Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Patru piese scurte de teatru pe tema prevenirii incendiilor

Vineri, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea

Patru piese scurte de teatru pe tema prevenirii incendiilor

Fundația caritabilă RO-MAN-AID (reprezentată de directorii Douglas și Rosa Drown, Marcel Morar), în colaborare cu Inspectoratul General pentru Situații de Urgență „Crișana” Oradea, a prezentat, vineri, 27 martie 2009, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Oradea un spectacol alcătuit din patru piese scurte de teatru pe tema prevenirii incendiilor. Spectacolul a fost sponsorizat de Isle of Man Government și Inspectoratul Școlar județean Bihor.

 În cadrul pieselor „Sanda salvează ziua” și „Jucării” au jucat elevi de la Școala cu clasele I-VIII din Girișu de Criș, îndrumați de profesorii Horia Pop, Dana Borbely, Adriana Paul și  Monica Ignat; protagoniștii piesei „Un nou început” au fost elevi de la Școala cu clasele I-VIII din Cheresig, îndrumați de profesoara Alina Șușman; actorii piesei „Pompier la datorie” au fost elevi de la Școala cu clasele I-VIII din Tărian, îndrumați de profesorii Florina Dõrfler și Floare Gavra.
 De prezentarea spectacolului s-au ocupat elevii Denisa Coca și Adrian Torje, din clasa a VIII-a, de la Școala cu clasele I-VIII Girișu de Criș.
 În cea de-a patra piesă a mai jucat căpitanul Sorin Caba (de la IGSU „Crișana”), care a făcut o demonstrație de stingere a focului cu o pătură specială, rezistentă la foc, dând și explicațiile de specialitate ce se impuneau. Regia tehnică și materialul filmat au fost asigurate de Douglas Drown, iar scenariile pieselor au fost scrise de Rosa Drown.
Regia pieselor a fost semnată de Rosa Drown, prof. Dana Borbely și prof. Horia Pop.
La finalul spectacolului, ofițeri și subofițeri ai IGSU „Crișana” au împărțit spectatorilor broșuri (realizate de Adina Mihele, artist plastic din Girișu de Criș).
„Piesele au fost inițial pregătite pentru aprilie 2008, când au fost interpretate pe scena Căminului Cultural din Girișu de Criș, iar filmările și broșurile au fost încorporate pe DVD-ul „Focul nimicește” - prima variantă. O versiune îmbunătățită a acestuia va fi realizată pentru a fi distribuită școlilor din toată România.
 Spectacolul, broșurile și DVD-ul constituie componenta educațională a proiectului comunitar internațional de prevenire și stingere a incendiilor care se derulează din 2008 și vizează înființarea unui serviciu civil de pompieri la Girișu de Criș. Isle of Man Government prin Isle of Man Overseas Aid Committee a sponsorizat cu două autospeciale, echipament, training specializat și sisteme anti-incendii pentru școli”, după cum am aflat de la dl prof. Horia Pop.
 Prezent la spectacolul de la Casa de Cultură a Sindicatelor, James Anthony Brown, prim-ministrul Isle of Man, a felicitat micii actori care s-au întrecut în a prezenta un spectacol total, pentru care merită nota maximă, ei, dar și profesorii care i-au îndrumat. (Ov. Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Patru piese scurte de teatru pe tema prevenirii incendiilor.

Trimite email
miercuri, 24 aprilie 2024, 22:31:12 Ora de vară a Europei de Est