Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Patru piese scurte de teatru pe tema prevenirii incendiilor

Vineri, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea

Patru piese scurte de teatru pe tema prevenirii incendiilor

Fundația caritabilă RO-MAN-AID (reprezentată de directorii Douglas și Rosa Drown, Marcel Morar), în colaborare cu Inspectoratul General pentru Situații de Urgență „Crișana” Oradea, a prezentat, vineri, 27 martie 2009, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Oradea un spectacol alcătuit din patru piese scurte de teatru pe tema prevenirii incendiilor. Spectacolul a fost sponsorizat de Isle of Man Government și Inspectoratul Școlar județean Bihor.

 În cadrul pieselor „Sanda salvează ziua” și „Jucării” au jucat elevi de la Școala cu clasele I-VIII din Girișu de Criș, îndrumați de profesorii Horia Pop, Dana Borbely, Adriana Paul și  Monica Ignat; protagoniștii piesei „Un nou început” au fost elevi de la Școala cu clasele I-VIII din Cheresig, îndrumați de profesoara Alina Șușman; actorii piesei „Pompier la datorie” au fost elevi de la Școala cu clasele I-VIII din Tărian, îndrumați de profesorii Florina Dõrfler și Floare Gavra.
 De prezentarea spectacolului s-au ocupat elevii Denisa Coca și Adrian Torje, din clasa a VIII-a, de la Școala cu clasele I-VIII Girișu de Criș.
 În cea de-a patra piesă a mai jucat căpitanul Sorin Caba (de la IGSU „Crișana”), care a făcut o demonstrație de stingere a focului cu o pătură specială, rezistentă la foc, dând și explicațiile de specialitate ce se impuneau. Regia tehnică și materialul filmat au fost asigurate de Douglas Drown, iar scenariile pieselor au fost scrise de Rosa Drown.
Regia pieselor a fost semnată de Rosa Drown, prof. Dana Borbely și prof. Horia Pop.
La finalul spectacolului, ofițeri și subofițeri ai IGSU „Crișana” au împărțit spectatorilor broșuri (realizate de Adina Mihele, artist plastic din Girișu de Criș).
„Piesele au fost inițial pregătite pentru aprilie 2008, când au fost interpretate pe scena Căminului Cultural din Girișu de Criș, iar filmările și broșurile au fost încorporate pe DVD-ul „Focul nimicește” - prima variantă. O versiune îmbunătățită a acestuia va fi realizată pentru a fi distribuită școlilor din toată România.
 Spectacolul, broșurile și DVD-ul constituie componenta educațională a proiectului comunitar internațional de prevenire și stingere a incendiilor care se derulează din 2008 și vizează înființarea unui serviciu civil de pompieri la Girișu de Criș. Isle of Man Government prin Isle of Man Overseas Aid Committee a sponsorizat cu două autospeciale, echipament, training specializat și sisteme anti-incendii pentru școli”, după cum am aflat de la dl prof. Horia Pop.
 Prezent la spectacolul de la Casa de Cultură a Sindicatelor, James Anthony Brown, prim-ministrul Isle of Man, a felicitat micii actori care s-au întrecut în a prezenta un spectacol total, pentru care merită nota maximă, ei, dar și profesorii care i-au îndrumat. (Ov. Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Patru piese scurte de teatru pe tema prevenirii incendiilor.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 21 august 2019