Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Joi, 6 mai, avem concert cu public

Filarmonica de Stat Oradea

Joi, 6 mai, avem concert cu public

Având în vedere Hotărârea nr. 36 din 3.05. 2021 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență al Județului Bihor, concertul nostru din data de 6 mai va fi organizat cu un public de până la 30% din capacitatea maximă a sălii.

Vă așteptăm cu drag!
Joi, 6 mai  2021, ora 19, Sala de concerte „Enescu-Bartók"
2021 jus 6, csütörtök, 19 óra, Enescu-Bartók hangversenyterem
Concert susținut de formațiile camerale ale Filarmonicii / A FILHARMÓNIA KAMARAEGYÜTTESEINEK ELŐADÁSA
În program/ Műsoron:
W. A. Mozart:
Serenada nr. 12  în do minor pentru octet de suflători, K. 388
12. c-moll Szerenád, fúvós oktettre, K. 388
W. Bargiel:
Octet pentru corzi în do minor, op. 15a
c-moll vonós oktett. op. 15a
 
Concertul următor/Következő hangversenyünk
Joi, 13 mai 2021, ora 19/ 2021 május 13, csütörtök, 19 óra
Sala de concerte „Enescu-Bartók" / Enescu-Bartók hangversenyterem
Concert simfonic/Szimfonikus hangverseny
În program / Műsoron:
Erkel Ferenc:Uvertura Hunyadi László-nyitány
Liszt Ferenc:Concert nr. 1 pentru pian și orchestră în Mi bemol major
1., Esz-dúr zongoraverseny
Edvard Grieg:Suitele Peer Gynt, op.46 și op. 55
Peer Gynt-Két szvit, op. 46 és op. 55
Dirijor / Vezényel:Jankó Zsolt
Solist / Közreműködik: Mihai Ungureanu- pian / zongora

Trimite email

luni, 17 mai 2021