonioasă, pentru o ,,minte sănătoasă într-un corp sănătos" - vorba aceea, mai cu seamă în vreme de pandemie, în care nu se mai face mișcare în mod organizat, fiind îndemnați, ,,dădăciți și focalizați" spre ,,izolare"... (,,științifică"). ,,Noi chiar avem șansa să facem mișcare la orele de sport, care se desfășoară în mod interactiv, prin activități diversificate" - Bogdan. ,,Astfel ne energizăm de-a binelea, ne bine dispunem, ne încărcăm cu energie pozitivă", e de părere Erik.
Și fiind înainte de sărbători, colega și prietena noastră Tărău Alina Florina, care, pe bune, are talent, reale calități artistice și pasiune pentru folclor, ne-a încântat cu câteva nestemate din repertoriul său (fără microfon și fără orchestră), melodii pe care a ținut să le dedice de sfintele sărbători de Paști colegilor și dascălilor de la Universitatea ,,Agora", urându-le tuturor SĂRBĂTORI PASCALE binecuvântate!
(Dora-Minodora)
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: E sport (și muzică) la ,,Agora”!

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 29 septembrie 2021