Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Cetățenie activă și la Oradea

De sâmbătă, 1 mai,

Cetățenie activă și la Oradea

Fundația Comunitară Oradea a deschis, sâmbătă, Centrul EUROPE DIRECT Oradea.

Începând cu 1 mai, toți bihorenii se pot informa despre activitățile Uniunii Europene prin intermediul Centrului EUROPE DIRECT Oradea și pot participa la activitățile destinate cetățenilor.
Lansarea Centrului EUROPE DIRECT Oradea va contribui la dezvoltarea regiunii Nord-Vest, crescând nivelul de informare al cetățenilor despre Uniunea Europeană și încurajând bihorenii să participe la procesul democratic european. Oradea este o poveste de succes în ce priveşte absorbția fondurilor puse la dispoziţie de Comisia Europeană, iar prin activitățile Centrului Europe Direct Oradea vom facilita în continuare dezvoltarea cetățeniei active în rândul bihorenilor. Centrul EUROPE DIRECT Oradea a fost selectat printr-un apel de propuneri de proiecte de către Reprezentanța Comisiei Europene în România, pentru perioada 2021-2025.
Ce este EUROPE DIRECT Oradea?
EUROPE DIRECT Oradea este un centru de informare despre activitățile Uniunii Europene, destinat tuturor cetățenilor. Centrul va fi găzduit la sediul Fundației Comunitare Oradea, acesta fiind unul din programele organizației pentru anii 2021-2025.
Scopul Centrului EUROPE DIRECT Oradea este creşterea nivelului de informare al cetăţenilor județului Bihor în privința drepturilor cetăţenilor, a priorităților U.E. generale și anuale, a legislaţiei europene, a activităţilor instituţiilor europene și a oportunităților sale de finanțare. Fundaţia Comunitară Oradea îşi propune să faciliteze interacțiunea directă între cetățeni și Comisia Europeană prin susținerea conceptului de cetățenie europeană activă, cât și prin informarea instituțiilor europene cu privire la modalitatea în care sunt percepute acțiunile și activitățile lor de către cetățeni. O comunitate conectată are nevoie de cetățeni informați și la nivel local, și la nivel european, iar cetățenia activă presupune responsabilitate comunitară și implicare civică.
Planul de activități al proiectului Europe Direct Oradea pentru anul 2021 corespunde priorităților anuale ale U.E. pentru 2021, precum „Pactul verde european" și „O Europă pregătită pentru era digitală". Astfel, activitățile Centrului Europe Direct Oradea în 2021 sunt corelate atât cu agenda europeană, cât și cu nevoile locale de informare din regiunea noastră. Activitățile de informare, dezbaterile și evenimentele ce le vom organiza au ca scop informarea cetățenilor cu privire la Uniunea Europeană și asigurarea accesului liber la informație pentru toți cetățenii.
Mai multe informații sunt disponibile pe pagina de facebook a Centrului EUROPE DIRECT Oradea: https://www.facebook.com/Europe-Direct-Oradea-107103604822923
Claudia Abrudan,
director executiv

Trimite email

marţi, 11 mai 2021