Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 noiembrie 2021

1.Ziua de 29 noiembrie, luni, este zi liberă în sistemul public – hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial / Elevii, copiii, studenții și profesorii din școlile, grădinițele și universitățile publice vor avea o perioadă de cinci zile libere
Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că Guvernul va aproba în ședința de azi declararea zilei de 29 noiembrie ca zi nelucrătoare în sistemul public. Elevii și profesorii nu vor mai merge la ore pe 29 noiembrie, având astfel trei zile fără școală în intervalul 29 noiembrie – 1 decembrie. La acestea se adaugă weekendul, iar perioada de zilele libere este astfel de cinci zile. Revenirea la școală ar urma să aibă loc joi, pe 2 decembrie 2021. Hotărârea de Guvern se aplică în toate instituțiile publice, deci și în universitățile de stat.
„Pe data de 29 va fi zi liberă”, a anunțat Ciucă la începutul ședinței de Guvern.

2. Nivelul „catastrofal” al studenților, reducerea numărului de ore de curs și frauda masivă de la examenele online, criticate de un profesor de la o universitate din Franța
Un profesor de drept public ce predă la Université de Bretagne Occidentale (U.B.O.) a criticat într-un e-mail intern nivelul studenților și decizia scăderii numărului de ore, informează lefigaro.fr. Lectorul și-a descris studenții ca fiind nepregătiți, susține că au un nivel ,,catastrofal” și vorbește despre existența unei fraude masive nepedepsite.
Cadrul didactic, Erwan Le Cornec, avertizează în e-mail că universitatea U.B.O. va deveni o variantă de rezervă a absolvenților de liceu, dacă aceștia nu intră unde își doresc. Un alt aspect menționat de profesor se referă la fraudarea examenelor, dacă acestea sunt organizate la distanță: „în plus, putem trișa dacă, din întâmplare, se organizează examene la distanță”, a spus acesta, citat de publicația franceză.
Jurnaliștii din Hexagon notează că profesorul ar fi întocmit rapoarte bazate pe dovezi și ar fi adus la cunoștința conducerii universității frauda de la examenele online încă din luna februarie a acestui an. Este vorba de câteva zeci de studenți care ar fi în această situație, conform Le Figaro. Profesorul a declarat că urmează să sesizeze autoritățile judiciare în privința aceasta, în situația în care conducerea universității va recunoaște că a trecut cu vederea acțiunea imorală a studenților.
„Cum să explic că studenții, care nu cunosc cu adevărat o materie (avem doar 27,5 ore de lecții pe semestru) și care trebuie să acumuleze informații de la multe alte materii, într-un timp foarte scurt, ar putea să-mi citeze hotărâri judecătorești, precizând data exactă, numărul cauzei și numele părților? (…) La universitate nivelul a devenit, din păcate, catastrofal. Am 25 de ani de serviciu public și văd că doar s-a deteriorat”, a spus profesorul, citat de cunoscuta publicație franceză.
El a fost sprijinit de către colegi, cadre universitare, dar și de la profesorii de liceu. Cu toate acestea, a primit și amenințări cu moartea: „Am găsit etichete pe ușa biroului meu: „RIP”, „to death facho”, spune Erwan Le Cornec, citat de Le Figaro.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
19 octombrie 2021
Campanie susținută de BCR, prin proiectul Școala de Bani
Concurs național, cu premii, pentru elevii din clasele P-IV, lansat de Școala de Bani, BCR. Înscrierile sunt deschise până pe 15 noiembrie și pot fi făcute de învățători

Un nou concurs de creație – desene și picturi – este lansat la nivel național în cadrul proiectului “Școala de Bani“, pentru elevii din clasele primare. Sunt invitați să se înscrie, prin învățători, copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani, cu desene sau picturi pe temele: educație pentru mediu, educație financiară. Termenul de înscriere este 15 noiembrie, iar premiile sunt atractive: școlile pot obține titlul de ,,Școala Banilor Bine-Crescuți”, participanții primesc seturi întregi de cărți și, în școli, se vor organiza ateliere de educație financiară pentru cei mici.
Concursul se desfășoară în perioada 13 octombrie – 15 decembrie 2021 și se adresează elevilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani, care vor reprezenta astfel școala la care învață. Fiecare școală doritoare trebuie să își înscrie cele mai reușite 12 desene realizate de către elevii săi, pe site-ul concursului. Desenele trebuie să atingă una dintre cele trei teme, la alegere:
• “Economisesc pentru visul meu”
• “La ce ne ajută banii?”
• “Avem grijă de resursele mediului înconjurător”.
Lucrările pot fi realizate în orice tehnică de compoziție: ulei, acuarelă, creion, peniță, colaj, ceracolor etc.


Ziua bucuriei și a veseliei la Grădinița Americano-Română ,,Crinul”

1 Iunie

Ziua bucuriei și a veseliei la Grădinița Americano-Română ,,Crinul”

,,Copiii merg acolo unde se întâmplă lucruri interesante, dar rămân acolo unde este dragoste"- Zig Ziglar.

În fiecare an, de 1 Iunie, la Grădinița Americano-Română ,,Crinul" din Oradea este ziua bucuriei și a veseliei, este ziua în care sărbătorim puritatea și inocența, într-un cuvânt Copilul.
Pentru a marca această zi deosebită, grădinița noastră a desfășurat o serie de activități care să le aducă zâmbete în suflet copiilor și care, totodată, să le dezvolte imaginația, motricitatea, dar și perspicacitatea. Doamnele educatoare, cu sprijinul conducerii, au amenajat un spațiu special pentru această sărbătoare. Aici, copiii s-au putut bucura de baloanele săltărețe, un stand cu limonadă pentru a se răcori, de o piscină cu bile colorate, precum și de soap bubbles.
Sărbătoarea a început cu un spectacol de talente oferit de grupa mare a grădiniței, îndrumați de doamnele educatoare Lidia și Ioana. Aceștia au impresionat prin glumele lor, prin spontaneitatea lor cât și prin vocea și mișcările de dans, transpunându-ne pe scena ,,Talent Show".  După acest show de talente a urmat o binemeritată mișcare ,,Zumba kids" . Grupa mijlocie și grupa mică, îndrumați de doamnele educatoare Teo, Anita și Daniela, s-au bucurat de o adevărată oră de zumba pe melodiile lor preferate, iar piticii noștri, cei mai mici dar și cei mai petrecăreți, alături de doamnele lor educatoare, Alexandra, Carmen și Lorena, s-au bucurat de baloanele buclucașe, piscina cu bile și de castelul gonflabil.
Tot acest spectacol de culoare a culminat cu introducerea copiilor într- o lume fermecată, condusă de magicianul Eduard și prințesa lui Bianca. Copiii au fost fascinați de jobenul jucăuș din care apărea și dispărea un iepuraș, precum și de bagheta magică care făcea să apară și să dispară diferite obiecte. Trucurile acestora i-au cuprins pe copii de emoție și de suspans, dar totodată le-au stârnit și curiozitatea.
Bineînțeles, ziua nu se putea încheia fără bucuria tortului mult așteptat.
Ne-am dorit să facem din această zi, ca în fiecare an, de altfel, o sărbătoare a culorilor copilăriei, o sărbătoare a frumuseții și a purității pe pământ. Dumnezeu ne-a oferit această minune Copilul, iar noi suntem datori s-o protejăm și să-i oferim toată dragostea noastră.
Le dorim tuturor copiilor La mulți ani, o viață plină de realizări și cu multe zâmbete în suflet!
Vă iubim, dragi copii!
Prof. Zsurzs Daniela
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Ziua bucuriei și a veseliei la Grădinița Americano-Română ,,Crinul”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marţi, 30 noiembrie 2021