Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Rezultatele evaluărilor la instituțiile de cultură

Evaluarea managementului instituțiilor de cultură din subordinea C.J. Bihor

Rezultatele evaluărilor la instituțiile de cultură

În perioada 21 - 26 aprilie 2021, a avut loc evaluarea managementului instituțiilor de cultură din subordinea Consiliului Județean Bihor.

Din comisiile de evaluare au făcut parte specialiști de la instituții de cultură reprezentative din țară.
Evaluările au fost împărțite în două categorii: anuale și finale. Cu excepția Bibliotecii Județene „Gheorghe Șincai", unde s-a făcut evaluarea finală a managementului, în cazul celorlalte instituții a avut loc evaluarea anuală (Teatrul „Szigligeti Színház", Teatrul „Regina Maria", Filarmonica de Stat Oradea și Școala de Arte „Francisc Hubic").
Astfel, rezultatele obținute în urma verificărilor sunt următoarele:
*Doamna Czvikker Katalin, manager al Teatrului „Szigligeti Színház" - nota 9,05;
*Doamna Elvira Rîmbu, manager al Teatrului „Regina Maria" - nota 7;
*Domnul Meleg Vilmos Tibor, manager al Filarmonicii de Stat Oradea - nota 5,83;
*Domnul Florin Mariș - Hinsu, manager al Școlii de Arte „Francisc Hubic" - nota 9,59;
*Doamna Ligia - Antonia Mirișan, manager al Bibliotecii Județene „Gheorghe Șincai" - nota 8,78.
În cazul evaluării anuale, dacă nota este sub 7, contractul de management încetează, iar dacă nota este peste 7 managerul își continuă activitatea conform contractului.
Evaluarea la final de mandat are loc doar dacă notele obținute la verificările anuale sunt peste 8 și se desfășoară cu cel puțin 90 de zile înainte de expirarea contractului de management.
Dacă rezultatul evaluării finale este egal sau mai mare de 9, managerul în funcție are dreptul să depună un nou proiect de management. Dacă nota este mai mică de 9, acesta își continuă mandatul până la expirarea contractului.
În cazul Teatrului „Regina Maria", situația este diferită. Doamna Elvira Rîmbu nu își mai poate continua activitatea ca manager din cauza sentinței pronunțate de Tribunalul Satu Mare. Fostul manager, domnul Daniel Vulcu,  a contestat nota obținută la evaluarea anuală care a dus la încetarea contractului de management argumentând că evaluarea nu a fost făcută de specialiști din domeniu. Instanța i-a dat dreptate, iar acum urmează să fie făcută evaluarea anuală a domnului Daniel Vulcu pentru perioada 2017 - 2019. În situația în care la evaluarea anuală obține o notă peste 8, intră la evaluarea finală. Dacă la evaluarea finală va avea o notă egală sau mai mare de 9, va avea dreptul să depună un nou proiect de management care ulterior va fi analizat de o comisie. Dacă nota obținută de acesta este mai mică de 9, va fi organizat un nou concurs.
Până la finalizarea procedurilor administrative în cazul domnului Daniel Vulcu, joi, 29 aprilie, a fost numit în funcția de manager interimar domnul Ștefan Borda.
Tot joi a fost numit în funcția de manager interimar la Filarmonica de Stat Oradea doamna Carmen Rus. Cei doi manageri interimari își vor începe activitatea din 6 mai.

Trimite email

marţi, 11 mai 2021