Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Cele trei motive pentru care lucrul de la distanță depinde mai mult de hardware decât de software

Viziunea ATEN:

Cele trei motive pentru care lucrul de la distanță depinde mai mult de hardware decât de software

ATEN International, unul dintre liderii mondiali în soluții de conectivitate AV/IT și sisteme complete de administrare, arată că, pe fondul unei adopții în creștere a lucrului de la distanță, soluțiile bazate exclusiv pe software prezintă diverse probleme, care pot fi evitate cu ajutorul unor soluții hardware adecvate.

Lucrul de acasă este acum mai necesar ca niciodată, atât ca urmare a pandemiei Covid-19, cât și pe fondul tendinței oamenilor de a-și desfășura activitatea de la distanță. De fapt, fenomenul a căpătat atât de multă amploare, încât poate deveni noua normalitate. De-a lungul ultimilor ani, cererea de soluții pentru video-conferințe a crescut semnificativ și prezintă în continuare un potențial crescut. Conform Fortune Business Insight, piața mondială a soluțiilor pentru video-conferință s-a ridicat la 3.02 miliarde de dolari în anul 2018 și se estimează că va ajunge la 6.37 miliarde de dolari până în 2026, cu o creștere anuală de 9,8% pentru toată perioada analizată.
Este evident că lucrul de acasă prezintă avantaje și dezavantaje, dar există și o serie de dileme, iar cea mai vehiculată dintre ele este modul în care poate fi replicată experiența lucrului la birou, cu interacțiuni față în față. În general, persoanele și organizațiile apelează la soluții software în Cloud, ceea ce poate fi de ajutor, însă acestea prezintă o serie de dezavantaje prin comparație cu alternativele hardware. Soluțiile software pentru lucru de la distanță se confruntă cu o serie de provocări, ce țin de securitate, fiabilitate și productivitate.
Securitatea
De îndată ce țările lumii au optat pentru lucrul de acasă pentru a reduce efectele pandemiei, multe persoane și organizații au apelat la soluții software de teleconferință și VPN pentru a putea comunica și a optimiza desfășurarea muncii. Nu a trecut însă mult și au început să apară neajunsurile unei soluții care părea la prima vedere aproape perfectă. De exemplu, s-a dovedit că un serviciu de video-conferință de top, adoptat atât de companii, cât și de instituții guvernamentale, prezenta mai multe breșe de securitate, una dintre ele permițând chiar utilizatorilor neautorizați să acceseze mesajele participanților, să înlăture participanți și să deturneze funcția de partajare a ecranului pentru a-și transmite propriile informații. În plus, s-a dovedit că platforma americană se bazează pe sisteme de management cheie din China, ceea ce înseamnă că, din punct de vedere legal, guvernul chinez are dreptul de a solicita orice date prelucrate de aceste sisteme. Astfel, conferințele la care participau persoane din afara Chinei presupuneau transferul de date prin sisteme de management din China. Cu alte cuvinte, indiferent de țara în care se aflau participanții, datele care treceau prin această platformă puteau fi solicitate de guvernul chinez.
Iar veștile proaste nu se opresc aici, un studiu recent realizat de Kasperskyindica și alte probleme de securitate legate de lucrul de acasă. De exemplu, 73% dintre angajații participanți la studiu nu au primit niciun fel de instructaj legat de securitate înainte de a începe să lucreze de acasă. Dintre aceștia, 27% au declarat că au primit e-mailuri maligne care se foloseau de Covid-19 ca subiect, în timp ce 51% au folosit dispozitivele puse la dispoziție de angajatori pentru a viziona conținut ulpentru adulți, în ciuda faptului că este un lucru bine cunoscut faptul că aceste site-uri reprezintă incubatoare de malware.
Folosind o soluție hardware, precum switch-ul de prezentare ATEN VP2120 Seamless Presentation with Quad View Multistreaming, datele angajaților nu sunt direcționate prin niciun fel de server din Cloud. Mai mult decât atât, VP2120 se conectează la infrastructura de rețea deja existentă, garantând în acest fel securitatea IT necesară. Astfel, utilizatorii se pot conecta cu un cod generat aleator, acordat numai celor care au permisiunea de a participa la ședință. În mod similar, KVM-ul over IP de 1 port ATEN CN9600 le permite utilizatorilor să acceseze de acasă resursele companiei. În final, soluția hardware este cea care permite securizarea datelor și fluxurilor de lucru end to end-o caracteristică pe care o soluție software nu o poate garanta.
O soluție hardware, precum CN9600 oferă acces la nivel de BIOS și nu necesită instalarea de software suplimentar pentru a funcționa. Această abordare are un impact pozitiv asupra securității, căci riscul contaminării PC-ului cu un virus sau conținut malware este diminuat. Totodată, accesul de la distanță al echipamentului hardware este complet separat de rețeaua operațională, eliminând posibilitatea scurgerilor de informații, acțiunilor clandestine și a pătrunderii în rețea a unor persoane nedorite.Datorită echipamentului KVM, administratorii de sistem au acces la jurnalul de evenimente, care înregistrează întreaga activitate. În cazul unei activități neautorizate, aceasta va fi consemnată, poate chiar și să declanșeze o alarmă în sistem. În mod similar, switch-ul KVM over IP se integrează cu software-ul Control Center Video Session Recording (CCVSR), pentru a permite înregistrarea și redarea sesiunilor avute de operatori, atunci când au lucrat pe KVM.
În concluzie, dispozitivele hardware pot oferi,în scenariile de lucru de acasă,securitate mai bună decât cele software, mulțumită accesului direct, la nivel de BIOS, la serverele companiei. De asemenea, pot oferi separarea rețelei publice de cea privată, eliminarea posibilității de a descărca un virus și integrarea unei funcții de monitorizare și înregistrare a sesiunilor, astfel încât administratorii să poată observa accesul neautorizat și alte incidente.
Fiabilitatea
Utilizarea soluțiilor complet software lasă persoanele și organizațiile expuse la limitările cu care se confruntă platforma în materie de lățime de bandă. Pandemia de Coronavirus a evidențiat cel mai bine această problemă, întrucât munca de acasă a generat o creștere consistentă a numărului de utilizatori care, deseori, a condus la blocarea serverelor. Switch-ul Seamless Presentationwith Quad View Multistreaming elimină această problemă, deoarece folosește propria aplicație și o interfață grafică web, ce nu sunt supuse la stresul cu care se confruntă majoritatea platformelor pentru video-conferințe.
În același fel, CN9600 oferă funcționalitate IP, ceea ce înseamnă că utilizatorii dispun de o conexiune directă la PC-ul companiei, indiferent unde s-ar afla. Datorită unei funcții integrate de conținut media virtual, acest dispozitiv permite și transferul de fișiere la distanță, diagnoză și testare, precum și actualizări pentru sistemul de operare și aplicații. Mai mult decât atât, acest dispozitiv KVM este compatibil cu cele mai importante platforme Windows, Mac OS, Sun, Linux, precum și echipamente VT100. Pe lângă fiabilitatea conexiunii, CN9600 este prevăzut cu dublă conexiune LAN și alimentare duală, ceea ce garantează funcționarea în cazul apariției unor probleme de rețea și de alimentare.
Productivitatea
Una dintre principalele îngrijorări ale companiilor cu angajații care își desfășoară activitatea de la distanță este legată de productivitate. Unele studii susțin că munca de la distanță duce întotdeauna la îmbunătățirea productivității, dar un studiu Gallup din anul 2017 arată că acest lucru este adevărat numai atunci când angajații lucrează de la distanță o parte sau cea mai mare parte a timpului, dar nu tot timpul. Studiul a mai arătat că este optim ca angajații să se întâlnească on-line cu managerii și colegii. Pentru cazurile în care astfel de întâlniri sunt mai greu de organizat, o soluție hardware de acces de la distanță se dovedește deosebit de utilă. Accesul stabil la computerul de la birou permite evitarea problemelor pe care le implică platformele software.
De exemplu, o importantă platformă dedicată colaborărilor s-a confruntat cu întreruperi, timpi mari de încărcare, mesaje care nu se trimiteau, camere web și microfoane care nu se conectau, precum și lipsa notificărilor. Toate acestea reprezintă piedici în activitatea profesională și cauzează o scădere semnificativă a productivității tuturor celor care bazează exclusiv pe soluții software.
Concluzie
Munca de la distanță, în special de acasă, se transformă în noua realitate pentru mulți oameni. Este de ajuns să ne uităm la Google, companie în cadrul căreia majoritatea angajaților au lucrat anul trecut de acasă. În aceste condiții, adoptarea de soluții hardware robuste ca alternativă la platformele software terțe poate îmbunătăți securitatea datelor, fiabilitatea și chiar productivitatea.
Pentru mai multe informații despre produsele hardware ATEN dedicate lucrului de la distanță, vizitați:
Echipamente KVM over IP:
https://www.aten.com/global/en/products/kvm/kvm-over-ip-switches/
Switch-uri pentru prezentări video:
https://www.aten.com/global/en/product-landing-page/presentation-switches/vp-series/

Trimite email

luni, 17 mai 2021