Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Viceprimarul Arina Moș a depus o coroană de flori

Cu ocazia Zilei Veteranilor de Război

Viceprimarul Arina Moș a depus o coroană de flori

Cu ocazia Zilei Veteranilor de Război, viceprimarul Arina Moș a depus joi, 29 aprilie, o coroană de flori la Monumentul eroilor români căzuți în al Doilea Război Mondial, din Cimitirul Municipal Rulikowski.

Având în vedere contextul pandemic actual, manifestările s-au desfășurat într-un cadru restrâns.
Ceremonia a început cu intonarea Imnului național al României și a continuat cu alocuțiunea privind semnificația evenimentului, rostită de subprefectul Daniel Palaghianu.
„Este datoria noastră să respectăm sacrificiul făcut de veteranii de război, pentru ca țara noastră să existe așa cum o vedem astăzi, iar noi să ne declarăm mereu mândri că suntem români. Cei care au luat parte la bătălii au dat dovadă de eroism, prin faptul că au stat în prima linie și au fost în bătaia gloanțelor pentru a se jertfi pentru neam și țară. Acesta este cel mai profund devotament al unui soldat. Veteranii de război sunt monumente vii, datorită idealurilor naționale pe care le-au susținut cu arma în mână. Fără sacrificiul, credința și izbânda lor, România nu ar fi existat ca statul de astăzi, respectat de organizațiile internaționale din care face parte și în care își îndeplinește cu succes atribuțiile", a spus subprefectul Daniel Palaghianu.   
Festivitatea s-a încheiat cu momentul depunerii de coroane de flori la Monumentul eroilor români căzuți în al Doilea Război Mondial.
Au mai depus coroane de flori subprefectul județului Bihor, Daniel Palaghianu, președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan și reprezentanții Garnizoanei Oradea. (B.P.)

Trimite email

marţi, 11 mai 2021