Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

,,Cercetarea criminalistică a falsului în înscrisuri”

Vineri, 7 mai, o nouă întâlnire în cadrul C.C.O.C. ,,Agora”

,,Cercetarea criminalistică a falsului în înscrisuri”

Vineri, 7.05.2021, a avut loc o nouă dezbatere online pe probleme de interes pentru studenții de la Facultatea de Științe Juridice și Administrative, Domeniul Drept, Domeniul Științe administrative, Programul de studii: Poliție locală și programului de studii: Științe penale și criminalistică (SPC).

La această întâlnire a fost invitată dna inspector principal de poliție Larisa Lavinia Țiplea, specialist criminalist la Serviciul Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor - Compartimentul Expertize și Constatări Criminalistice.
Dezbaterea a fost organizată de Universitatea ,,Agora", prin Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră a studenților, în colaborare și cu sprijinul Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.
Au fost discutate aspecte de natură practică și câteva studii de caz.
Dna inspector principal Larisa Lavinia Țiplea le-a prezentat studenților profesia de expert criminalist și a vorbit despre „Fundamentul științific al identificării persoanelor după scris - Cercetarea criminalistică a falsului în înscrisuri".
Aceasta a definit deprinderea grafică ca fiind o acțiune automatizată, subliniind că această deprindere, ca oricare deprindere, de altfel, a fost inițial o acțiune conștientă. Transformarea acesteia în acțiune automatizată depinde de anumite exerciții și de învățare. Automatizarea nu exclude și nici nu se opune prezenței momentelor conștiente în însușirea deprinderii grafice.
De asemenea, dna inspector a vorbit studenților despre individualitatea scrisului, afirmând că fundamentul științific al identificării persoanei rezidă în facultatea scrisului de a fi individual, individualitate care se exprimă în particularitățile caracteristicilor de ansamblu și ale celor de detaliu.
Domnia sa a explicat studenților că scrisul unei persoane poate fi abordat științific din mai multe perspective, prezentând două dintre ele, și anume: grafologia și grafoscopia. Grafologia este știința care studiază personalitatea și starea de spirit a omului în raport cu scrisul de mână și caligrafia (fără a avea însă un impact notabil în procesul juridic), iar grafoscopia permite identificarea unei persoane pe baza caracteristicilor grafice ale scrisului său, reprezentând o probă valoroasă mai ales în cazul infracțiunilor din sfera falsului în înscrisuri.
Studenții care au participat la întâlnire au vădit un real interes pentru subiectele prezentate și au adresat invitatei întrebări interesante legate de caracteristicile profesiei de expert criminalist și de științele care studiază scrisul unei persoane. De asemenea, aceștia și-au exprimat dorința de a mai participa, la astfel de întâlniri cu experți în diferite domenii de activitate.
Mulțumim tuturor specialiștilor care sunt implicați în diseminarea informațiilor privind profesiile pe care le exercită, care se străduiesc, de fiecare dată, să împărtășească studenților noștri din experiența lor și afirmăm, fără tăgadă, că fără știința și implicarea lor, munca noastră ar fi mult mai grea.
Mulțumim și suntem recunoscători dlui Florin Lăzău, șef Serviciu Criminalistic în cadrul I.P.J. Bihor, pentru sprijinul constant pe care ni-l acordă.
Laura Boșca

 

Trimite email

luni, 27 septembrie 2021