Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Seminarul ,,Grafologia și secretele ei”

Joi, în cadrul Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră ,,Agora”, s-a desfășurat

Seminarul ,,Grafologia și secretele ei”

Joi, 3.06.2021, în cadrul Universității ,,Agora" din Oradea, prin Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră, s-a desfășurat seminarul ,,Grafologia și secretele ei", coordonat de analistul grafolog Călin Ban, președintele Asociației Grafologice din România, specializat în recrutare și selecție de personal cu peste 250 de analize grafologice efectuate.

Temele seminarului au cuprins cinci subiecte: De unde vine Grafologia? Pe ce se bazează ea? Secrete ascunse cu obiectul scris, Aplicații ale Grafologiei, dar și invitați de marcă.
Domnul președinte Călin Ban a făcut un scurt istoric al Grafologiei ajutând, astfel studenții să înțeleagă care sunt originile Grafologiei. De asemenea, au fost prezentate principiile pe care se bazează Grafologia, cum ar fi: teoria expresivității și tiparele neuronale, fiind prezentate succint trăsături grafice corelate cu trăsături de personalitate.
Printr-o modalitate de prezentare interactivă cei prezenți au fost implicați în a descoperi ei înșiși trăsături grafice pe propriu script sau pe cel prezentat. Astfel, mulți din cei prezenți la seminar, au descoperit, probabil, pentru prima oară, aplicațiile practice ale Grafologiei, cum ar fi: Recrutare și selecție de personal,Compatibilitate de cuplu, Îndrumare în alegerea carierei, Relații interumane.
În final ai fost prezentate scripturi și semnături ale unor personalități și oameni celebri, vedete cunoscute, auditoriul încercând să descifreze câteva trăsături de personalitate ascunse, cu ajutorul domnului Călin Ban.
Aplauzele de la finalul seminarului, au reprezentat aprecierea de care s-a bucurat această prezentare, iar câțiva doritori chiar au fost curioși să afle anumite trăsături de personalitate reflectate în scrisul lor. Întrebați dacă s-au regăsit în descrierea făcută de domnul Călin Ban, răspunsurile au fost unanime, DA.
La eveniment a participat, de asemenea, și domnul Florin Lăzău, șef Serviciu Criminalistic din cadrul I.P.J. Bihor, care are și calitatea de vicepreședinte al Asociației Grafologice din România și alți membri ai Asociației.
Directorul C.C.O.C. ,,Agora", dna Laura Dumitrana Rath Boșca, a afirmat că, deși caligrafia ca disciplină aproape a dispărut și stiloul se află într-o luptă continuă cu tastatura, Grafologia este arta prin care specialiștii grafologi reușesc, pe baza interpretării scrisului, să descopere caracterul, vocația și chiar soarta unei persoane.
De asemenea, aceasta a ținut să menționeze că studenții participanți și-au manifestat dorința ca și în viitor să se organizeze astfel de seminarii care să-i ajute să înțeleagă mai profund Arta Grafologică.
O întâlnire benefică
Decanul Facultății de Științe Juridice și Administrative, doamna prof. univ. dr. habil. Elena-Ana Iancu apreciază întâlnirea drept benefică din mai multe puncte de vedere:  ,,contribuie la cunoașterea personală, la identificarea unor posibile nevoi ale studenților raportat la traseul profesional al acestora aplicat la programul de studii universitare de licență sau de masterat în care sunt înmatriculați; la întâlnirile C.C.O.C. sunt abordate teme în mod interdisciplinar în contextul dezvoltării durabile.  Astăzi (ieri - n.n.), studenții participanți au avut prilejul să cunoască două asociații profesionale naționale importante prin prisma pregătirii lor în carieră, reprezentate de domnul analist grafolog Călin Ban, președinte al Asociației de Grafologie din România și domnul expert comisar șef de poliție Florin Lăzău,  președinte al Asociației Criminaliștilor din România, Secția de cercetare, inovare, dezvoltare", la care, adăugăm noi, pe decanul Facultății de Științe Juridice și Administrative, doamna  prof. univ. dr. habil. Elena-Ana Iancu, și în calitate de președinte al Secției de Metodologia investigării infracțiunii din cadrul aceleiași asociații, care adresează tuturor studenților ,,îndemnul de a rămâne preocupați în procesul de acumulare a  cunoștințelor, inclusiv prin înțelegerea identității personale și sociale, identitate construită astfel încât să devină un construct mai sigur în micro-grupurile sociale în care activează și să facă performanță, acționând în mod autonom în raport cu propriile aspirații", a precizat doamna decan Elena-Ana Iancu.
Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze (50 de poze) în Galeria foto: Seminarul ,,Grafologia și secretele ei”.  

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 17 septembrie 2021